Ανασκόπηση: Οι πρώτοι 6 μήνες

Πάνε κοντά 6 μήνες από τότε που μια μικρή ομάδα ατόμων αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα καινούργιο κοινοτικό φόρουμ για το ελεύθερο λογισμικό. Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη ανασκόπηση που κάνουμε. Για τις προηγούμενες δες εδώ:

Όπως μπορεί να δει οποιοσδήποτε στην σελίδα about , έχουμε ήδη 326 μελή, με τα μισά να έχουν συνδεθεί τουλάχιστον μια φορά τον τελευταίο μήνα. Έχουμε κατά μέσο όρο ένα καινούργιο μέλος κάθε μέρα. Μια μικρή μεν αλλά ζωντανή κοινότητα. Σύνολο έχουμε ήδη 443 νήματα με 5000 αναρτήσεις, ενώ έχουν δοθεί πάνω από 5.000 καρδούλες :heart::heart::heart::heart:.

Αλλά πέραν από τα νούμερα έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε ένα ζωντανό μέρος για συζήτηση, όπου μπορούμε να συζητήσουμε και να διαφωνήσουμε ή να συμφωνήσουμε μεταξύ μας, με σεβασμό ό ένας για την άποψη του άλλου, και αυτό μετράει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Προβλήματα κατά καιρούς έχουμε με τα email και αν ο πάροχος του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου μας χαρακτηρίζει σαν spam, μαρκάρετε πως δεν είναι. Θα εκτιμούσαμε ένα προσωπικό σε κάποιον διαχειριστή με τα headers του συγκεκριμένου email αν σας συμβεί κάτι τέτοιο.

Οικονομικά στοιχεία

Μια ευχάριστη έκπληξη μας ήταν που ξεκίνησε και μια συζήτηση για την χρηματοδότηση (λίγο πρόωρη είναι αλήθεια) καθώς και προτάσεις για παραπέρα δράσεις.

Για την ώρα να ξεκαθαρίσουμε πως έχουμε κρατήσει τα κόστη λειτουργίας στο ελάχιστο δυνατό και μια χαρά μας καλύπτει ο μικρός υπολογιστής που χρησιμοποιούμε. Για τις τεχνολογίες και τις υπηρεσίες τρίτων που χρησιμοποιούμε ισχύουν τα ίδια με την προηγούμενη ανασκόπηση.

Μέλη και επίπεδα εμπιστοσύνης

Πάνω από τα μισά μέλη πήραν τον πρώτο βαθμό εμπιστοσύνης και 50 το δεύτερο βαθμό. Οι παρακάτω χρήστες ανέβηκαν με την συμμετοχή τους στο τρίτο επίπεδο: @kostas_kostas, @Maras, @tabakisp, @getimiskon, @arvchristos, @Constantine, @Talos, @billniakas

Στατιστικά στοιχεία

Πίσω στα στατιστικά


Επισκέψεις από χρήστες

Ποιοτικό χαρακτηριστικό: Πάνω απο 30 είμαστε καλά

Νέοι Χρήστες

Κύριες πηγές κίνησης

Ένα συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο κυριαρχεί.

Καναρίνι ιδιοτικότητας

Δεν είχαμε κάποια αίτηση από εισαγγελικές ή αστυνομικές αρχές. Κανένας κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων δεν μας ζήτησε να κατεβάσουμε υλικό. Ένας πρώην μέλος αποβλήθηκε λόγω κακής συμπεριφοράς.

Οι ποιο δημοφιλείς αναρτήσεις

Δεν είναι έκπληξη πως αυτές υπάρχουν στην κατηγορία καφενείο. Αλλά θα αφήσουμε τις περισσότερες από αυτές απέξω. Οι 10 ποιο δημοφιλείς αναρτήσεις είναι

Κάθε τέτοια λίστα είναι άδικη, εξ ορισμού, γιατί μόνο δέκα δηλαδή, γιαυτό εξερευνήστε το πολύ καλό υλικό που υπάρχει και διαβάστε τα όλα :slight_smile:

Η διαφάνεια είναι απαραίτητο συστατικό για την δημιουργία μιας λειτουργικής κοινότητας και θα σας ενημερώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μέχρι τότε είμαστε πάντα ανοικτοί στις προτάσεις σας για την καλύτερη λειτουργία αυτού του μέρους.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε με την ενεργή συμμετοχή σας. Χωρίς εσάς δεν θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μια κοινότητα χρήσιμη για την προώθηση του ελεύθερου λογισμού. Ας συνεχίσουμε έτσι. Καθένας μας μπορεί να γράψει ένα οδηγό, να βοηθήσει κάποιο φίλο σε ένα πρόβλημα ή να προωθήσει μια ερώτηση ή ένα άρθρο, που βρήκε χρήσιμο ή ενδιαφέρον στους φίλους του ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και να μην ξεχνάμε πως

Το να δώσεις μια απάντηση και να σε διορθώσουν είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί!. Σκέψου το λίγο. Ρωτάει κάτι ο Θανάσης, απαντάς να τον βοηθήσεις και στην συνέχεια η Δήμητρα σε βγάζει λάθος και δίνει μια καλύτερη απάντηση :anguished::orangutan::bangbang:. Πριν τα πάρεις σκέψου πως εσύ είσαι ο κερδισμένος και η Δήμητρα η χαμένη. Ο Θανάσης έμαθε κάτι που δεν ήξερε και πήρε την βοήθεια του, εσύ όμως πήρες κάτι περισσότερο, και έμαθες κάτι που δεν ήξερες και πλέον ξέρεις πολλούς τροπους για να διαλέξεις. Η Δήμητρα δεν έμαθε κάτι καινούργιο και δεν κέρδισε τίποτα σε γνώσεις. Αλλά δεν είναι η ριγμένη της ιστορίας. Κέρδισε την ικανοποίηση πως βοήθησε την κοινότητα και ένοιωσε όμορφα. Συμπέρασμα: Όλοι κέρδισαν από κάτι. (https://linux-user.gr/faq)

14 Likes