Οικονομικά στοιχεία του linux-user.gr

Έχοντας κλείσει 1 χρόνο λειτουργίας, είμαστε σε θέση να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα των οικονομικών αναγκών του forum.

Είναι φοβερό το πόσο φτηνό είναι πλέον να έχεις ένα φόρουμ. Αυτή την στιγμή έχουμε δυο servers, ένα στην digital ocean για το φόρουμ και ένα στην scaleway για git και για τα δευτέρα domains. Το συνολικό κόστος είναι περίπου 10€ τον μήνα. Ο πάροχος του email θα αρχίσει να μας χρεώνει, αλλά δεν ήρθε ακόμα κάποιο ποσόν αλλά και να έρθει δεν περιμένουμε κάτι ανησυχητικό. Αγοράσαμε και το linuxuser.gr για τα επόμενα 2 χρόνια.

Όσο για τα έσοδα από το Brave οι διαχειριστές τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος δεν θα τα τραβήξει :grinning:. Τα έξοδα λοιπόν δεν είναι πολλά, αλλά αν κάποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει, περισσότερο θα μας βοηθήσει αυτό ψυχολογικά.

Οπότε υπάρχουν ιδέες πως να το κάνουμε; Αν βάζαμε κάτι στο Patreon θα θέλατε μια δέσμευση για 1-2€ τον μήνα; Ένας λογαριασμός paypal ;

Συζήτηση στο νήμα Για την χρηματοδότηση του linuxuser.gr

7 «Μου αρέσει»

γνώμη μου ότι -αναγκαστικά- χρειάζεται το moneytransfer να γίνεται όσο πιο εύκολα, οπότε είτε θα υιοθετηθούν πολλοί τρόποι (πχ εμένα σήμερα θα με βόλευε να υπήρχε revolut λογ να ξεμπερδέψω μ’ ένα κλικ), είτε θα χρειαστούν οδηγοί (ή έστω links) για τους υπάρχοντες τρόπους (πχ δεν έχω Patreon, να κάνω αδερφέ… πως? να ψάξω μόνος ή να συγκεντρωθούν 2-3 σοβαρά video/text guides για κάθε τρόπο, σε μία σελίδα πχ?)

ξέρω ότι “όποιος ενδιαφέρεται” θα βρει τους τρόπους (προσοχή, δεν αναφέρομαι με ύφος “καν’ το μου εύκολο γιατί εγώ πληρώνω”, ΚΑΜΙΑ σχέση), απλά πχ τώρα πρέπει να κλείσω να κατέβω στην οικογένεια, θα 'θελα -ιδανικά- να έχω βρει άκρη στο μπαμ, αλλιώς θα πάρει αναβολή πχ…). ελπ να γίνεται κατανοητό το ύφος :slight_smile: :slight_smile:

1 «Μου αρέσει»

Πάντως, μέσω του λινκ που δίνει ο @billniakas σε διπλανό thread (https://www.paypal.me/linuxusergr) η πληρωμή είναι point and click.

1 «Μου αρέσει»

μα ναι!

απλά νομίζω σχολίασα και σ’ εκείνο το thread ότι είναι σ’ εμένα που δεν δουλεύει. υποψιάζομαι κάτι (γιατί το .me είναι όντως εύκολη λύση που κι εγώ θέλω να υιοθετήσω) και περιμένω να ενεργοποιήσω μια κάρτα για να επιβεβαιώσω αν φταίω εγώ, αλλά προτείνω να υπάρχουν περισσότεροι τρόποι (είτε δεν θα παίζουν σε κάποιους, είτε δεν τους διαθέτουν). πχ (λέω εγώ…) revolut πανεύκολα επίσης, την χρησιμοποιεί λαός και δεν κοστίζει τπτ, υπάρχει λόγος να μην υπάρχει? (και πιο ευέλικτη από n26 πχ). ή μια προπληρωμένη ελληνική χρεωστική πχ για απλό κλασσικό bank-transfer :wink: φασαριούλα αλλά μία φορά θα γίνει κι ειδικά αν στόχος είναι να συνεχίσει να υπάρχει το forum (ευχή μου), τότε κάποια στιγμή θα επεκταθούν οι τρόποι, γιατί όχι τώρα? :wink: τις καλημέρες μου

@koutsoundad νομίζω ότι το υπεραναλυεις, το PayPal είναι μια ασφαλής και γνώστη λύση. Revolut δε βρίσκω το λόγο να κάνουμε. Στο PayPal μπορείς να συνδέσεις και λογαριασμό τραπέζης. Πιστεύω ότι από όλες τις λύσεις είναι η πιο ευέλικτη. Μπορείς να κάνεις δωρεά και χωρίς τη χρήση λογαριασμού.

δεν πειράζει παίδες, ας είμαι εγώ ο υπεραναλυτικός :slight_smile:

(“λογ” εννοείς paypal?) πως μπορώ χωρίς? :slight_smile: