Για τη χρηματοδότηση του linux-user.gr

Θεωρώ σημαντικό να υπενθυμίσω ότι η ενίσχυση του linux-user δεν είναι ανάγκη να είναι μόνο οικονομική. Ένα εκπαιδευτικό κανάλι, γραφιστικά, προώθηση σε twitter ή άλλα μέσα που δεν έχουμε πρόσβαση (πχ αναφορά σε ένα έντυπο) βοηθούν σημαντικά.

Πάνω από όλα στόχος μας είναι να νιώθει ο καθείς αυτή την κοινότητα δική του και ως εκ τούτου θα πράττει το καλύτερο για αυτή και τα μέλη της.

9 «Μου αρέσει»

Γιατί δεν βάζετε κι άλλους διαχειριστές εφόσον αυτοί που υπάρχουν δεν προλαβαίνουν;

«late software project», στην δική μας περίπτωση δεν έχει καθυστερήσει κάτι, κάθε άλλο ξεκινάει.
Weird flex but ok.

Προσπάθησα αλλά μου βγάζει error.

rockingchairu@rockingchairu-GA-MA770T-UD3P:~$ sudo apt install brave-browser
Reading package lists… Done
Building dependency tree
Reading state information… Done
E: Unable to locate package brave-browser

Αν έχεις Linux mint ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες https://cerebrux.net/2019/12/01/εγκατάσταση-brave-linux-mint-19-2/

2 «Μου αρέσει»

παίδες, πως μπορώ να στηρίξω μέσω revolut transfer, pls?
αν έχω ήδη brave πως μπορώ να τον ρυθμίσω (αντί να τον ξανακατεβάσω από aff.link)?
:slight_smile:

1 «Μου αρέσει»

Προς το παρόν υπάρχει ένα PayPal για όποιον ενδιαφέρεται στη διεύθυνση linuxusergr@protonmail.com

Το είχαμε φτιάξει στις αρχές σε περίπτωση που χρειαστεί. Η φάση με τον brave δεν απέδωσε καρπούς και τα ποσά είναι αρκετά μικρά. Όπως αναφέρθηκε και στα οικονομικά στοιχεία είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις χρηματοδότησης και ακόμη καλύτερα σε ένα σύστημα που θα διασφαλίσει τη διαφάνεια.

Εξαρχής ήμασταν κατά των διαφημίσεων και πρακτικών marketing (ούτε google analytics δεν έχουμε εγκατεστημένο) γιατί αυτός ο χώρος βλέπει τα μέλη του ως συνδιαμορφωτές και όχι σαν πελάτες.

1 «Μου αρέσει»

κανα άλλο κρυπτονομισμα ;

@raik το θεμα δεν ειναι ομως ο τροπος που θα δωσει τα χρηματα του καποιος. Ειτε paypal ειτε skrill ειτε κρυπτονομισματα, αν δεν θελει να δωσει δεν θα δωσει. Σε τετοιες κοινοτητες δυστηχως δινουν μονο αυτοι που βοηθανε, ενω οσοι βοηθουνται συνηθως μπαινουν γραφονται και οταν λυσουν το θεμα τους μην τον ειδατε τον παναγη.

Τα 10€ για τους server και τα 24 για το domain δεν ειναι βεβαια εξοδα και στα οικονομικα στοιχεια που αναφερθηκαν θεωρω οτι φαινεται σαν μια πρωταπριλιατικη πλακα.

Η αποψη μου ειναι οτι πρεπει να πληρωνονται αρκετα πραγματα ωστε να γινονται και διαφορες ενεργειες προς οφελος της κοινοτητας.

παραδειγμα…

…δοκιμαστικοι server για εκμαθηση καποιων σε πλατφορμες. πχ asterisk, owncloud κτλ…

…διαγωνισμοι με επαθλο καποιου εργαλειου που θα γινει opensource (να γινουν ολα opensource αλλα ενας θα παρει το επαθλο. πχ ενα χρονο vps , ενα αξεσουαρ για τον υπολογιστη, 200€ κτλ.

Και γενικα 1000 ιδεες που θα κανουν το site διαδραστικο, παρα ενα ξερο forum

Τωρα εδω μιλατε οτι ο brave εδωσε 10 λεπτα του ευρω η 20…

Λογικο νομιζω οτι ηταν και αναμενόμενο, εφοσον οπως εχω πει σε αλλη αναρτηση μου στοχευει στο κερδος μεσω διαφημισεων… Αφου οσοι τον κατεβαζουν ακυρωνουν τις διαφημισεις, τοτε τα site δεν εχουν να λαμβανουν τιποτα.

