Linux Mint 19.2 BETA : Σημειώσεις έκδοσης

Το Linux Mint 19.2 είναι μια έκδοση με υποστήριξη μακράς διάρκειας και που θα υποστηρίζεται μέχρι το έτος 2023. Έρχεται με ενημερωμένο λογισμικό και φέρνει βελτιώσεις και πολλά νέα χαρακτηριστικά για να κάνει την επιφάνεια εργασίας σας ακόμη πιο άνετη στη χρήση.

%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1
Linux Mint 19.2 Κωδική ονομασία “Τίνα” με Cinnamon

Νέα Χαρακτηριστικά έκδοσης

Διαχειριστής ενημερώσεων

Ο Διαχειριστής ενημερώσεων πλέον δείχνει την χρονική διάρκεια υποστήριξης κάθε πυρήνα.


Βελτιωμένη υποστήριξή πυρήνων στον διαχειριστή ενημερώσεων

Για την προσθήκη και αφαίρεση πυρήνων αντί να κάνουμε μια ενέργεια κάθε φορά, μπορούμε να τις προσθέσουμε σε μια λίστα και να εκτελεστούν όλα μαζί με μία κίνηση.

Ένα κουμπί “Κατάργηση πυρήνων …” (Remove Kernels…) προστέθηκε για να διευκολυνθεί η κατάργηση των παρωχημένων πυρήνων.

Προστέθηκε υποστήριξη για “γεύσεις” του πυρήνα (kernel flavours) Αν έχετε εγκαταστήσει έναν μη γενικό πυρήνα, ο Διαχειριστής Ενημερώσεων θα εμφανίσει ένα επιλογέα ώστε να μπορείτε να διαλέξετε την γεύση που επιθμείτε.

Απλοποιήθηκαν οι προτιμήσεις έγιναν απλοποιημένες και πλέον χρησιμοποιούν τα καινούργια widget Xapp Gsettings:


Προτιμήσεις στο Διαχειριστή ενημερώσεων

Είναι πλέον δυνατό να απαγορεύσουμε (blacklist) την εγκατάσταση μιας συγκεκριμένης έκδοσης (σε αυτή την περίπτωση μόνο ή συγκεκριμένη έκδοση απαγορεύετε να εγκατασταθεί, όχι όμως και οι μελλοντικές μεγαλύτερες εκδόσεις).

Μπορούμε να ρυθμίσουμε να γίνετε αυτόματη αναβάθμιση, αλλά και αυτόματος καθαρισμός από παλιούς πυρήνες.

Κάτω από το καπάκι

 • Ο τερματισμός / επανεκκίνηση του συστήματος εμποδίζεται όταν εκτελούνται αυτοματοποιημένες εργασίες.
 • Τα αρχεία καταγραφής παραμένουν και περιστρέφονται /var/log/mintupdate.log.
 • Ένα κλειδωμα APT δεν κάνει τον διαχειριστή να αποτύχει, απλώς περιμένει και ξαναπροσπαθεί αργότερα.
 • Ο μηχανισμός ανανέωσης χρησιμοποιεί απόλυτους χρόνους (timestamps),αντι για χρονικές διάρκειες έτσι ώστε ο διαχειριστής να μην επηρεάζεται πλέον από αναστολές ή επανεκκινήσεις και μπορεί να ρυθμιστεί σε περιόδους μεγαλύτερες από την τρέχουσα περίοδο λειτουργίας.
 • Το στοιχείο checkAPT που ανιχνεύει τη λίστα ενημερώσεων δεν εκτελείται πλέον ως root.
 • Τα επίπεδα ασφάλειας και οι απαρχαιωμένες επιλογές καταργήθηκαν.
 • προστέθηκαν σελίδες man για το mintupdate και το mintupdate-cli.

Βελτιώσεις στην διασύνδεση με το χρήστη

 • Η λίστα ενημερώσεων ανανεώνεται αυτόματα όταν γίνει ανανέωση των αποθετηρίων του APT.
 • Το παράθυρο πληροφοριών ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο.
 • Εμφανίζεται μια προειδοποίηση εάν απαιτείται επανεκκίνηση μετά την ενημέρωση του πυρήνα.
 • Εμφανίζεται μια προειδοποίηση 90 ημέρες πριν η έκδοση του Linux Mint φτάσει στο τέλος της υποστήριξης της.
 • Τα ενημερωτικά infobars εμφανίζονται μαζί και είναι πιο εύκολο να τα κλείσουμε.
 • Εμφανίζεται μια κλεψύδρα ενώ το Update Manager ανανεώνει τη λίστα ενημερώσεων.
 • Μια ειδικη σελίδα χρησιμοποιείται όταν είναι διαθέσιμη μια νέα έκδοση του ίδιου του διαχειριστή ενημερώσεων.

Με χαρά λέω πως αυτό ήταν μια ιδέα του μεταφραστή και εδώ το είπαμε πρώτοι

Διαχειριστής λογισμικού

Στη Διαχείριση Λογισμικού, εμφανίζεται τώρα μια οθόνη φόρτωσης όταν ανανεώνεται η προσωρινή μνήμη cache.

Η προσωρινή μνήμη που χρησιμοποιεί Διαχειριστής λογισμικού μεταφέρθηκε στο mint-common, ξαναγράφτηκε σαν ένα Python module και αναγνωρίζει χειροκίνητα εγκετεστημένο λογισμικό. Αυτό το καταφέρνει αναλύοντας τα αρχεία καταγραφής του Ubiquity. Κατά συνέπεια, το Εργαλείο Backup και ο Διαχειριστής Λογισμικού μπορούν να μοιράζονται την ίδια μνήμη cache και να απαριθμούν όχι μόνο τις εφαρμογές που εγκαταστάθηκαν μέσω του Διαχειριστή Λογισμικού αλλά και τις εφαρμογές που εγκαταστάθηκαν με άλλα μέσα.

Η υποστήριξη για χαμηλής ανάλυσης οθόνες βελτιώθηκε.

Άλλες βελτιώσεις

Δύο νέα κουμπιά είναι διαθέσιμα στην ενότητα “Συντήρηση” του εργαλείου διαμόρφωσης “Πηγές λογισμικού”:

 • “Προσθέστε τα κλειδιά που λείπουν” σαρώνει τα αποθετήρια και τα PPA και κατεβάζει οποιοδήποτε κλειδί που μπορεί να λείπει.
 • Η “Κατάργηση διπλών πηγών” εντοπίζει και επιδιορθώνει διπλότυπους ορισμούς στη διαμόρφωση των πηγών σας.

Αναφορές συστήματος

Το εργαλείο “Αναφορές συστήματος”, mintreport, έχει μια ποιο όμορφη εμφάνιση:

Μια νέα σελίδα προστέθηκε για να εμφανίσει τις πληροφορίες του συστήματος και να διευκολύνει τους χρήστες να το αντιγράψουν στα φόρουμ ή να ανέβει στο pastebin.

Κάτω από το καπάκι, το mintreport μεταφέρθηκε στο systemd-coredump και δεν χρησιμοποιεί πλέον το apport απο το Ubuntu. Αυτό το καθιστά συμβατό με το LMDE.

Νέα Χαρακτηριστικά Cinnamon 4.2

Απόδοση

Αν και η ποσότητα μνήμης RAM που καταναλώνεται από την Cinnamon εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον οδηγό της κάρτας γραφικών, το Cinnamon χρησιμοποιεί σημαντικά λιγότερη RAM από ό, τι πριν. Σε μια δοκιμαστική εικονική μηχανή Virtualbox, το Cinnamon 4.2 χρησιμοποιεί περίπου 67MB RAM (σε σύγκριση με 95MB RAM για Cinnamon 4.0).

Πολλές βελτιστοποιήσεις έγιναν στον διαχειριστή παραθύρων Muffin. Αυτές οι αλλαγές αποσκοπούν στη μείωση της υστέρησης εισόδου (input lag) καθώς και στο να δώσουν στα παράθυρα μια ελαφρά και απαλή αίσθηση.

