Αυτό είναι ένα μέρος για πολιτισμένες συζητήσεις

Αντιμετωπίστε αυτό το μέρος με το σεβασμό που θα δείχνατε σε ένα δημόσιο πάρκο :national_park:. Εντάξει είναι μετάφραση το μεγαλύτερο τμήμα του κειμένου αυτού, αλλά καταλάβατε το νόημα. Αντιμετωπίστε αυτό το μέρος και τις συζητήσεις που κάνουμε εδώ με τον ίδιο σεβασμό που θα έπρεπε να έχουμε σε ένα δημόσιο πάρκο :blush:.

Είμαστε μια κοινότητα ανθρώπων που θέλουμε να φτιάξουμε ένα κοινό δημόσιο αγαθό. Ένα χώρο που θα συζητάμε, θα ανταλλάσσουμε γνώσεις, θα μαθαίνουμε από τους άλλους και θα μαθαίνουν από εμάς ανεξάρτητα γνώσεων, εθνικότητας ή χρώματος δέρματος. Καθώς και διανομής ή λειτουργικού είναι απαραίτητο να προστεθεί εδώ :stuck_out_tongue:.

Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε στην διάδοση του ελεύθερου λογισμικού στους ελληνόφωνους χρήστες, και να βοηθήσουμε ώστε η μετάβαση να είναι ευχάριστη και ομαλή.

Το κείμενο αυτό δεν έχει την μορφή σκληρών κανόνων. Γιατί κανένας κανόνας ή νόμος δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κοινή λογική, και το φιλότιμο. Απευθυνόμαστε στην καρδία και την νοημοσύνη σας, για να φτιάξουμε ενα μέρος που θα μπορούμε να κάνουμε πολιτισμένους διαλόγους.

Βελτιώνοντας τη συζήτηση

Ας βοηθήσει ο καθένας, όσο μπορεί, όσο μικρή και αν είναι η συνεισφορά του, ώστε να βελτιωθεί μια συζήτηση. Και ένας πρώτος απλός τρόπος είναι να σκεφτούμε αν πράγματι έχουμε κάτι χρήσιμο να προσθέσουμε σε μια συζήτηση. Ας σκεφτούμε πρώτα καλά τι θέλουμε να πούμε, ας βεβαιωθούμε πρώτα πως η συνεισφορά μας θα προσθέσει αξία στην κουβέντα. Ας καθυστερήσεις λίγο αυτό που θέλεις να πεις, ώστε να το δουλέψεις καλά πρώτα στο κεφάλι σου.

Όλους μας ενδιαφέρουν το ίδιο τα θέματα που κουβεντιάζουμε εδώ. Και έχουν σημασία για μας. Θέλουμε να ενεργήσετε σαν να έχουν σημασία και για εσάς. Να σέβεστε τα θέματα αλλά και τους ανθρώπους που τα συζητούν, ακόμα και αν διαφωνείτε με κάποια από αυτά που λέγονται.

Ένας τρόπος για να βελτιώσετε τη συζήτηση είναι να το διάβασμα. Ανακαλύψτε αυτά που έχουν συζητηθεί ήδη. Περάστε χρόνο διαβάζοντας θέματα, στο παρόν forum, πριν απαντήσετε ή ξεκινήσετε το δικό σας. Έτσι θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να συναντήσετε άλλους, που μοιράζονται τα ενδιαφέροντά σας τα προβλήματα και τις απορίες σας. Διαβάζοντας θα αποκτήσετε και κάποια παράσημα και θα ανέβει και το επίπεδο εμπιστοσύνης που έχετε από το σύστημα.

Μείνετε σύμφωνος, ακόμη και όταν διαφωνείτε

Μπορεί να θέλετε να απαντήσετε σε κάτι διαφωνώντας με αυτό. Είναι εντάξει. Από τις διάφορες γνώμες και απόψεις καταλήγουμε σε ακόμα καλύτερες γνώμες και απόψεις Αλλά θυμηθείτε να επικρίνετε ιδέες, όχι ανθρώπους. Παρακαλούμε, αποφύγετε:

Αντί για αυτό πες λογικές αντιρρήσεις και αντεπιχειρήματα για να βελτιλωσεις την συζήτηση.