2 «Μου αρέσει»

Που είναι το PayPal?
Εμένα μου βγάζει το email στο protonmail.com.
Βασίλη βάλε την διεύθυνση να δούμε τι θα κάνουμε.

Το forum θα πρέπει να τα κρατάνε οι χρήστες.

1 «Μου αρέσει»

διάOλε τι κάνω λάθος? έχω μικρό υπόλοιπο @paypal και μεγαλύτερο @revo. σύνδεσα τον revo-acc @paypal αλλά στην προσπάθεια να περάσω προς το protonmail (μόνο έτσι προχωράει η διαδικασία) ζητάει να συνδέσει κάρτα, την οποία όμως revo-master αρνείται γιατί “ξαναπροσπαθήστε αργότερα”. επειδή μόλις τώρα σύνδεσα τον λογ.revolut, παίζει να θέλει να “ψηθεί” 1-2 μέρες πριν δεχτεί την κάρτα? δεν δέχεται την κάρτα επειδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα (την αναφέρει σαν “μη-ενεργοποιημένη έως 1η συναλλαγή με pin” @revo-app)?

…ε ντρέπομαι λίγο που κοτζαμαν ανήρ δεν, αλλά έως τώρα @gr παίζαμε με τοπική τράπεζα και τέρμα. τώρα ανακάλυψα revo, n26 κτλ κτλ, το paypal το είχα μόνο για ebay. είναι κάνας γνώστης μάγκας και ντερβίσης “να 'ούμε” :stuck_out_tongue: να τον ταλαιπωρήσω ελαφρά πλιςςζ? :smiley: :stuck_out_tongue:

1 «Μου αρέσει»

vnomik

Δεν γνωρίζω τι παίζεται με όλα αυτά που αναφέρεις. Εγώ ζήτησα από τον billniakas το PayPal και με το που πάτησα τον σύνδεσμο με έβγαλε στο site του PayPal. Κλίκ - κωδικό -αποστολή. Τι παίζει με το protonmail.com και δεν το γνωρίζω?

Όσο τα έξοδα είναι τόσο περιορισμένα και λελογισμένα, είμαι της εξής άποψης:

Κάθε χρόνο να κάνετε (η διαχειριστική ομάδα) μία μίνι καμπάνια, για να συγκεντρώσετε τα έξοδα της επόμενης (ή προηγούμενης - αναλόγως του πόσο πλούσιοι είστε :upside_down_face: ) χρονιάς. Ένα κατιτίς σαν τη wikipedia - μία μπάρα που δείχνει πόσα χρήματα είναι ο στόχος της καμπάνιας και πόσα έχουν μαζευτεί έως τώρα. Μόλις μαζευτούν τα χρήματα, λήγει η καμπάνια. Χρειάζεται περιοδικές υπενθυμίσεις κτλ κτλ, αλλά δεδομένων των μικρών ποσών που απαιτούνται και του ενδιαφέροντος που βλέπω να υπάρχει, νομίζω ότι αυτό το μοντέλο θα δουλέψει.
Αν κάτι τέτοιο δεν δουλέψει και το οικονομικό κόστος είναι δυσβάχτακτο, σκέφτεστε (σκεφτόμαστε) εναλλακτικές λύσεις.
Διαφωνώ με απόψεις του στυλ: ας μαζέψουμε χρήματα και θα δούμε τι θα τα κάνουμε.
Απεναντίας, αν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις (που τις βρίσκω λογικές), είμαι πρόθυμος να στηρίξω - και φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος με αυτήν τη νοοτροπία.

2 «Μου αρέσει»

Το οικονομικό κόστος δεν είναι καθόλου δυσβάστακτο, ακόμα και αν χρειαστεί να πάμε σε μεγαλύτερο σέρβερ. Δεν είναι αυτό το νόημα της ανάρτησης. Το νόημα είναι να μην θεωρηθεί αυτός ο τόπος σαν μια ιδιοκτησία λίγων ατόμων. Και να σπάσει λίγο την νοοτροπία του δωρεάν. Η ελευθερία δεν είναι ποτέ κάτι που δίδεται δωρεάν εξάλου.

