sudo shutdown os.arena

Ακριβώς, συμφωνώ απόλυτα, και όπως είπα, δεν θα συνεχίσω τη συμμετοχή μου σε αυτό το νήμα, ό,τι και να γραφτεί και όποια επίθεση και αν μου γίνει. Τις απόψεις μου τις έχω εκφράσει ήδη. Μένω και εγώ στο ότι αγαπάω το Linux και με διάθεση προσφοράς αλλά και λήψης γνώσεων συμμετέχω στο παρόν φόρουμ, προφανώς σε άλλα νήματα. :slightly_smiling_face:

2 «Μου αρέσει»

Στην τελική “κάποιος έχει λάθος στο Internet

image

Είναι κρίμα πάντως λίγες μόλις μέρες πριν το επίσημο κατέβασμα των ρολών, αντί να θυμόμαστε το os arena και πόσο βοήθησε να αναλωνόμαστε σε παλιούς ή νέους καυγάδες. Ας μην γίνει αυτή η κληρονομία του σε όσους τώρα καθυστερημένα το γνώρισαν.

2 «Μου αρέσει»

Αν και δεν μου αρεσουν οι ανταπαντησεις σε forum το ιδιο το διαδικτυο ειναι μια εφευρεση χωρις κεφαλαιο που χωρις τα κεφαλαια θα εμενε σε επιπεδο πανεπιστημιου (με κεφαλαια του πανεπιστημιου) Ειδικα την πρωτη εποχη που καποιοι ζησαμε ξερουμε πολυ καλα οτι ο εξοπλισμος και η χρηση σε οικιακο επιπεδο ηταν πανακριβη. Ξερουμε επισης οτι για να γινουν επενδυσεις εκατομμυριων θα επρεπε να υπαρχουν κερδη και για να φτασουμε στο fiber απλα δεν θα μπορουσαμε χωρις κερδη απο το διαδυκτιο. Φυσικα αν δεν υπηρχαν κερδη απο το διαδυκτιο δεν θα ηταν φθηνοι οι σερβερ μιας και δεν θα υπηρχαν ιστοσελιδες και γενικα θα ζουσαμε σε μια εποχη 1980-1994 η οποια δεν θα εξελισοταν γιατι απλα δεν θα υπηρχαν κερδη…

Ετσι πολυ απλα η τεχνολογια και ειδικοτερα το διαδυκτιο δεν μπορει να χαρακτηριστει ουτε αριστερη ουτε δεξια γιατι αν χαρακτηριζοταν το πιθανοτερο θα ηταν να μην υπηρχε

3 «Μου αρέσει»

Oφτόπικ, αλλά δεν μπορούσα να το αφήσω ασχολίαστο. Όχι δεν προερχόταν πάντα από το κεφάλαιο, και ακόμα λιγότερο από το ιδιωτικό κεφάλαιο. Άλλες φορές αρκούσε η εμπερία του τεχνίτη άλλες φορές προερχόταν κυρίως από τη συγκεντροτικότητα πχ κλασσικό παράδειγμα η περίοδος πολέμου κλπ. Φυσικά και από το κεφάλαιο (και από το ιδιωτικό) αλλά το «πάντα» είναι τραβηγμένο (ίσως και πολύ).

Και για να ξαναγίνω οντόπικ,

Κρίμα είναι σίγουρα, πιο κρίμα είναι να κλείνουν σελίδες και να μας μένουν τα σόσιαλ μίντια και η νοοτροπία τους να κυριαρχεί στο διαδίκτυο.

3 «Μου αρέσει»

Σίγουρα δεν είναι το λογισμικό per se που παράγει πολιτική, αλλά η χρήση του - αλλά εξίσου σημαντικό είναι το λογισμικό να δίνει με όσο λιγότερο περιοριστικό τρόπο γίνεται τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί (ώστε να μπορεί να παράξει πολιτική και μάλιστα με “καλό” πρόσημο). Αυτό συμβαίνει με τις άδειες ΕΛΛΑΚ κι αυτό συνιστά συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο του ΕΛΛΑΚ. Και δεν αναιρείται από το γεγονός ότι λογισμικό ΕΛΛΑΚ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με “κακό” ή έστω μη “προωθημένο” τρόπο (έτσι είναι άλλωστε η χρήση της ελευθερίας!).

