Ανασκόπηση 2023 - 4 χρόνια Linux-User.gr

Καλησπέρα σας,

“Είμαι ο προσωπικός βοηθός του Δημήτρη . Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι σήμερα το Linux-User.gr κλείνει τα 4 χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω το GPT4All γι αυτή την εισαγωγή…”

Άλλος ένας χρόνος πέρασε. Το Linux-User.gr συνεχίζει και εξελίσσεται με όλο και περισσότερα μέλη αλλά και πιο εντατικά άρθρα, tutorials και συζητήσεις εντός της κοινότητας.

Η επιστήμη της Πληροφορικής και το opensource γίνονται κάθε μέρα όλο και περισσότερο κομμάτι της ζωής μας, ενώ οι τεχνολογίες γύρω από το Web3.0, τα cloud αλλά και η τεχνητή νοημοσύνη είναι εδώ ακόμα πιο δυνατά και μετασχημάτισαν τη ζωή μας στον χρόνο που μας πέρασε. Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

Σας ευχαριστούμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά που αποτελείται μέρος της κοινότητας μας και συνεχίζετε να τη στηρίζετε καθημερινά, μέσα από τα άρθρα σας, τα άμεσα μηνύματα βοήθειας σε μικρές απορίες αλλά και το ενεργό community οπού έχουμε καταφέρει και διατηρούμε!!!

Να καλωσορίζουμε όλοι τον Δημήτρη που ανέλαβε νέος διαχειριστής στο φόρουμ. Τόπο στα νιάτα.

Κοινωνικές Δράσεις μας στα Open Source Communities:

Το Linux-User.gr για το έτος 2022 διοργάνωσε διαγωνισμό στην FOSSCOMM2022 οπού μοίρασε αυτοκόλλητα αλλά και χάρισε ένα βιβλίο Λειτουργικών Συστημάτων του Tanenbaum σε κάποιους από τους επισκέπτες της.

Επιπλέον, κάποια μέλη του φόρουμ είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τη FOSDEM 2023 στις Βρυξέλλες, οπού και προωθήσαμε την υπαρκτή και ενεργή Ελληνική Κοινότητα ανοικτού λογισμικού μας, αλλά και εξασφαλίσαμε διάφορα αυτοκόλλητα τα οποία θα μοιραστούν σε μελλοντικές FOSSCOMM στη χώρα μας. Και μιας και είπαμε FOSSCOMM, το Linux-User.gr μετέχει ενεργά στη διοργάνωση που θα γίνει στο Ηράκλειο Κρήτης για την FOSSCOMM 2023.

Τώρα και στο Linkedin

Το Linux-User.gr δημιούργησε λογαριασμό και στο Linkedin, στην προσπάθεια να βρίσκεται προσβάσιμο και στο business κομμάτι της χώρας που ενδιαφέρεται με την Επιστήμη της Πληροφορικής, ως ένας ευκολότερος τρόπος να προωθηθούν οι οδηγοί, τα νέα καθώς και τα tutorials οπού ανεβαίνουν στο φόρουμ μας.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι διαθέτουμε και λογαριασμό στον Twitter, οπού μπορείτε να βρείτε το link εδώ: https://twitter.com/linuxusergr.

Φυσικά, δεν μπορεί να μην αναφερθεί και το subReddit της κοινότητας μας : r/linuxuser_greek. Εκεί ανεβάζουμε ότι ενδιαφέρον βρούμε από την ελληνική κοινότητα καθώς και παλιά κείμενα. Μπορείτε φυσικά να ανεβάσετε ο,τι επιθυμείτε και εσείς οι ίδιοι.

Στατιστικά

H επισκεψημότητα στο φόρουμ μαζί και με τα κανάλια μας στο Telegram έχουν αριθμητικά αυξηθεί αρκετά, και πλέον η συμμετοχή ατόμων ακόμα και από GenZ στις συζητήσεις γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Οικονομικά στοιχεία

Για το έτος 2022 (Απρίλιος 2022 - Απρίλιος 2023), 95 ευρώ δωρήθηκαν συνολικά από τα μέλη της κοινότητας για την στήριξη του φόρουμ.

Και μην ξεχνάτε το Linux-User.gr στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά όλων μας. Αν συγκεντρώσουμε αρκετά χρήματα, μέρος τους θα βοηθήσει στη διοργάνωση της φετινής FOSSCOMM.
Όποιος θέλει να κάνει οποιαδήποτε δωρεά μέσω Paypal, μπορεί να κάνει κλικ εδώ.

Καναρίνι ιδιωτικότητας

Δεν είχαμε κάποια αίτηση από εισαγγελικές ή αστυνομικές αρχές. Κανένας κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων δε μας ζήτησε να κατεβάσουμε υλικό.

Πότε θα κάνει ξαστεριά;

Όλο το λέμε να κάνουμε μια συνάντηση για καφέ και όλο το αναβάλαμε, οι καταστάσεις γαρ. Αλλά ήρθε η στιγμή για να γνωριστούμε και από κοντά. Καλούμε τα μέλη μας να κανονίσουν συναντήσεις για καφέ στην πόλη τους.

-= Χρόνια πολλά Linux User =-

6 «Μου αρέσει»

Άντε, του χρόνου να φροντίσουμε να είμαστε η πλειοψηφιά Gen Z :slight_smile:

3 «Μου αρέσει»

Μέρος ημερομηνία ώρα :smiling_face:

2 «Μου αρέσει»

Προηγούμενες ανακοινώσεις

4 «Μου αρέσει»