Η ιδέα δεν είναι κακή, και από τα πρώτα πράγματα που είπαμε ήταν η διαφάνεια στα οικονομικά θέματα. Οπότε τα έξοδα είναι ας πούμε 10€ τον μήνα και σχεδόν τα μαζέψαμε σας ευχαριστούμε όλους :heart: :heart: :heart:

Αλλά τα λεφτά πάντα χρειάζονται. Στο παρελθόν έχω συμμετάσχει σε κάποια άλλα πράγματα όπως εκδηλώσεις και συνέδρια για το Linux και πάντα είχαμε θέμα με τα χρήματα. Αν λοιπόν μαζευτούν παραπάνω χρήματα, όσα και να είναι αυτά, ολοι μαζί μπορούμε να δούμε πως θα διατεθούν. Σαν μια βοήθεια στο fosscomm ή σε κάποια τοπική LUG, στα εισιτήρια κάποιου φοιτητή για να παρουσιάσει μια δουλεία του σε ένα fosscomm, να τυπώσεις αυτοκόλλητα, στο να δώσεις υποδομές σε μια ομάδα, λεφτά να υπάρχουν :unicorn: και έξοδα βρίσκονται :stuck_out_tongue:

ΥΓ: Οι απόψεις αυτές είναι αυστηρά προσωπικές, σαν μια ισοδύναμη συμμετοχή στην συζήτηση, και δεν αποτελούν κάποια “επίσημη” απάντηση.

9 «Μου αρέσει»

Διαβάζοντας όλο το νήμα από την αρχή βλέπω ότι άσχετα με τις απόψεις και προτάσεις τουλάχιστον υπάρχει πολύς κόσμος που ενδιαφέρεται για το οικονομικό θέμα του φόρουμ και ειλικρινά μπράβο σε όλους.

Νομίζω ότι ένα PayPal αρκεί και μια υπενθύμιση μια φορά το χρόνο αρκεί επίσης. Από εκεί και πέρα όπως είπε κι ο Βασίλης μπορούμε να βοηθήσουμε και με άλλα μέσα. Για παράδειγμα στη δουλειά μου η Google στέλνει συνέχεια κουπόνια για διαφήμιση AdWords, τα οποία μπορούμε να εκμεταλλευτούμε για τη διαφήμιση του φόρουμ. Μια ιδέα είναι και αυτή.

Πάμε στα άσχετα:

Πιστεύω ότι δε χρειάζεται να υπάρχει blog. Με έναν επίσημο λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα που θα αναπαράγει ωραία άρθρα και οδηγούς που γράφονται εδώ, το φόρουμ θα πάει σίγουρα μπροστά.

Και κάτι τελευταίο: Η σελίδα λέγεται “Linux user” και για αυτό θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν Linux users, δηλαδή ανθρώπους με κοινό ενδιαφέρον για το Linux.
Θα στεναχωρηθω αν δω flame wars περί “έχω arch και γ@μ@ω” ή “λέγεται GNU/Linux και όχι Linux”. Αυτές οι παπαριές έδιωξαν κόσμο από τα άλλα φόρουμ και προσωπικά με σταμάτησαν από το να πηγαίνω σε συναντήσεις, οι οποίες είναι πολύτιμες για να βρισκόμαστε από κοντά.

Σημείωση: Συγγνώμη για το ύφος αν προσβάλλεται κάποιος.

6 «Μου αρέσει»

Νομίζω ούτε αυτό χρειάζεται, υπάρχουν αρκετές σελίδες στο fb όπως του linux mint, ubuntu κτλ που έχουν χιλιάδες μέλη, απλά αν κοινοποιούνται εκεί οδηγοί κτλ αρκεί

Μια απλή δωρεά μέσω PayPal το καταφέρνει αυτό ;

Εγώ θα πρότεινα κάτι σε φάση Patreon. Το χρησιμοποιώ και κάνω support διάφορους ανθρώπους εκεί. Η πληρωμή είναι αυτόματη και έχει διάφορους τρόπους πληρωμής που πιστεύω καλύπτουν τον average Joe.

Μπορείτε να αρχίσετε με ένα patreon του στιλ:

  • 1 Ευρώ/μήνα
  • 3 Ευρώ/μήνα
  • 5 Ευρώ/μήνα
  • 10 Ευρώ/μήνα
4 «Μου αρέσει»