Ο γνωστός τηλεπωλητής ήτο (και είναι) γνωστός ντενεκές. :joy: Σε αυτό το πλαίσιο διαφήμιζε την πραμάτεια του με το βάρος, πράμα θεμιτό αν πουλάς περτικάλια αλλά αγοραίο και χυδαίο αν πουλάς βιβλία. Το να περιγράφεις για ένα site ότι έχει μεγάλο αριθμό άρθρων κατά τη γνώμη μου δεν συνιστά αναλογία με τον τηλεπαντοπώλη - είναι έμμεσος δείκτης, κατά κανόνα, του αριθμού των συμμετεχόντων, της εμπλοκής που έχουν με το project και της συνέπειας / συνέχειας σε βάθος χρόνου. Άλλωστε για την υψηλή γενικώς ποιότητα του περιεχομένου του os.arena δεν είδα πρακτικά κανέναν να διαφωνεί.

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι αυτή η γενίκευση ισχύει, νομίζω ότι πρέπει να δούμε τις εξαιρέσεις στον κανόνα αυτό, οι οποίες σαφέστατα υπάρχουν και οι οποίες μας ενδιαφέρουν (ως τους κομπιουτεράδες που εν δυνάμει μπορεί να μην είμαστε κάτι περισσότερο και παραπάνω από απλοί καταναλωτές τεχνολογίας και πληροφορικής). Μία από δαύτες (και μάλιστα ευρύτατη) είναι το software (keyword: ΕΛΛΑΚ). Μέσα σε αυτήν την εξαίρεση παρείσφρυσαν λογικές και νοοτροπίες που δεν είχαν στο κέντρο τους το κέρδος (αλλά άλλα ευγενέστερα πράματα) και τρόποι ανάπτυξης που δεν ήταν κάθετοι και ιεραρχικοί αλλά οριζόντιοι και συνεργατικοί. Μεγάλη υπόθεση, κατά τη γνώμη μου, γιατί δημιουργούν ένα ρήγμα στη σημερινή καθολική θεώρηση και οργάνωση των πραγμάτων (την καπιταλιστική) και δείχνουν μία (ή, κατά πολλούς, την) εναλλακτική, η οποία έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο και την κοινωνία και όχι το κέρδος.

Άλλες ενδιαφέρουσες εξαιρέσεις στον (έστω και απλουστευτικό) κανόνα ότι όλα προέρχονται από το κεφάλαιο είναι στο κομμάτι της ενημέρωσης, δημόσιας έκφρασης σκέψης / άποψης κτλ. Ο χώρος αυτός προφανώς μονοπωλείται από το κεφάλαιο (όταν μιλάμε για υψηλές τηλεθεάσεις, ακροαματικότητες, αναγνωσιμότητες, ψηλά ranks στο ίντερνετ κτλ) αλλά υπάρχουν οι εξαιρέσεις, ειδικά τα τελευταία χρόνια στο διαδικτυακό σύμπαν. Μία από δαύτες αντιλαμβάνομαι ότι ήταν και το os.arena. Και αυτό συνιστά ρήγμα στο σημερινό κυρίαρχο αφήγημα.

Το os.arena - κι αυτό το λέω χωρίς ουσιαστικά να το έχω ζήσει και μόνο από τη μικρή ανασχόλησή μου μαζί του και όσα βλέπω / διαβάζω τις τελευταίες μέρες - συνιστά μία από τις εξαιρέσεις· και στον προηγούμενο κανόνα που περιέγραψες @anon88072451 αλλά και στον τρόπο λειτουργίας, οργάνωσης και στον σκοπό του. Δηλαδή όχι μόνο τεχνική παρουσίαση της τεχνολογίας, αλλά τι “κρύβεται” ανάμεσα στις γραμμές. Πώς δηλαδή η τεχνολογία χρησιμοποιείται εναντίον μας (της ελευθερίας, της κοινωνίας) και πώς τελικά μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας. Και όλα αυτά καταλαβαίνω ότι δεν έγιναν στη βάση μίας πεφωτισμένης διεύθυνσης που έδινε εντολές και οδηγίες στους παρατρεχάμενους, αλλά από μία ομάδα ανθρώπων (κοινότητα?), οι οποίοι με σχέσεις ισοτιμίας συναποφάσιζαν, έγραφαν, δημοσίευαν.

Εμένα ένα τέτοιο πρότζεκτ μου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον και πιστεύω ότι είναι πολύ κρίμα που σβήνει. Βέβαια, αν αυτό συμβαίνει επειδή απλά έκλεισε ο κύκλος του, τότε πολύ καλά κάνει και σβήνει. Έχω ζήσει εκ των έσω εγχειρήματα πολύ πετυχημένα στο χώρο τους και πιστεύω ότι η “τεχνητή” παράταση της ζωής τους απλά παρατείνει τη διαδικασία “θανάτου” και δεν προσφέρει τελικά στο σκοπό που υπηρετούν. Σε τέτοιες περιπτώσεις όντως καλύτερα είναι να επέλθει το τέλος, για να δοθεί χρόνος για αναστοχασμό, ανασύνταξη, αναδιατάξεις, recruitment, συνειδητοποίηση των αναγκών (και πώς αυτές αλλάζουν) και των στόχων και έτσι να αναδυθούν καινούρια εγχειρήματα με καινούρια ορμή, νέο κόσμο, οπλισμένα με την υπάρχουσα εμπειρία. Σημαντικό όμως είναι το έργο που έχει παραχθεί από τα απερχόμενα εγχειρήματα να μείνει παρακαταθήκη στα επερχόμενα εγχειρήματα αλλά και στην κοινωνία γενικότερα - με αυτήν την έννοια πιστεύω ότι είναι “λάθος” να μην παραμείνει προσβάσιμο με κάποιον δημόσιο τρόπο το υλικό του os.arena.

Αν υπάρχει μία πραγματική ανάγκη ή ένα πεδίο που δεν καλύπτεται, το τέλος ενός εγχειρήματος νομοτελειακά θα ακολουθηθεί από την έναρξη κάποια στιγμή ενός νέου. Με αυτήν την έννοια (της υπαρκτής ανάγκης) εγώ προσωπικά διαφωνώ με την άποψη ότι “Όσα είχαμε να πούμε για την Τεχνολογία προς όφελος των ανθρώπων, την ιδιωτικότητα κλπ τα αναφέραμε αυτά τα 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Δεν υπάρχει πλέον κάτι άλλο να ειπωθεί. Ο κόσμος άλλωστε περιορίζεται, στην συντριπτική του πλειοψηφία, στην κλειστή πλατφόρμα του Facebook και στην αγορά άχρηστων γκάτζετς ή στην επίδειξη του τελευταίου iphone.” που είπε η @Maria_Afentouli (η υπογράμμιση είναι δική μου). Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει ανάλυση σχετικά με τον έλεγχο της τεχνολογίας από ολιγοπώλια και μονοπώλια και (το σημαντικότερο) πώς αυτή μπορεί να υπερκερασθεί, τόσο τεχνολογικά όσο και κοινωνικά και πολιτικά. Η τεχνολογία και ο έλεγχός της συνεχώς εξελίσσονται, ομοίως πρέπει να πράττει και το ανταγωνιστικό κίνημα (και ιδανικά θα έπρεπε να είναι και ένα βήμα μπροστά).

Κλείνοντας, θα ήθελα επίσης να πω ότι εγώ προσωπικά (που είμαι θετικά προκατειλημμένος - ή μήπως υστερο-κατειλημμένος? :relaxed: - για το os.arena) δεν χαίρομαι να βλέπω να εξελίσσεται ένα flamewar παλαιάς κοπής στο thread αυτό. Το αδικεί, ειδικά στα μάτια ανθρώπων που δεν το έχουν ζήσει (σαν του λόγου μου).

6 «Μου αρέσει»

Η εξέλιξη είναι συμπαντικός νόμος. Δεν είναι σίγουρο αν είναι θεμελιώδης συμπαντικός νόμος ή μεταπτωτικός. Γνώμη του ταλαίπωρου μυαλού μου είναι πως ισχύει το πρώτο, αλλά αυτό είναι άνευ σημασίας.
Την εποχή λοιπόν που όλοι οι “ψαγμένοι” αγοράζουν online συνδρομές σε τιμές ευκαιρίας με τούρκικες λίρες από vpn Τουρκίας, επιτρέψτε μου, να δώσω και εγώ τις 5 τουρκικές μου Λίρες στην συζήτηση για το OS Arena, όπως την νιώθω στην καρδιά μου και όχι όπως την λογαριάζει ο ορθολογισμός(;) της διανοίας μου. Η εμπειρία της ζωής με έμαθε να εμπιστεύομαι την καρδιά περισσότερο παρά τον νου.