Η δυνατότητα ενεργοποίηση ή απενεργοποίησης του VSYNC δεν απαιτεί πλέον την επανεκκίνηση του Cinnamon. Έχει προστεθεί ένα combobox στις γενικές προτιμήσεις, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο VSYNC. Αυτό έγινε ώστε η ομάδα ομάδα ανάπτυξης να συγκεντρώσει ανατροφοδότηση και να πάρει μια καλύτερη ιδέα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε μεθόδου σε διαφορετικούς υπολογιστές και συνθήκες.

Μενού

Το μενού εφαρμογών είναι ταχύτερο και τώρα αναγνωρίζει και διακρίνει τις διπλότυπες εφαρμογές. Εάν δύο εφαρμογές έχουν το ίδιο όνομα, το μενού θα εμφανίσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές.

Στο μενού εφαρμογής, το Xed είναι ο “επεξεργαστής κειμένου”. Εάν εγκαταστήσετε το Gedit, δεν καταλήγετε πλέον σε δύο καταχωρίσεις “Επεξεργαστής κειμένου”. Αντ 'αυτού, θα δείτε “Επεξεργαστής κειμένου (Xed)” και “Επεξεργαστής κειμένου (Gedit)”.

image
Gedit και Xed στο μενού εφαρμογών

Το ίδιο ισχύει για Flatpaks, αν εγκαταστήσετε το Flatpak μιας εφαρμογής που έχετε ήδη, το μενού θα διακρίνει μεταξύ των δύο για να σας δείξει ποια είναι η μία από τα αποθετήρια και ποια είναι η Flatpak.

image
Glade απο τα αποθετήρια και ως Flatpak

Ρυθμίσεις της γραμμής κύλισης

Αν δεν σας αρέσουν οι γραμμές κύλισης σε επικάλυψη ή αν πιστεύετε πως είναι πολύ λεπτές, μπορείτε να ρυθμίσετε τον τρόπο εμφάνισής τους στις Ρυθμίσεις συστήματος:

Nemo: Καρφίτσωμα αντικειμένων

Ο διαχειριστής αρχείων του Cinnamon διαθέτει μερικά όμορφα νέα χαρακτηριστικά. Αν βρεθείτε να ψάχνετε πάντα για τα ίδια αρχεία ξανά και ξανά … απλά καρφιτσώστε τα.

image

Είναι τόσο εύκολο. Τα καρφιτσωμένα στοιχεία εμφανίζονται στην κορυφή και είναι έτσι πολύ εύκολα προσβάσιμα. > Αυτό το χαρακτηριστικό είναι διαφορετικό από τους σελιδοδείκτες όπως το `Sandbox` στην εικόνα αριστερά. Οι σελιδοδείκτες είναι γενικοί, το καρφίτσωμα είναι τοπικό.

Κοινή χρήση αρχείων

Η υποστήριξη για το Samba βελτιώθηκε στην 4.2. Την πρώτη φορά που θα αιτηθεί διαμοιρασμός θα ζητηθεί η εγκατάσταση του Samba καθώς και να γίνει επανεκκίνηση του συστήματος μετά την εγκατάσταση.

 • Αφού εγκατασταθεί το Samba, προστίθενται αυτόματα οι κατάλληλοι κανόνες για το τείχους προστασίας UFW.
 • Όταν δημιουργείται ένα κοινόχρηστο στοιχείο, τα δικαιώματα ελέγχονται όχι μόνο από τον ίδιο τον κατάλογο αλλά από ολόκληρη τη διαδρομή του, ώστε να είναι βεβαιωμένο πως υπάρχει πρόσβαση σε άλλους χρήστες.
 • Όταν ένα κοινόχρηστο στοιχείο έχει ρυθμιστεί σε ένα κρυπτογραφημένο αρχικό κατάλογο, ο χρήστης ειδοποιείται ότι το κοινόχρηστο στοιχείο δεν θα είναι προσβάσιμο χωρίς τη χρήση του “force user” στη διαμόρφωση του Samba.

