Προσπάθεια εγκατάστασης Linux Mint 21 Vera σε λαπτοπ με Linux Mint 17 . Δεν αναγνωρίζει το live usb.

Τέλεια :smiley:

Οπότε μπορεί να προχωρήσει άφοβα στην αναβάθμιση και να θεωρηθεί το μήνυμα μου άκυρο.

2 «Μου αρέσει»

Καλή σας ημέρα :-) , ελπίζω να είστε όλοι καλά .

Επικοινώνησα με την αλυσίδα καταστημάτων που είχα αγοράσει το λαπτοπ (δεν ξερω αν επιτρέπεται να πω το όνομα εδώ ) και μου είπαν οτι έχει χαμηλό κόστος η αναβάθμιση του δίσκου (15 ευρώ) , μπορω επίσης να τους πάω δίσκο αγορασμένο από αλλου , αν το επιθυμώ .

Το ερώτημα ειναι , μια και μπήκαμε στη διαδικασία αναβάθμισης , να αναβαθμίσω και μνήμη ?
Ή πιστεύετε οτι η ήδη υπάρχουσα έχει πιθανότητες να δουλέψει καλά ?

Η εργασία μου περιλαμβάνει ως επι το πλείστον πολυ διαδίκτυο (επικοινωνίες) , σύνταξη μουσικού κειμένου , ελαφρές επεξεργασίες ήχου και εικόνας σε επίπεδα ντέμο (τις βαριές τις κάνω στο στούντιο) και επεξεργασία βίντεο επίσης μικρής διαρκείας .

Προφανώς και ζητω μια εκτίμηση , εννοείται οτι την ευθύνη την αναλαμβάνω σε οποιαδήποτε απόφαση .

Ευχαριστω πολυ για τη μεχρι τώρα βοήθεια :-) .

1 «Μου αρέσει»

Δηλαδή θα σου κάνουν δωρεάν την αναβάθμιση ακόμα κι αν πάρεις απο αλλού τον δίσκο ή θα σε χρεώσουν το κατιτίς τους; Πολύ τίμιο μου φαίνεται αν το κάνουν δωρεάν.

Για μνήμες έκανα ενα ποστ πιο πάνω που εξηγώ γιατί πιστεύω οτι δεν αναβαθμίζονται παραπάνω απο τα 4gb που έχεις ήδη. Θεωρώ, ως το πλέον πιθανό σενάριο λαμβάνοντας υπ’ όψιν και την ηλικία του λάπτοπ, οτι έχεις δύο ντιμάκια των 2gb στο board και δεν υποστηρίζονται ντιμάκια μεγαλύτερης χωρητικότητας απο το chipset. Καμιά φορά τα φαινόμενα απατούν βέβαια γι αυτό θα βοηθούσε να γράψεις το πλήρες μοντέλο του λάπτοπ σου.

Αν είναι DDR2 οι μνήμες πάντως, που είμαι σχεδόν σίγουρος οτι είναι έτσι, ακόμα κι αν υποθέσουμε πως είναι εφικτό να κουμπώσεις SODIMM μεγαλύτερης χωρητικότητας των 2gb, είναι πανάκριβα και σίγουρα δεν αξίζει να ρίξεις τόσα λεφτά σε ένα τόσο παλιό μηχάνημα και μάλιστα λάπτοπ. Αν είναι DDR3 το συζητάμε…

1 «Μου αρέσει»

Καλημέρα Βασίλη , ευχαριστω για τα στοιχεία .

15 ευρώ ζητούν για την τοποθέτηση . Η αγορά γινεται έξτρα είτε από αυτούς , είτε από προμηθευτή της επιλογής μου .

Θα μπορούσες να με κατευθύνεις ως προς το που μπορω να βρω περισσότερα στοιχεία για τη μνήμη , ώστε να τα αναρτήσω εδώ ?

1 «Μου αρέσει»

Καλημέρα

Άνοιξε το τερματικό στο mint (ή στο live USB του mint που έφτιαξες τις προάλλες αν λόγω του προβλήματος με τον δίσκο δυσκολεύεσαι να χρησιμοποιήσεις την διανομή) και δώσε την εντολή

sudo dmidecode --type 17 | more

Θα σου κάνει print τις πληροφορίες για την RAM, κάντες αντιγραφή εδώ ή βάλε screenshot

edit: Σε δεύτερο χρόνο θέλουμε και πληροφορίες για την πλακέτα, αυτές θα τις κάνεις print στο terminal με την εντολή:

sudo dmidecode -t baseboard
3 «Μου αρέσει»

Καλημέρα, ρίξε μια ματιά και εδώ για μια σύντομη ανάλυση :

3 «Μου αρέσει»

Η μαγεία της κοινότητας είναι οτι όλοι προσθέτουν και ο ένας συμπληρώνει τον άλλον :smiley:

Στον οδηγό του @Maras υπάρχει και εντολή για maximum capacity (δηλαδή ποια είναι η μέγιστη δυνατή μνήμη που μπορεί να δεχθεί το σύστημα). Οπότε @Eleanna ρίξε μια ματιά, δώσε ΚΑΙ εκείνη την εντολή, μαζί με τις δύο προηγούμενες, και παρέθεσε τα αποτελέσματα εδώ :slight_smile:

3 «Μου αρέσει»

Σας ευχαριστώ θερμά @Maras και @Vasily-3 .