Η κοινωνία και τα επί μέρους κοινωνικά της σύνολα, πχ ομάδες εργασίες , φιλίες, προσωπικές σχέσεις, κτλ Οφείλουν να βασιστούν στην αλήθεια για να συνυπάρξουν αρμονικά.
Όμως ποιος κατέχει την πάσαν Αλήθεια ;
Κανείς!
Παρόλο λοιπόν που δεν γνωρίζουμε την Αλήθεια στην ολότητα της , η δεύτερη επιλογή είναι να στηριχθούμε στην εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη σημαίνει πίστη. Πίστη σημαίνει εμπιστοσύνη.
Από εκεί προέρχεται ας πούμε η τραπεζική πίστη, η συζυγική πίστη κτλ.
Όμως πίστη ή εμπιστοσύνη δεν σημαίνει και αλήθεια. Σημαίνει μια καθρεπτίζουσα προσωποποίηση της αλήθειας του σχετιζόμενου με εμάς σε ένα ή περισσότερα κοινωνικά σύνολα στα οποία συμβιώνουμε. Δηλαδή εκ των πραγμάτων τα πρόσωπα της θύρας 7 με τα πρόσωπα της θύρας 4, δεν μπορούν να καθίσουν σε διπλανές θέσεις στο γήπεδο , έστω κιαν η αγάπη τους για το ποδόσφαιρο είναι κοινή ακόμα και όρκους εμπιστοσύνης να δώσουν μεταξύ τους. Διότι η αλήθεια είναι, πως στο τέλος της ημέρας δεν θα υπάρχει γήπεδο και ο παππάς θα βαρεθεί να θάβει!

Ας πούμε λοιπόν πως τα πρόσωπα από το κοινωνικό υποσύνολο osarena και τα πρόσωπα από linux-user θέλουν να προσπαθήσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και την κοινή τους αγάπη για το ΕΛ/ΛΑΚ, έστω ότι υπάρχει εμπιστοσύνη και πίστη μεταξύ τους.
Η εξέλιξη των πραγμάτων θα φανερώσει την αλήθεια.
Βλέπεται το ΕΛ/ΛΑΚ μας χωράει όλους πράγματι, η καρδιά μας όμως όχι…δυστυχώς!

Κάπου εδώ τελειώνουν οι 5 Τουρκικές μου λίρες.
Θα ήθελα να γράψω κι άλλα, αλλά money yok!

Μόλις βρω κάνα φράγκο ίσως επανέλθω.

“Ο καλός άνθρωπος βγάζει το καλό από το αγαθό απόθεμα της καρδιάς του,

κι ο κακός από το κακό απόθεμα της καρδιάς του βγάζει το κακό.
Γιατί, το στόμα του ανθρώπου μιλάει από το περίσσευμα της καρδιάς”

Ιησούς Χριστός ο Εσταυρωμένος 2026 ≠ πΧ

5 «Μου αρέσει»

Θα συμφωνήσω απόλυτα, όπως ξανά ανέφερα είναι κρίμα να κοιτάμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος.

Επίσης θα ήταν ωραίο να βρεθεί ένας τρόπος κάποια από τα άρθρα να μείνουν διαθέσιμα και να μην χαθούν στη λήθη του χρόνου. Ένας επιπλέον λόγος είναι και το ότι στο internet δεν υπάρχει πληθώρα τεχνολογικών άρθρων στα Ελληνικά.

5 «Μου αρέσει»

1 «Μου αρέσει»

Καταρχήν σας χαιρετώ και εύχομαι να είστε όλοι καλά αναγνώστες του Linux User.

Η αφορμή μου να ασχοληθώ ενεργά με το Linux ήταν (και) για εμένα το OSArena.

Δεν θα κάτσω να αναλύσω το πόσο με βοήθησε στα τεχνικά ζητήματα αλλά θα εστιάσω οτι
-επιτέλους- είχα βρεί ένα πολιτικοποιημένο site με τεχνολογικές αναλύσεις.

