Άδειες Χρήσης δημοσιευμένου υλικού

Άδειες χρήσης για το δημοσιευμένο υλικό

 1. Όπως αναφέρεται και στους όρους χρήσης κάθε κείμενο ή πολυμεσικό υλικό που δημοσιεύετε εδώ είναι διαθέσιμο υπό την άδεια Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές ** **(CC BY-NC-SA 4.0)

Η δημοσίευση υλικού εδώ σημαίνει πως αποδέχεστε και κατανοείτε το περιεχόμενο της άδειας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρεθούν στον παρακάτω σύνδεσμο
Creative Commons — Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές — CC BY-NC-SA 4.0 ενώ το κείμενο της άδειας μπορεί να βρεθεί εδώ Creative Commons — Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International — CC BY-NC-SA 4.0, καθώς και εδώ στην ελληνική γλώσσα Creative Commons Αναφορά-Μη Εμπορική Χρήση-Παρόμοια Διανομή 4.0 — CC BY-NC-SA 4.0. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις άδειες CC εδώ Frequently Asked Questions - Creative Commons

image

 1. Είναι αυτονόητο πως ο χρήστης έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να ελέγξει ότι έχει την απαιτούμενη άδεια να δημοσιεύσει το υλικό, αν αυτό δεν είναι δικό του. Σύνδεσμοι προς το πρωτότυπο υλικό είναι απαιτούμενοι.

 2. Κατ εξαίρεση είναι δυνατόν να εξεταστεί, κατά περίπτωση, η δημοσίευση υλικού με άλλη άδεια χρήσης. Αν επιθυμείτε κάτι τέτοιο για μια δημοσίευση συζητήστε και πάρτε την έγκριση από κάποιον διαχειριστή πρώτα.

 3. Η άδεια χρήσης αφορά υλικό που έχει δημοσιευτεί στο παρόν site και δεν επεκτείνετε σε συνδέσμους σε υλικό που υπάρχει άλλου με σύνδεσμο υπερκειμένου. Πολυμεσικό υλικό, όπως εικόνες, για λόγους απόδοσης είναι πιθανόν να μεταφορτωθούν αυτόματα σε δικούς μας σερβερς. Αποδέχεστε ρητά αυτήν την δυνατότητα, και αυτό το υλικό, εκτός αν καλύπτετε ρητά από άλλες άδειες χρήσης, αποκτά την παρούσα άδεια χρήσης.

Άδεια χρήσης δημοσιευμένου κώδικα

 1. Κώδικάς δημοσιευμένος εδώ μπαίνει αυτόματα σε καθεστώς Public Domain και καθένας μπορεί να τον χρησιμοποιήσει όπως θέλει χωρίς κανέναν περιορισμό ή αναφορά στον δημιουργό.
 2. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια άλλη άδεια χρήσης με ρητή αναφορά υπό μορφή κειμένου η σχολείων. Σε αυτή την περίπτωση αποδεχτές άδειες χρήσης είναι άδειες εγκεκριμένες από τον OSI. Η πλήρης λίστα μπορεί να βρεθεί εδώ Licenses & Standards | Open Source Initiative
 3. Αν το Public Domain, δεν σας είναι αποδεκτό συνιστούμε την χρήση μιας απο τις παρακάτω άδειες λογισμικού
  α. GNU General Public License (GPL)
  β. Apache License 2.0

Ανωνυμοποιηση Χρήστη

Εφόσον το δημοσιευμένο υλικό υποκύπτει στις παραπάνω άδειες , δεν είναι αποδεκτό το αίτημα για διαγραφή του δημοσιευμένου υλικού κάποιου χρήστη. Αυτό είναι ανεξάρτητο από την ευχέρεια διαγραφής η απόκρυψης του, αν παραβιάζει τους όρους χρήσης και τους ηθικούς κωδικές.

Κατόπιν αιτήματος στους διαχειριστές είναι δυνατή η Ανωνυμοποιηση του χρήστη. Η διαδικασία αυτή είναι μη αναστρέψιμη. Ένας διαχειριστής μπορεί να καθυστερήσει την υλοποίηση του αιτήματος για μια εβδομάδα, αλλά δεν μπορεί να το αρνηθεί. Η αποστολή του αιτήματος θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά με μήνυμα σε ένα διαχειριστή.