Θα επανέλθω μόλις διαβάσω και συλλεξω στοιχεία από το τερματικό :-) .

Ευγνώμων .

3 «Μου αρέσει»



Καλησπέρα σας , επανέρχομαι με πληροφορίες :-).



Αν έχω διαβάσει σωστά , βλέπω ότι η μνήμη δεν παίρνει αναβάθμιση .

Ε’Είναι καλύτερο την επόμενη φορά να μεταφέρεις το κείμενο της εξόδου μιας εντολής, αντί για την εικόνα.

Ευχαριστώ.

Νόμιζα ότι το print screen βολεύει , με συγχωρείς . Μπορω να κάνω Copy απ´ το τερματικό ? Προσπάθησα να κάνω copy paste τις εντολές από εδώ και δεν τις έπαιρνε (ctrl C - ctrl V)

Αν όντως γινεται , δεν μου ειναι κόπος να το κάνω έτσι .

Καλησπερα. Οχι δεν παιρνει αλλη αναβαθμιση. Εχεις 2 dimm των 2gb το καθενα και εχεις συνολο 4gb που ειναι και το μαξ

Για απλες εργασιες με τοποθετηση δισκου ssd θα δεις τουλαχιστον ενα 30% αυξηση ταχυτητας και σε μερικες περιπτωσεις ακομη και διπλασιασμο.

1 «Μου αρέσει»

Από την ταχύτητα , δεν μου λείπει κάτι και τώρα μια χαρα τις κάνω τις δουλειές μου :-) . Το ζητούμενο ειναι να μην με ξανά κρεμάσει το μηχάνημα . Χτες το πρωι κόντεψα να πάθω , δεν έγραφα τραγουδάκια , έχασα την πτυχιακή μου στη Φούγκα :-( .

Αν εκτιμάς οτι με την υπάρχουσα μνήμη και νέο δίσκο έχει καλές πιθανότητες να με βγάλει , φυσικά και δεν υπάρχει αλλο πρόβλημα .

@Kostas_Kostas Ευχαριστω για τις πληροφορίες :-) .

Το αρχειο μπορει να ανακτηθει πιθανων. Αν θυμαμαι ειπες οτι υπαρχει ενα αρχειο. Εγω διαβασα οτι αυτα τα αρχεια της αυτοματης αποθηκευσης ειναι κρυφα. Αναλογα με τη διανομη μπορεις να τα κανεις φανερα να τα δεις. Αν νομιζεις οτι θα σε βοηθησει ανοιξε ενα νεο θεμα για να σε βοηθησουμε με την ανακτηση.

Το συστημα για απλες εργασιες μια χαρα ειναι. Απλα στους υπολογιστες ειτε ειναι παλιος ειτε ειναι με τη ζελατινα παντα κανουμε μπακαπ σε αρχεια γιατι μπορει να συμβει οτιδηποτε

1 «Μου αρέσει»

Είχα dead line γι αυτό οποτε ξενύχτησα και παρέδωσα σήμερα , όλα καλά . Το ξερω οτι με κάποιον τροπο ανακτάται το αρχείο, αλλα προτίμησα να το ξανακάνω και να παραμείνω στη μεγάλη εικόνα που ειναι η σωτηρία του λαπτοπ ή τα σκουπίδια :stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye:.

Δε θελω να δημιουργώ λάθος εντύπωση , ήδη το γεγονός οτι αρχίζω να μαθαίνω πέντε πράγματα μου φτάνει και μου περισσεύει , και είστε πολύτιμη βοήθεια .

1 «Μου αρέσει»

Περιμενουμε ποστ στο η μουσικη των λινουξαδων

2 «Μου αρέσει»

@Eleanna, στο τερματικό οι εντολές είναι Ctrl+shift+C, Ctrl+shift+V και ούτω καθεξής. Στον φυλλομετρητή όπως ανέφερες…

1 «Μου αρέσει»

Ακριβώς συνέβη αυτό που ψιλιαζόμασταν.

Μικρό το κακό, κάνε την αναβάθμιση στον δίσκο που θα σου βγει σχετικά φθηνά και θα βελτιώσει την απόδοση του λάπτοπ σου και για την ραμ απλώς κάνε λίγο πιο προσεκτική χρήση (μην έχεις για παράδειγμα ανοιχτές καρτέλες στον browser επι ματαίω).

1 «Μου αρέσει»

ΟΧΙ patriot!!!
Μακριά… Βγάζουν αρκετά θέματα

καλύτερα να πάει σε kingston με +3 ευρώ

4 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα @Argi αυτό θα ήταν η επόμενη ερώτησή μου :-).

Εσείς οι παλιοί , σας παρακαλώ προτείνετε αν μπορείτε , καποιο μοντέλο που να έχει αποδειχθεί σχετικά αξιόπιστο.

(Στο μεταξύ έκανες edit και με πρόλαβες :grinning:)