3 χρόνια Linux User - Πότε θα κάνει ξαστεριά;

Είναι γεγονός!!!

Ένας ακόμη χρόνος πέρασε και αφού είσαι εδώ και διαβάζεις αυτό το κείμενο, σημαίνει ότι τα καταφέραμε να παραμείνουμε ζωντανοί. Πέρα από τη σκωπτική εισαγωγή, το τελευταίο χρόνο με χαρά διαπιστώσαμε πληθώρα νέων εγγραφών, αρκετό νέο κόσμο με διάθεση να μάθει, αλλά και να δώσει όχι μόνο να πάρει. Με απλά λόγια αυτό που ξεκίνησε 3 χρόνια πριν, φαίνεται να λειτουργεί.

Ο κινητήριος τροχός φυσικά είστε όλοι εσείς. Τα μέλη του forum, αλλά και οι αναγνώστες που μας διαβάζουν αλλά δεν κάνουν το βήμα να γραφτούν. Ο καθένας ξεχωριστά με τον τρόπο του, το λόγο του και τις πράξεις του, έκανε το παρόν forum αυτό που είναι σήμερα.

Σας ευχαριστούμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά

Μια καλύτερη και ταχύτερη εμπειρία χρήσης

Όπως θα διαπιστώσατε η απόκριση του forum είναι εμφανώς βελτιωμένη. Σε γενικές γραμμές έγιναν εργασίες που συνοψίζονται στους παρακάτω τομείς

  • αφαίρεση μη απαραίτητων λογισμικών και βιβλιοθηκών
  • καλύτερη διαχείριση των backup
  • αναβάθμιση και καθάρισμα του discourse container
  • αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος στην τελευταία σταθερή έκδοση
    (να’ναι καλά το uCareSystem)
  • αναβάθμιση του server σε μεγαλύτερο δίσκο
  • γενική επισκόπηση και ρύθμισεις ασφάλειας

Όλες οι παραπάνω SysAdmin υπηρεσίες ήταν μια ευγενική χορηγία της εταιρείας SolidarIT στη Θεσσαλονίκη, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

Τώρα και στο Reddit

Ξεκινήσαμε και μια σελίδα στο Reddit. Εκεί βάζουμε ότι ενδιαφέρον βρούμε από την ελληνική κοινότητα καθώς και παλιά κείμενα. Βρείτε μας εδώ: https://www.reddit.com/r/linuxuser_greek.

Η σελίδα στο reddit είναι ανοικτή να βάλει ο καθένας οτιδήποτε χρήσιμο βρει στα ελληνικά, δεν βλέπουμε πάντα τα πάντα για να τα βάζουμε, αρκεί να είναι σχετικό προφανώς με Linux ή να προωθήσει το blog του. Η αντιμετώπιση προβλημάτων και η υποστήριξη όμως γίνετε εδώ μέσα και μόνον.

Επίσης ακολουθήστε μας στο twitter: https://twitter.com/linuxusergr

Οικονομικά στοιχεία

Αυτό το μικρό σερβεράκι που είχαμε τα είχε φτύσει κάτι που είχε επιπτώσεις στην ταχύτητα του forum. O νέος server πλέον έχει 2GB μνήμης και 50GB αποθηκευτικού χώρου με κόστος μόλις 10$/μήνα.

Πέρυσι με τις γενναιόδωρες δωρεές σας καταφέραμε να κάνουμε μια χορηγία 100€ στη fosscom κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Σας ευχαριστούμε πολύ! Ξοδέψαμε μόνο κάποια χρήματα για ανανέωση των domains.

Μερικά Στατιστικά

Η γενική κίνηση παραμένει σταθερή με κάποιες αυξητικές τάσεις

Σε γενικές γραμμές είμαστε στην ίδια κατάσταση με πέρυσι ενώ έχουμε αυξηθεί στους 700 χρήστες. Το μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών θα μας βρει μέσα από μια αναζήτηση σε μηχανές αναζήτησης (74 από το Bing τους τελευταίους 12 μήνες, 19Κ από google).

