FOSSCOMM 2022: 15o Πανελλήνιο Συνέδριο Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα

Το FOSSCOMM 2022 στην Λαμία είναι γεγονός! Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική και τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ πραγματοποιεί στη Λαμία στις 18 με 20 Νοεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, το συνέδριο Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα FOSSCOMM.

Το FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting) είναι ένα ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο Κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα. Απευθύνεται σε προγραμματιστές, φοιτητές και γενικά σε όποιους ενδιαφέρονται για το Open Source και τις Ανοιχτές Τεχνολογίες ανεξαρτήτως του γνωστικού τους υποβάθρου. Σε αυτό συμμετέχουν κοινότητες που ασχολούνται με το ανοιχτό λογισμικό, ομάδες προγραμματιστών και συντελεστών έργων. Το περιεχόμενο είναι ευρέως ενδιαφέροντος, από τεχνικά ζητήματα και workshops, μέχρι μεταφράσεις, νομικά θέματα, θέματα πολιτικής σχετικά με το ελεύθερο/ανοικτό λογισμικό κ.α.

Το φετινό Fosscomm θα έχει ως κύριες θεματολογίες, την εφαρμογή των Ανοιχτών Τεχνολογιών στο χώρο του Healthcare καθώς και την εφαρμογή τους στους κλάδους της Τεχνητής Νοημοσύνης και του Μachine Learning. Ακόμα θα περιλαμβάνει ομιλίες αναφορικά με τις εφαρμογές τους σε άλλους επιστημονικούς κλάδους. Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα τις Ανοικτές Τεχνολογίες στην οποία θα απαντηθούν ερωτήσεις του κοινού σχετικές με το θέμα, Workshops κατά τα οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν σχετικά με θέματα που αφορούν τις Ανοικτές Τεχνολογίες μέσω εξάσκησης και πρακτικής τους και τέλος παρουσιάσεις-ομιλίες που αφορούν τις Ανοικτές Τεχνολογίες και την εφαρμογή τους σε διάφορους κλάδους και για διάφορες υπηρεσίες.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους.

Η οργανωτική επιτροπή της FOSSCOMM 2022 καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να έρθουν αυτό το τριήμερο και να ζήσουν την εμπειρία ενός open source συνεδρίου και να γεμίσουν γνώσεις και εμπειρίες.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους μας στήριξαν για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας. Για οποιοδήποτε ενδιαφέρον μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της κάτωθι φόρμας ή μέσω email:

Μπορείτε να ενημερώνεστε για νέα σχετικά με το συνέδριο σε οποιονδήποτε από τους παρακάτω συνδέσμους:

· Website: https://2022.fosscomm.gr/

· Facebook: https://www.facebook.com/Fosscommgr/

· Twitter: https://twitter.com/Fosscomm2022

· Instagram: https://www.instagram.com/fosscomm2022/

· LinkedIn : FOSSCOMM 2022

· Email: info@fosscomm.gr

Για οποιαδήποτε απορία και σχόλια μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email μας αλλά και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί!

9 «Μου αρέσει»

To Linux-User.gr σε συνεργασία με το TuxHouse (ολογράφως το εκπαιδευτικό κανάλι μου), ετοιμάζει έναν μικρό διαγωνισμό με δωράκια για τους παρευρισκόμενους στην FOSSCOMM2022 :) #staytuned!

3 «Μου αρέσει»

Το πρόγραμμα δεν είναι ακόμα αναρτημένο στην ιστοσελίδα;

Ρωτώ καθώς αν ενδιαφέρεται κάποιος να έρθει από άλλη πόλη να κάνει τα κουμάντα του.

2 «Μου αρέσει»

Will b there.
Μάλλιστα πρότεινα και δεχτήκαν (good luck fitting a panel) ένα 2ωρο session για να δείξω χεράκι-χεράκι βασικά πράγματα στο git.

(Δεν ξέρω 2 ώρες αν είναι πολλές όμως και κουράσω)

3 «Μου αρέσει»

Καλημέρα σε όλα τα μέλη! Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, ενημερώνω πως το πρόγραμμα θα αναρτηθεί σε λίγες ημέρες. Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας στο συνέδριο και ανυπομονούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά στην πόλη της Λαμίας!

7 «Μου αρέσει»

Και επίσημα, θα με βρείτε στην FOSSCOMM 2022, την Κυριακή 20.11.2022 οπού και θα πραγματοποιήσω 2 διαλέξεις:

  • Smart Contract Security: Θα δούμε πώς μπορούμε να exploitάρουμε 2 Ethereum Smart-Contracts και θα γίνει μία βασική παρουσίαση του πώς λειτουργεί το Blockchain και πιο συγκεκριμένα το Ethereum. H παρουσίαση αποτελεί μέρος της σείρας " Smart-Contract Security" η οποία τρέχει στο YouTube/LBRY από αρχές του έτους.

  • Developing an Ethereum Based Blockchain Camera: Στην FOSSCOMM 2022 θα παρουσιαστεί η Blockchain Camera και μάλιστα θα τρέξει live στην παρουσίαση, αποθηκεύοντας το hash από μερικά δευτερόλεπτα από την FOSSCOMM 2022 για πάντα στο Blockchain του Ethereum!!!

5 «Μου αρέσει»

Μόλις αναρτήθηκε και το πρόγραμμα!!!

https://pretalx.fosscomm.gr/fosscomm2022/schedule/#

5 «Μου αρέσει»

Εκτός από τις 2 παρουσιάσεις, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μεταξύ Linux-User.gr και του καναλιού μου, DimitrisV στο οποίο θα δοθούν διάφορα μικρά δώρα σε παρευρισκόμενους στην φετινή FOSSCOMM 2022. Τα δώρα που θα δοθούν θα είναι τα εξής:

  1. Το Βιβλίο “Σύγχρονα λειτουργικά συστήματα” του Andrew S. Tanenbaum", ένα από τα καλύτερα βιβλία που κυκλοφορούν εκεί έξω
  2. 2 σετ αυτοκόλλητων Fedora καθώς και προγραμματισμού
  3. 2 σετ προγραμματιστικών αυτοκόλλητων

Η συμμετοχή και η κλήρωση θα λάβει μέρος κατά την διάρκεια των ομιλιών μου (Smart Contract Security && Developing an Ethereum Based Blockchain Camera.) την Κυριακή 20/11/2022 στις 15.30. Στην παρουσίαση μου θα δοθεί link στο οποίο θα μπορείτε να πάρετε εκείνη την ώρα μέρος στον διαγωνισμό!

Edit: Πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός με τους νικητές να είναι οι:

Νικολόπουλος Ελευθέριος
Γιώργος Μπάης
Γεωργία Κωνστάντιου
Thanasis Vagis
@Daniilidis_K

Σύντομα θα ανέβει και το βίντεο από τον διαγωνισμό, μαζί με τις 2 ομιλίες μου (Smart-Contract Security, Developing an Ethereum Based Blockchain Camera)

4 «Μου αρέσει»

Ευχαριστούμε πολύ @sv1sjp!!

2 «Μου αρέσει»