Το να δώσεις μια απάντηση και να σε διορθώσουν είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί!. Σκέψου το λίγο. Ρωτάει κάτι ο Θανάσης, απαντάς να τον βοηθήσεις και στην συνέχεια η Δήμητρα σε βγάζει λάθος και δίνει μια καλύτερη απάντηση :anguished::orangutan::bangbang:. Πριν τα πάρεις σκέψου πως εσύ είσαι ο κερδισμένος και η Δήμητρα η χαμένη. Ο Θανάσης έμαθε κάτι που δεν ήξερε και πήρε την βοήθεια του, εσύ όμως πήρες κάτι περισσότερο, και έμαθες κάτι που δεν ήξερες και πλέον ξέρεις πολλούς τροπους για να διαλέξεις. Η Δήμητρα δεν έμαθε κάτι καινούργιο και δεν κέρδισε τίποτα σε γνώσεις. Αλλά δεν είναι η ριγμένη της ιστορίας. Κέρδισε την ικανοποίηση πως βοήθησε την κοινότητα και ένοιωσε όμορφα. Συμπέρασμα: Όλοι κέρδισαν από κάτι

Η συμμετοχή σου μετράει

Κάθε συζήτηση εδώ δίνει τον τόνο στις συζητήσεις που θα έρθουν. Βοηθήστε μας να επηρεάσουμε το μέλλον αυτής της κοινότητας. Επέλεξε να συμμετάσχεις σε συζητήσεις που κάνουν αυτό το φόρουμ ένα ενδιαφέρον τόπο. -Αποφεύγοντας εκείνες που δεν το κάνουν. Τόσο απλά.

Έχουμε εργαλεία να σε βοηθήσουν σε αυτό. Εργαλεία που δεν θα βρεις εύκολα σε ένα τυπικό φόρουμ. Σελιδοδείκτες, θετικές και αρνητικές σημάνσεις, αναφορές, ιδιωτικά μηνύματα, αλλαγές κειμένου, ένα σύστημα διαχείρισης εμπιστοσύνης και αρμοδιοτήτων και πολλά άλλα που θα τα βρεις και θα αποκτήσεις το δικαίωμα χρήσης τους με τον χρόνο.

Χρησιμοποίησε τα όλα, με μέτρο καρδία και σκέψη. Με σκοπό να βελτιώσεις τόσο την δική σου εμπειρία συμμετοχής εδώ μέσα, αλλά και όλων των άλλων.

Κάνε το ίδιο με αυτό που θα έκανες σε μια παραλία. Διόρθωση: Κάνε το ίδιο με αυτό που θα έπρεπε να κάνεις σε μια παραλία. Μην αφήνεις σκουπίδια και καθάρισε το μέρος ώστε ο επόμενος να το βρει ποίο καθαρό από όσο το βρήκες εσύ.

Βρήκες κάποιο πρόβλημα; Ανάφερε το

Οι συντονιστές και οι διαχειριστές έχουν ειδική αρμοδιότητα, είναι υπεύθυνοι για αυτό το φόρουμ. Αλλά το ίδιο και εσύ. Με τη βοήθειά σας, οι συντονιστές μπορούν να είναι διαμεσολαβητές της κοινότητας, όχι απλώς σκουπιδίαριδες ή αστυνομικοί.

Όταν παρατηρείτε κακή συμπεριφορά, μην απαντάτε. Αυτό ενθαρρύνει την κακή συμπεριφορά, αναγνωρίζοντας τη, καταναλώνει την ενέργεια σας και σπαταλάει τον χρόνο όλων. Απλά σηματοδοτήστε το. Εάν συγκεντρωθούν αρκετές σημαίες, θα αναληφθεί δράση είτε αυτόματα είτε με παρέμβαση του συντονιστή.

image

Προκειμένου να διατηρηθεί η κοινότητά μας, οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα να διαγράψουν οποιοδήποτε περιεχόμενο και οποιονδήποτε λογαριασμό χρηστών, για οποιονδήποτε λόγο, ανά πάσα στιγμή. Οι συντονιστές δεν προβαίνουν σε προεπισκόπηση νέων δημοσιεύσεων. Οι συντονιστές και οι χειριστές του ιστοτόπου δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε περιεχόμενο, που δημοσιεύεται από την κοινότητα.

