2 χρόνια Linux-user, είμαστε ακόμα ζωντανοί

Σαν σήμερα το 2019, τότε που λέξεις όπως πανδημία, Covid-19, λοιμωξιολόγοι, ιικό φορτίο και άλλες τέτοιες έννοιες μας ήταν παντελώς άγνωστες δημιουργήθηκε το Linux-user. Ένα forum φτιαγμένο να φέρει κοντά τους χρήστες Linux ανεξαρτήτως διανομής, επιπέδου γνώσης και εμπειρίας.

Τότε ξεκινήσαμε ως μια προσπάθεια για αναβίωση των ελληνικών forums γύρω από το αγαπημένο μας λειτουργικό και το ελεύθερο λογισμικό.

Σήμερα 2 χρόνια μετά διαπιστώνουμε με χαρά ότι αυτό το forum αγκαλιάστηκε και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σας. Η αξία της γνώσης, της δημιουργίας, της χαράς που έρχεται από την εγκατάσταση μιας διανομής, τη δημιουργία ενός προγράμματος ή την επίλυση ενός προβλήματος είναι ανεκτίμητη. Σε αυτό το χώρο όλοι χωράνε και κανείς δεν περισσεύει. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι φέτος η συγγραφή οδηγών και άρθρων από μέλη έχει ανεβεί κατακόρυφα, γεγονός που αποδεικνύει τη ζωντάνια της μικρής μας κοινότητας. Αυτή η συμμετοχή άλλωστε νοηματοδοτεί και την ίδια την ύπαρξη του forum.

Με το lockdown να μας κρατάει μέσα, δεν καταφέραμε να βρεθούμε ούτε φέτος. Θα επαναλάβουμε το: Τα τσίπουρα, οι μπύρες και τα κοψίδια μπορούν να περιμένουν. Η υγεία μας όχι.

Αλλά δεν καθίσαμε άπρακτοι. Αναπτύξαμε ένα δικό μας toolbar προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός Linux forum και προσθέσαμε πολλές νέες δυνατότητες. Προσθέσαμε πολλές επιλογές εμφάνισης για όσους μας διαβάζουν απο κινητό ή προτιμούν ένα σκοτεινό θέμα. Αναλάβαμε και επίσημα την προβολή του fosscomm 2020.

Στατιστικά στοιχεία

Αυξημένες επισκέψεις. Σπάνια κάτω από 1000 επισκέψεις την μέρα.

Μια ζωντανή κοινότητα

Οργανικά αποτελέσματα
Σε αντίθεση με το προηγούμενο έτος πλέον οι εξωτερικοί επισκέπτες μας βρίσκουν απο μηχανές αναζήτησης (περίοδος από 1/1/2021 μέχρι σήμερα)

Alexa Rank

image

Χρήστες
Έχουμε φτάσει τους 688 χρήστες. Αυξανόμαστε αργά αλλά σταθερά.

Από αυτούς 124 έχουν φτάσει στο επίπεδο εμπιστοσύνης 2, 285 είναι στο επίπεδο 1 και 266 δεν έχουν αλληλεπιδράσει ακόμα αρκετά και παραμένουν στο επίπεδο 0. Στο επίπεδο 3, δηλαδή σχεδόν διαχειριστές έχουν καταφέρει να φτάσουν και να παραμείνουν 7 άτομα.

Οικονομικά στοιχεία

Αυτό το μικρό σερβεράκι που έχουμε κρατάει πολύ καλά ακόμα. Ήταν στο πλάνο να αναβαθμίζαμε αυτή την εποχή, αλλά καταφέραμε να το ελαφρώσουμε λιγάκι παρά το γεγονός πως κάποια plugins το βαραίνουν. Και με τις γενναιόδωρες δωρεές έχουμε εξασφαλίσει κοντά ένα χρόνο λειτουργίας ακόμα. Σας ευχαριστούμε πολύ! Ξοδέψαμε μόνο κάποια χρήματα για ανανέωση των domains.

Καναρίνι ιδιωτικότητας

Δεν είχαμε κάποια αίτηση από εισαγγελικές ή αστυνομικές αρχές. Κανένας κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων δεν μας ζήτησε να κατεβάσουμε υλικό.

Όλοι εσείς είστε το linux-user, η κάθε δημοσίευση ο κάθε οδηγός, η κάθε απορία.

Χρόνια πολλά Linux-user

30 Likes

Χρόνια πολλά παιδια και ευχαριστουμε που ειστε παντα εδω να μας βοηθατε

3 Likes

Χρόνια πολλά με υγεία και με αλληλοβοήθεια για να πάμε μπροστά!

Προσωπικά, νόμιζα πως το inux-user.gr ήταν περισσότερα χρόνια στον αέρα, λόγο και των πολλών posts και μελών. Μπράβο και στα μέλη και περισσότερο στον εμπνευστή και δημιουργό του forum.

3 Likes

Κι εγώ την ίδια εντύπωση είχα … Καλή συνέχεια παιδιά και ευχαριστούμε για την υποστήριξη.

2 Likes

Χρόνια πολλά linux-user! Και φυσικά linux rulezzzz!!!

1 Like