Τα άρθρα και οι οδηγοί

Αυτό όμως που μας κάνει περήφανους είναι οι οδηγοί που γράφετε. Σε κάθε επίσκεψη θα βρεις κάτι να μάθεις κάτι χρήσιμο να διαβάσεις. Ευχαριστούμε τον κάθε αρθρογράφο ξεχωριστά και ειδικά την ομάδα του os-Arena που μας εμπιστεύθηκε τα τελευταία τους άρθρα. Το να γράψεις ένα οδηγό ή να παρουσιάσεις ένα λογισμικό ή μια λύση που χρησιμοποιείς δεν είναι καθόλου δύσκολο. Δοκίμασε το και εσύ.

Καναρίνι ιδιωτικότητας

Δεν είχαμε κάποια αίτηση από εισαγγελικές ή αστυνομικές αρχές. Κανένας κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων δεν μας ζήτησε να κατεβάσουμε υλικό.

Πότε θα κάνει ξαστεριά;

Δεν έχουμε ούτε φέτος στα σχέδια μας κάποιο meetup αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. Μείνετε συντονισμένοι και όπως λέει και ο γράφων, να ετοιμάζεστε για ένα event ΠΑΣΟΚικών διαστάσεων :innocent:.

-= Χρόνια πολλά Linux User =-

28 «Μου αρέσει»

Με το καλό και 30. -----------

3 «Μου αρέσει»

Καλές δουλειές λοιπόν στην εταιρεία solidarit που βοήθησε. Καλή συνέχεια σε όλους.

7 «Μου αρέσει»

Χρόνια πολλά, να γίνεις μεγάλο με άσπρα μαλλιά!!! :partying_face: :partying_face: :birthday: :partying_face: :partying_face: :tada: :piñata: :mirror_ball:

4 «Μου αρέσει»

Στην Ελούντα θα γίνει ;

Χρόνια πολλά.

3 «Μου αρέσει»

ηρθε η ωρα για την αχρηστη πληροφορια της ημερας:…

το παλιο ΠΑΣΟΚ εχει γινει ΚΙΝ.ΑΛ νομιζω τωρα

3 «Μου αρέσει»

Χρόνια πολλά Linux user gr!
Ευχαριστούμε πολύ για το φιλόξενο φόρουμ, αλλά και για την υπομονή και κατανόηση των πιο έμπειρων χρηστών, με εμάς τα noobάκια.
Είναι αλήθεια ότι έχουμε μάθει πολλά από το φόρουμ και έχουμε βρει λύσεις σε δυσεπίλυτα προβλήματα. Νομίζω ότι η προστιθέμενη αξία του Linux user gr είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που φανταζόμαστε και έχει να προσφέρει πολλά ακόμα …

7 «Μου αρέσει»

Να τα χιλιάσετε!!! :sunrise_over_mountains:

1 «Μου αρέσει»

Κάτι που ξεχάστηκε να μπει στην αρχική ανακοίνωση:

Η σελίδα στο reddit είναι ανοικτή να βάλει ο καθένας οτιδήποτε χρήσιμο βρει στα ελληνικά, δεν βλέπουμε πάντα τα πάνα να τα βάζουμε, σχετικό προφανώς με Linux ή να προωθήσει το blog του. Η αντιμετώπιση προβλημάτων και η υποστήριξη όμως γίνετε εδώ μέσα και μόνον.

Eγώ reddit όπως και πολλές άλλες πλατφόρμες δεν χρησιμοποιώ. Εγώ κάποιο blog, site, project ή εταιρεία ή hackerspace ή οτιδήποτε σχετικά με το χώρο δεν έχω. Δεν θα με χάλαγε καθόλου όμως αν υπήρχε σχετικό νήμα όπου κάποιος που θέλει, θα μας έκανε γνωστό το blog, site, project ή ακόμα και την εταιρεία του αν θέλει. Πως το βλέπετε;

5 «Μου αρέσει»

Πολύ ωραία ιδέα @raik! Ακόμα και για πειραματικά site. Αρκεί βέβαια να υπάρχει καλή προαίρεση από όλες τις πλευρές. Εξάλλου οι διαχειριστές του linux-user.gr, προβάλλουν ήδη και άλλους σχετικούς ιστότοπους και κανάλια του yt.

3 «Μου αρέσει»

Χρόνια Πολλά! Είμαι σίγουρος ότι τα καλύτερα έρχονται.
Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ύπαρξη αυτού του Φόρουμ.

Να τα χιλιάσετε!

4 «Μου αρέσει»

Μπράβο!
Πάντα τέτοια!

1 «Μου αρέσει»

Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια !!!

1 «Μου αρέσει»