Κατά την διαδικασία της ανωνυμοποίησης

 • Το όνομα χρήστη θα αντικατασταθεί με ένα όνομα της μορφής anon123456. Κάθε @αναφορά και παραπομπή θα ενημερωθεί με το νέο όνομα.
 • Το όνομα, το αβατάρ και το email του χρήστη θα διαγραφούν. Το προφίλ του χρήστη θα διαγραφεί.
 • Κλειδιά API και εξουσιοδοτήσεις τρίτων θα απενεργοποιηθούν. Ο χρήστης δεν θα μπορεί να συνδεθεί στο σύστημα με οποιοδήποτε τρόπο.
 • Καταγραφές της παρουσίας του χρήστη σε logs και αντίγραφα ασφαλείας ίσως διατηρηθούν.

Διαγραφή χρήστη: Η διαγραφή ενός χρήστη δεν είναι δυνατή εφόσον έχει πάνω από μία δημοσιεύσεις στο σύστημα.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

 1. Σε ποιόν ανήκει το δημοσιευμένο υλικό; Δεν είναι δικό μου; Σας το χάρισα δηλαδή;

Η πνευματική ιδιοκτησία του υλικού ανήκει σε εσάς, τον δημιουργό του και δεν μπορεί να σας αφαιρεθεί. Αλλά έχετε παραχωρήσει σε εμάς, όπως και σε οποιονδήποτε άλλο την άδεια χρήσης του. Σύμφωνα με τους όρους της άδειας αυτή δεν μπορεί να ανακληθεί.

Μιας και ανήκε σε εσάς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε, ακόμα και να το εκμεταλλευτείτε εμπορικά με οποιοδήποτε τρόπο. Η μη εμπορική εκμετάλλευση αφορά όλους τους άλλους (συμπεριλαμβανομένων και εμάς).

Άρα όχι δεν το χαρίσατε σε εμάς, παραχωρήσατε την χρήση του στην ανθρωπότητα :sunglasses:

 1. Μπορώ να αναδημοσιεύσω το υλικό;

Εφόσον δεν υπάρχει εμπορική χρήση ναι, μπορείτε να αναδημοσιεύσετε το υλικό σε οποιοδήποτε μέσο, είτε εν όλο είτε κομμάτια του. Έχετε επίσης την δυνατότητα να τροποποιήσετε το υλικό.
Υποχρέωση σας είναι να κάνετε αναφορά δημιουργού (ένας σύνδεσμος στο πρωτότυπο υλικό εδώ είναι απαραίτητος και αρκεί) καθώς και να μην αλλάξετε τους όρους χρήσης. Άρα θα πρέπει να το διανείμετε με την ίδια άδεια χρήσης. Αυτό αφορά όλο το έργο σας και όχι μόνο τα χρησιμοποιημένα αποσπάσματα.

 1. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το υλικό εμπορικά;

Μόνον μετά από ρητή άδεια του δημιουργού.

 1. Έχω διαφημίσεις google …

Προς μεγάλη λύπη των μανάδων μας δεν γίναμε δικηγόροι :man_judge::woman_judge:. Αλλά πιστεύουμε πως αυτό εμπίπτει μέσα στην νόμιμη χρήση του υλικού. Ρωτήστε το δικηγόρο σας. Εμάς μας αρκεί ένας σύνδεσμος εδώ πάντως.

 1. Είμαι φοιτητής/προγραμματιστής μπορώ να χρησιμοποιήσω κώδικα;

Ναι μικρά κομμάτια κώδικα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Για μεγαλύτερα κομμάτια θα πρέπει να κάνεις αναφορά στην πηγή. Αν είσαι φοιτητής είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις (πέραν του ηθικού και του νομικού ζητήματος). Ο καθηγητής σου θα το καταλάβει έτσι και αλλιώς πίστεψε μας.
Προσοχή μόνο αν ο συγγραφέας έχει χρησιμοποιήσει κάποια άδεια χρήσης. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να σεβαστείς τις υποχρεώσεις που απαιτεί η συγκεκριμένη άδεια.

 1. Τι συμβαίνει όταν …

Προς μεγάλη λύπη των μανάδων μας δεν γίναμε δικηγόροι :man_judge::woman_judge:. Αν κάποιου η μανούλα είναι χαρούμενη και θέλει ας κάνει παρατηρήσεις και προτάσεις αλλαγών στα νομικά μας κείμενα. Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις που θα προκύψουν και θα κρατάμε ενημερωμένες τις ερωτήσεις εδώ.

Δείτε επίσης: https://linux-user.gr/t/oroi-chrhshs/4, Ιδιωτικότητα - LINUXUSER, και Συχνές ερωτήσεις - LINUXUSER

Τελευταία ενημέρωση 28 Αυγούστου 2019.

4 «Μου αρέσει»