Λέω επιτέλους γιατί προσωπικά για μένα η ουσία συμπεριλαμβανεται στην πρόταση του Peter Sunde, ενός από τους ιδρυτές του Pirate Bay
Το Ίντερνετ είναι χάλια σήμερα. Είναι χαλασμένο. Μάλλον πάντα ήταν έτσι, αλλά πλέον είναι χειρότερο από κάθε άλλη φορά.”
Και πρέπει να το λέμε. Ξεκάθαρα"

Το OSArena αυτήν την διαπίστωση την έβλεπε πεντακάθαρα.
Εννοώ οι αρθρογράφοι του και κυρίως όσοι το το οραματίστηκαν και συνείσφεραν σε αυτό. Το OSArena για μένα ήταν η ψυχή των ανθρώπων που το απάρτιζαν
και όλων όσων ασχολήθηκαν σε μόνιμη βάση ή περιστασιακά.

11 χρόνια μάθαινα την ουσία μιας τεχνολογικής είδησης όχι την είδηση καθε αυτή.

Προσωπικά θα ήθελα με καποιον τρόπο να συνεχίσουν. Να μην χαθεί αυτή η γωνιά της γνώσης.
Δεν υπάρχει τεχνολογία για μένα χωρίς ανθρώπινη υπόσταση, ηθική και αλληλεγγύη.
Και εκεί μέσα βρίσκαμε μπόλικη κι ας διαφωνούσαμε πολλές φορές.

Κωσταντίνε, Μαρία , SoulRain, Ελένη, Χάρη, DarkGoth… (και όσους ξεχνάω συγνώμη ειλικρινά)
λείπετε γαμώ το φελέκι μου. Και δεν σας γνωρισα ποτέ από κοντά.

υγ.
Λέει η αγαπητή Μαρία
“Δεν υπάρχει πλέον κάτι άλλο να ειπωθεί”

Μα ακριβώς επειδή έχετε αυτή την στάση ζωής ως άνθρωποι υπάρχουν πολλά ακόμα να ειπωθούν Μαρία.

9 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα και από εμένα.

Αυτό είναι το πρώτο post που κάνω στο φόρουμ καθώς ο λογαριασμός μου εδώ δημιουργήθηκε την τελευταία εβδομάδα. Αφορμή ήταν ένα post από την σελίδα του osarena στο facebook για την συζήτηση που διεξάγεται εδώ.

Βρήκα την ευκαιρία λοιπόν να πω τι είναι για μένα το osarena ως ένας απλώς αναγνώστης. Η πρώτη μου επαφή ήταν κάπου στο 2013-2014 και γρήγορα κατάλαβα ότι αυτό το blog ήταν κάτι πολύ διαφορετικό από ότι είχα βρει μέχρι τότε (συμπεριλαμβανομένου και των ξένων sites). Αυτό που ξίνισε αρκετούς σε αυτό το thread ήταν ο λόγος που από τότε χρησιμοποιώ Linux. Η πολιτική διάσταση των άρθρων με έκανε να ασχοληθώ με το ελεύθερο λογισμικό και τα θέματα ιδιωτικότατες και όχι τα χρώματα και οι επιδόσεις των διανομών. Με τον καιρό το site είχε μπει στην αρχική σελίδα του browser και περνούσα αμέτρητο χρόνο σε αυτό κοιτάζοντας παλιά άρθρα ή διαβάζοντας ξανά τα ίδια. Και δεν ήταν καθόλου παράλογο να διαβάσει κάποιος 2-3 φορές το ίδιο άρθρο ακριβός επειδή δεν ήταν άπλες παρουσιάσεις. Με θυμάμαι να περιμένω με αγωνιά κάθε αρχή του μήνα που θα έβγαινε το νέο editorial, με διαφορά τα καλύτερα άρθρα (για εμένα) στο blog, ακόμα και αν κάποιες φορές δεν είχαν (σχεδόν) καμία σχέση με την τεχνολογία. Μου πρόσφερε ερεθίσματα που δεν μου έχει προσφέρει τίποτα άλλο μέχρι τώρα και δεν είναι υπερβολή να πω ότι μου άλλαξε την ζωή σε κάθε επίπεδο ξεφεύγοντας κατά πολύ τα όρια της οθόνης.

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες για τις αναμνήσεις που έχω. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια δεν είχα έρθει ποτέ σε επαφή με κανένα άτομο από την ομάδα του osarena άλλα έστω και αυτή την ύστατη στιγμή είχα την ανάγκη να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ.