Η ευγένεια είναι πολιτισμός

Τίποτα δεν σαμποτάρει μια υγιή συζήτηση, όπως η αγένεια:

  • Να είστε ευγενικοί. Μην δημοσιεύετε τίποτα που ένα λογικό πρόσωπο θα θεωρούσε ως προσβλητικό, καταχρηστικό ή λόγο με μίσος.

  • Διατηρήστε το καθαρό. Μην δημοσιεύετε τίποτα άσεμνο ή σεξουαλικό.* Να σέβεστε ο ένας τον άλλο. Μην παρενοχλείτε ή θλίβετε κανέναν, πλαστοπροσωπείτε ανθρώπους ή εκθέτετε τις προσωπικές τους πληροφορίες.

  • Σεβαστείτε το φόρουμ μας. Μην δημοσιεύετε ανεπιθύμητα μηνύματα ή καταστρέφετε με άλλο τρόπο το φόρουμ

Αυτοί δεν είναι συγκεκριμένοι όροι με ακριβείς ορισμούς - αποφύγετε ακόμη και την εμφάνιση οποιουδήποτε από αυτά τα πράγματα. Εάν δεν είστε σίγουροι, αναρωτηθείτε πώς θα αισθανόσαστε αν η ανάρτησή σας προβλήθηκε στην πρώτη σελίδα του Πρώτου Θέματος (Χμμ μάλλον ατυχές παράδειγμα αλλά το πιάσατε το υπονοούμενο;)

Αυτό είναι ένα δημόσιο φόρουμ, και οι μηχανές αναζήτησης αρχειοθετούν αυτές τις συζητήσεις. Διατηρήστε τη γλώσσα, τους συνδέσμους και τις εικόνες ασφαλείς για την οικογένεια και τους φίλους σας.

Κρατήστε το τακτοποιημένο

Κάνετε την προσπάθεια να τοποθετήσετε τα πράγματα στο σωστό μέρος, έτσι ώστε να μπορούμε να περάσουμε περισσότερο χρόνο συζητώντας και λιγότερο στην τακτοποίηση. Έτσι:

  • Μην ξεκινήσετε ένα νήμα σε λάθος κατηγορία

  • Μην επαναλαμβάνετε το ίδιο πράγμα σε πολλά νήματα

  • Μην δημοσιεύεται απαντήσεις με κενό περιεχόμενο

  • Μη διασπάτε το θέμα, αλλάζοντάς το περιεχόμενό του

  • Μην βάζετε υπογραφή στις απαντήσεις σας, κάθε δημοσίευση έχει τα στοιχεία του προφίλ σας συνδεδεμένα σε αυτή. Βάλτε την υπογραφή σας εκεί.

Αντί να γραφετε “+1” ή να γράφετε “Συμφωνώ”, χρησιμοποιήστε το κουμπί "Μου αρέσει"

Δημοσιεύστε μόνο τα δικά σας περιεχόμενο

Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε τίποτα ψηφιακό που ανήκει σε κάποιον άλλο χωρίς άδεια. Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε περιγραφές, συνδέσμους ή μεθόδους για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας κάποιου (λογισμικό, βίντεο, ήχο, εικόνες) ή για παραβίαση οποιουδήποτε άλλου νόμου.
Διαβάστε τους όρους χρήσης και μάθετε για τις άδειες χρήσης του δημοσιευμένου υλικού.

