Αντίο chrome. Η google μόλις μας έδωσε ενα καλό λόγο να το πούμε αυτό

Χθες μόλις λέγαμε για το πρόβλημα με την διαφήμιση στο internet. Μιλήσαμε για το πρόσθετο AdNauseam που η Google, απλά επειδή μπορεί το έβγαλε κακόβουλο λογισμικό.

Αλλά τουλάχιστον ακόμα μπορείς να βάλεις κάποιους κόφτες διαφημίσεων στον Chrome. Κάτι που φυσικά δεν αγαπά καθόλου η Google, που θέλει να γνωρίζει τα πάντα για μάς, ώστε να μας πουλάει στον κάθε ενδιαφερόμενο.

Αλλά αυτό σύντομα θα αλλάξει. Στα σχέδια της Google είναι να μην επιτρέπει πρόσθετα προστασίας της ιδιοτικότητας και κόφτες διαφημίσεων. Στην αρχή το προνόμιο να μπορείς να εγκαταστήσεις τέτοιους κόφτες θα το έχουν μόνο όσοι χρησιμοποιούν την enterprise έκδοσης και όχι οι απλοί χρήστες.

Για να το κάνει αυτό ή Google καταργεί κάποια API με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γραφτούν τέτοιου είδους πρόσθετα.

Μετα την ιστορία και με την Hauwei είναι πλέον ξεκάθαρο πως πρέπει να βρούμε πως θα ζήσουμε χωρίς την google. Η επιστροφή στον Firefox είναι μια λύση, αλλά τώρα τελευταία δεν μας τα λέει καθόλου καλά το ίδρυμα.

Ίσως η καλύτερη λύση σήμερα να είναι ο Brave.

ΥΓ: Σαν φόρουμ σκεφτόμαστε να μπούμε στο πρόγραμμα «Brave Rewards». Επειδή η ιδιοτικότητα των μελών μας είναι σημαντική για μας και πάνω απο οτιδήποτε άλλο, κοιτάζουμε πρώτα να δούμε κατά πόσον αυτή είναι σεβαστή και δεν παραβιάζει τους όρους χρήσης μας.

Πηγή

Επίσης δείτε

5 Likes

o brave ειναι πολύ καλός και γρήγορος περιηγητης.τα ιδια ισχυουν και στον chromium?