ΥΓ1: Δεν θα ξεχάσω τότε που άρχισαν να ανεβαίνουν άρθρα για τον Σφακιανάκη και μες την παράνοια που επικρατούσε είχα κατεβάσει ολόκληρο το site να υπάρχει offline γιατί φοβόμουν μήπως και το κλείσουν. :dizzy_face:

ΥΓ2: Ένα άρθρο για το βιβλίο του William Gibson (Νευρομάντης) ήταν αυτό που με έκανε να αρχίσω το διάβασμα και τελικά να αγαπήσω τα βιβλία. :nerd_face:

ΥΓ3: Θα στήριζα οποίο νέο εγχείρημα θα ξεκινούσατε, ακόμα και την επαναλειτουργία του osarena, με κάθε τρόπο και όχι μονό ως θεατής αυτή την φορά. :fist:

ΥΓ4: Θα χαιρόμουν πολύ αν κρατούσα κάποια επαφή με άτομα τις ομάδας και αν ψήνεστε κερνάω και καφεδάκια :yum:

7 «Μου αρέσει»

Καλώς ήρθατε @KostasL @gehenna στην παρέα μας :hugs:

Είναι πολύ όμορφο να διαβάζεις πως επηρεάζει μια ιστοσελίδα τις ζωές των αναγνωστών της. Με αυτό τον τρόπο καταλαβαίνει κανείς το σημαντικό έργο που επιτελείται σε χώρους όπου το περιεχόμενο είναι πρωτογενές.

Θα συμφωνήσω και εγώ με το σχολιασμό του @KostasL ότι υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμη να ειπωθούν. Ίσως με άλλους τρόπους μέσω άλλων διαύλων.

6 «Μου αρέσει»

@KostasL
@gehenna
και φυσικά όλες και όλοι οι άλλοι, σίγουρα είναι συγκινητικό να διαβάζεις αυτά που λέτε και που αφορούν ένα κομμάτι της ζωής μας για 11 χρόνια.

Έτσι λοιπόν, παίρνω την πρωτοβουλία να πω ότι έχουν ξεκινήσει οι ζυμώσεις για ένα εντελώς νέο εγχείρημα.

Ένα εγχείρημα που θα συμβαδίζει με τα τεκταινόμενα της εποχής που διανύουμε.

Θα έχει σχέση με την τεχνολογία ναι, μα όχι άμεσα με το Linux. Αυτό το αφήνουμε πλέον στους ανθρώπους του εδώ φόρουμ.

Θα είναι κάτι εντελώς νέο και πέρα από το Οσαρένα, το οποίο σήμερα έκλεισε οριστικά αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο του, αφήνοντάς μας γλυκόπικρες αναμνήσεις.

9 «Μου αρέσει»

Εύγε, εύγε! Πείτε μας που ζυμώνεστε, να ρθουμε να ζυμωθούμε παρέα! :melting_face:

Νομίζω όμως ότι πρέπει να σκεφτείτε στα σοβαρά κάποιον τρόπο, το έργο που παράχθηκε στο πλαίσιο του os.arena να παραμείνει προσβάσιμο στο δημόσιο χώρο…

3 «Μου αρέσει»

Εγώ από το osarena εμαθα για τις διάφορες διανομές Linux

4 «Μου αρέσει»

Φραπεδάκι σκέτο παρακαλώ :grinning_face_with_smiling_eyes:

@tsapi

Αυτό ακριβώς ήμασταν πάντα, συντάκτες, τεχνικοί, και αναγνώστες∙ μια παρέα.

4 «Μου αρέσει»

Οτι πιο σωστό και ελπιδοφόρο έχω διαβάσει από την μαύρη ώρα που ανακοινώθηκε το κλείσιμο του OSArena. Μαρία ανυπομονούμε και μακάρι να μπορούσαμε κι εμείς οι αναγνώστες να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

Mια γωνιά για συζητήσεις τεχνολογικές αλλά με κέντρο τον άνθρωπο και την ουσία.