Με την δύναμη την δική σου

Ο τόπος αυτός είναι υπό την εποπτεία και την επίβλεψη των φιλικών του διαχειριστών. Αν έχετε περαιτέρω απορίες, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργούν τα πράγματα εδώ, ανοίξτε ένα νέο θέμα στην αντίστοιχη κατηγορία και ας συζητήσουμε! Αν υπάρχει κάποιο θέμα που πιστεύεις πως είναι επείγον επικοινώνησε μαζί τους ή βρες τους στα κανάλια του Telegram.

Κυκλοφορούν φήμες, πως οι διαχειριστές δεν έχουν άλλη δουλεία να κάνουν, ούτε άλλες οικογενειακές ή επαγγελματικές υποχρεώσεις :innocent:. Παίρνουν δε και ένα καλό μισθό από πλούσιο παράγοντα, το όνομα του οποίου δεν μπορεί να αποκαλυφθεί εδώ. Παρόλα αυτά μπορεί να καθυστερήσουν να σας απαντήσουν.

image

Δημόσια συζήτηση

Το πρόβλημα σου είναι προσωπικό και σε καίει, αλλά η συζήτηση θα γίνει δημόσια. Μην στέλνεις προσωπικά μηνύματα σε διαχειριστές ή στα άτομα που σε βοήθησαν, εκτός αν ντρέπεστε να πεις δημόσια το ευχαριστώ. Αν σε ρωτήσει κάποιος που δεν γνωρίζεις κάποιο μήνυμα που δεν θέλεις, ανέφερε το στους διαχειριστές.
Δες το ως εξής: Όταν ρωτάς κάτι κανείς δεν νοιάζεται για το δικό σου προσωπικό πρόβλημα. Σε ξέρουν και από χθες; Αλλά εσύ με τα άλλα μέλη βοηθάτε μαζί, το κόσμο που μπορεί να έχει το ίδιο πρόβλημα στο μέλλον. Αν λυθεί ακόμα καλύτερα και για σένα και για όλους όσους μελλοντικά το διαβάσουν. Και κερδίζουν έτσι όλοι.

Ναι αλλά το πρόβλημα μου είναι ευαίσθητο, θα αποκαλύψω μυστικά της επιχείρησης μου, πιθανά να πεις. Ε τότε φιλαράκι, συγνώμη, αλλά υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες εκεί έξω, που είναι δουλεία τους. Πήγαινε σε ένα από αυτούς.

Αποποίηση ευθύνης

Ο υπολογιστής σου έπιασε φωτιά και σε άφησε ο σύντροφός σου, επειδή δοκίμασες κάτι που βρήκες εδώ μέσα. Λυπούμαστε πραγματικά πάρα πολύ και ευχαριστούμε πολύ που ενημέρωσες εμάς και όλο το κόσμο, αλά … ας πρόσεχες. Δεν φέρουμε καμία νομική ευθύνη για αυτό, και ακολουθείς αυτά που λέγονται εδώ - από τυχαίους ανθρώπους που υπάρχουν στο internet δηλαδή - με δική σου απόφαση και ευθύνη. Και με κανένα τρόπο δεν λέμε ότι είμαστε ή οτι αντικαθιστούμε τις υπηρεσίες των επαγγελματιών της πληροφορικής.

Όροι Παροχής Υπηρεσιών

Ναι, το παράπονο των μανάδων μας είναι πως δεν γίναμε δικηγόροι. Τα νομικά κείμενα είναι βαρετά, αλλά απαραίτητα. Μας βοηθούν να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και την κοινότητα. Έχουμε τους όρους χρήσης και συγκεντρώνουμε κάποιες πληροφορίες για σας, καθώς και προσωπικά σας στοιχεία. Φρόντισε να ενημερωθείς και να διαβάσεις αυτά τα κείμενα. Η χρήση του παρόντος προϋποθέτει ότι τα έχεις διαβάσει και κατανοήσει. Ακόμα και αν απογοήτευσες την μανούλα σου και δεν έγινες δικηγόρος.

Δείτε επίσης: Άδειες Χρήσης δημοσιευμένου υλικού, Ιδιωτικότητα - LINUXUSER και Όροι χρήσης

(Τελευταία τροποποίηση 1 Ιουλίου 2019)