Περί ανέμων και υδάτων

ανοιγω αυτο το νημα για να γραφουμε εδω κατι για το οποιο θεωρουμε οτι δε χρειαζεται να ανοιγουμε καινουργιο νημα.

Και ξεκιναω με μια ερωτηση που θελω να κανω. Επειδη δεν εχω καταλαβει τι ακριβως ισχυει με τα πνευματικα δικαιωματα, υπαρχει καποιο προβλημα αν θελουμε να βαλουμε καποιο συνδεσμο με βιβλιο απο το libgen;

2 Likes

Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα όμως αν βάλεις συνδέσμους βιβλία που ο εκδότης ή ο συγγραφέας τους τα δίνει στο κοινό (όπως για παράδειγμα εδώ), σεβόμενους τους όρους με τους οποίους τα διανέμει ο κάτοχος τους. Σύνδεσμοι στο libgen ή αντίστοιχα sites, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι αποδεκτοί.

Σύμφωνα με το TOS που έχουμε.

Εάν δημοσιεύσετε υλικό στην Ιστοσελίδα, δημοσιεύσετε συνδέσμους στην Ιστοσελίδα ή άλλως δημιουργήσετε (ή επιτρέψετε σε τρίτους να δημιουργήσουν) υλικό μέσω της Ιστοσελίδας , είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για το Περιεχόμενο και τυχόν βλάβη που προκύπτει από αυτό το Περιεχόμενο. Αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από το αν το εν λόγω περιεχόμενο αποτελεί κείμενο, γραφικά, αρχείο ήχου ή λογισμικό υπολογιστή.

Κάνοντας διαθέσιμο το Περιεχόμενο, δηλώνετε και εγγυάστε ότι:

  • η λήψη, η αντιγραφή και η χρήση του Περιεχομένου δεν θα παραβιάζει τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, εμπορικών σημάτων ή εμπορικών μυστικών, οποιουδήποτε τρίτου.

  • εάν ο εργοδότης σας έχει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας υλικού που έχετε δημιουργήσει, έχετε (i) λάβει άδεια από τον εργοδότη σας για να δημοσιεύσετε ή να διαθέσετε το Περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου, ενδεικτικά, λογισμικού ή (ii) εξασφαλίσατε από τον εργοδότη σας μια δήλωση παραίτησης για όλα τα δικαιώματα πάνω στο δημοσιευμένο περιεχόμενο.

  • έχετε συμμορφωθεί πλήρως με τις άδειες τρίτων που σχετίζονται με το Περιεχόμενο και έχετε κάνει όλα όσα είναι απαραίτητα για να περάσετε επιτυχώς στους τελικούς χρήστες τους απαιτούμενους όρους.

και αρκετούς άλλους όρους. Συμμετοχή στην σελίδα σημαίνει πως τους έχετε διαβάσει :slight_smile: και αποδεχτεί.

Διαβάστε επίσης το https://linux-user.gr/t/adeies-chrhshs-dhmosieymenoy-ylikoy/272

Σε περίπτωση που υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία, ή θέλετε κάποια επεξήγηση, καλό να κάνετε μια ερώτηση πρώτα.

ΥΓ: Είναι καλύτερο οι ερωτήσεις να έχουν το δικό τους νήμα, ώστε να είναι ευκολότερα προσβάσιμες και διαχειρήσιμες

1 Like

τους ειχα διαβασει. Προφανως ομως καποια πραματα δεν τα κατανοω πληρως

edit
και ενα απο αυτα που δεν κατανοησα ηταν σε αυτο το σημειο

Αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που συλλέγονται για λογαριασμό μας παρά μόνο για να μας βοηθήσουν να διεξάγουμε και να βελτιώσουμε την επιχείρησή μας

τι εννοει ο ποιητης οταν λεει «την επιχειρηση μας» ; μηπως μπηκε κατα λαθος απο την αντιγραφη επικολληση απο αλλου ή εχετε καμια επιχειρηση για να την σορταρουμε στο χρηματηστηριο ; :grin:

2 Likes

Εντάξει νομικά κείμενα είναι, μεταφράσεις από άλλους (η βάση του είναι τα αντιστοιχα του wordpres) και στους καιρούς μας αυτά είναι απαραίτητα. Η βιαστική μετάφραση για να βγούμε τα έχει αυτά :smile:.

Αν και το συγκεκριμένο αφαιρέθηκε, έχουμε καλούς ρυθμούς αύξησης και είναι ευκαιρία για μια μακροχρόνια επένδυση στο χρηματιστήριο.

2 Likes