υγ.
Kαφεδάκι ελληνικό πολλα βαρύ και όχι για μένα :rofl:

3 «Μου αρέσει»

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει καφετζής πια να ξέρει πως φτιάχνεται αυτός ο καφές! :grin:
Και επειδή είμαστε στην ενότητά Καφενείο χρηστών σαν παλιός καφετζής θα σας δώσω την συνταγή και εκτέλεση:
εκτελούμε ως root

su - 

σε ubuntu

sudo -i

έπειτα καλούμε σε βοήθεια και το @discobot κι αρχίζουμε…

  • μετράμε με το φλιτζανάκι την ποσότητα νερού

  • ρίχνουμε το νερό στο μπρίκι και μια μεγάλη κουταλιά του γλυκού καφέ επίσης

  • Ανακατεύουμε σταδιακά μέχρι να λιώσει ο καφές στο νερό

  • Πριν βράσει ο καφές 1" , δηλαδή πριν γεμίσει ο κύκλος από έξω προς τα μέσα στο μπρίκι τραβάμε το μπρίκι από την φωτιά και το χτυπάμε ελαφριά 2-3 φορές στον πάγκο να πάει ο καφές στον πάτο

  • Μετά αδειάζουμε το μπρίκι με τον καφέ στο φλιτζανάκι ακουμπώντας το μπρίκι στα χείλη του φλιτζανιού. Δεν πρέπει να δημιουργηθεί καμία φουσκάλα μέσα στο φλιτζάνι, μόνο παχύρρευστο καϊμάκι καφέ.

readme.txt
#"Πολλά" σημαίνει δεν σηκώνω πολλά πολλά, όχι τσιγκουνιές στην ποσότητα καφέ
#"Βαρύς" σημαίνει από χαμηλά στο φλιτζάνι αδειάζουμε το μπρίκι
#"και όχι" σημαίνει χωρίς ζάχαρη
12 «Μου αρέσει»

To τελευταίο πράγμα που θα περίμενα να διαβάσω εδώ μέσα αλλά χαίρομαι που το διάβασα και το έμαθα :smiley:

4 «Μου αρέσει»

Κατοχυρώθηκες ως ο καφετζής μας. Με το σπαθί σου τον πήρες τον ρόλο <3

@KostasL , θα σου ‘λεγα “Έφτασεεεε” αλλά με πρόλαβε ο @amonaxos . Σ’ εκείνον πλέον οι παραγγελίες μας :grinning_face_with_smiling_eyes:

Αυτό δεν το ήξερα. Να δεις που γιαυτό :innocent: δεν τον πετύχαινα μέχρι τώρα τον ελληνικό.
Σ’ ευχαριστούμε.

5 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ για την πρόταση, οι “Ελληνικοί” καφέδες είναι η ειδικότητα μου! Και με χαρά θα σας έφτιαχνα!
Στην καινούρια παρέα που ετοιμάζετε.

Πρέπει να είμαι ειλικρινής όμως, την “δικιά μου” αλήθεια δεν θα την κρύψω.
Το osarena το γνώριζα από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, για χρόνια το διάβαζα και το θαύμαζα.
Παρόλα αυτά έχουμε παιδιά πολύ διαφορετική κοσμοθεώρηση, αν και μοιάζουμε.
Και για να μην αμπελοφιλοσοφώ, εξηγούμε.
Τι πιθανότητα έχει ένας καφετζής στην καινούρια παρέα, έστω κι αν φτιάχνει τους καλύτερους καφέδες του κόσμου, να μην του τους φέρετε καπέλο, όταν σας πει πχ, πως κάθε Κυριακή πάει στην εκκλησία!
Πόσο σοβαρά θα τον πάρετε;
Ή αν πει πως ο κόσμο αυτός τελικά δεν αλλάζει μέσα από πάλη και αγώνες στο πεδίο, αλλά μόνο μέσα από μια εσωτερική αφύπνιση του έσω ανθρώπου αναφορική όμως στο πρόσωπο του Χριστού;

Νομίζω ήδη θα σε έχει πιάσει νευρικό γέλιο και μασάς το καλαμάκι του φραπέ ενόσω με διαβάζεις…
Και το κατανοώ απόλυτα. Ειλικρινά.

Αλλά αν υπάρχει χώρος για μια τέτοια φωνή στην καινούρια παρέα, εγώ είμαι μέσα. Χωρίς να σας δημιουργώ συνειδησιακό πρόβλημα. Δεν υπάρχει λόγος να χαλιέται κανείς.

υγ.Σε κάθε περίπτωση θα σας διαβάζω , και με ενδιαφέρον θα περιμένω το boot της νέας προσπάθειας.
#ρητορικό ερώτημα: Άραγες θα ασχοληθείτε με το meta-άνθρωπο;

r-tz

7 «Μου αρέσει»