%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1

Με αυτές τις βελτιώσεις πηγαίνουμε από μια κατάσταση όπου ο χρήστης δεν καταλαβαίνει γιατί η Samba δεν λειτουργεί, σε μια κατάσταση όπου παρέχονται στον χρήστη οι απαιτούμενες πληροφορίες για να καταλάβει τι μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.

Nemo: Υπό συνθήκη ενέργειες

Όταν κάνετε δεξί κλικ σε ένα αρχείο, βλέπετε τις ενέργειες που μπορείτε να εκτελέσετε σε αυτό. Μέχρι τώρα αυτές οι ενέργειες αυτές ήταν γενικές. Ξεκινώντας με το Nemo 4.2, οι ενέργειες μπορούν να ενεργοποιηθούν από μια δική τους εξωτερική συνθήκη. Με άλλα λόγια, οι ενέργειες μπορούν να χρησιμοποιούν δέσμες ενεργειών ή εξωτερικές εντολές για να στοχεύσουν συγκεκριμένα αρχεία σε συγκεκριμένες συνθήκες. Αυτό θα μας επιτρέψει να έχουμε ενέργειες αρχείων πολύ πιο έξυπνες από πριν.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Όταν κάνετε δεξί κλικ σε μια εικόνα, μπορείτε να επιλέξετε τη δράση “Ορισμός ως ταπετσαρία”. Αυτή η ενέργεια στοχεύει όλα τα αρχεία εικόνων. Ανεξάρτητα από το αρχείο που επιλέγετε, αν πρόκειται για αρχείο εικόνας, θα δείτε αυτήν την ενέργεια.

Πλέον, μπορούμε να κάνουμε ενέργειες για συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης, οι οποίες δεν θα παρεμποδίσουν την καθημερινή σας χρήση, αλλά που θα είναι εκεί για εσάς μόνο όταν τις χρειάζεστε.

Ας πούμε για παράδειγμα ότι κάνετε δεξί κλικ σε ένα αρχείο .mkv που είναι μεγαλύτερο από 4GB, απλά επιλέξτε “Split it”. Ας υποθέσουμε ότι επιλέγετε ένα βίντεο στον οποίο ο ήχος κωδικοποιείται ως DTS … απλά κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε “Μετατροπή ήχου DTS σε AC3”. Η σε μια εικόνα που περιέχει γεωγραφικά μεταδεδομένα, κάνετε δεξιό κλικ στο “Show me where it taken” για να ανοίξετε το χάρτη σε αυτή την τοποθεσία.

Ο ουρανός είναι το όριο, αυτά είναι μόνο παραδείγματα. τις μελλοντικές κυκλοφορίες θα χρειαστεί να αξιολογήσουμε το κόστος απόδοσης της αποστολής πολλών ενεργειών. Με το Nemo 4.2, έχουμε τώρα την τεχνολογία για να το κάνουμε (και το ίδιο και αν θέλετε να κάνετε τις δικές σας ενέργειες). Οι ενέργειες μπορούν να προβλέψουν αν χρειάζονται ή όχι και αυτό θα μας επιτρέψει να κάνουμε το μενού δεξί κλικ στο διαχειριστή αρχείων σας ένα από τα χρησιμότερα εργαλεία που υπάρχουν.

Άλλες βελτιώσεις

 • Η προφύλαξη οθόνης έχει τώρα ένα πληκτρολόγιο οθόνης.
 • Έχει προστεθεί μια μικροεφαρμογή εκτυπωτή. Συνδέστε έναν εκτυπωτή και πρέπει να εμφανιστεί.
 • Τα πρόσφατα έγγραφα είναι πλέον ενεργοποιημένα από προεπιλογή.
 • Η επιλογή για την επιλογή του αγαπημένου σας προγράμματος ανάγνωσης PDF προστέθηκε στις “Προτιμώμενες εφαρμογές”.
 • Η μικροεφαρμογή slideshow φόντου εμφανίζει το όνομα αρχείου του τρέχοντος φόντου.
 • Ο διαχειριστής συνεδριάσεων μεταφέρθηκε στο gdbus.
 • Οι αναστολείς δεν εμποδίζουν πλέον την εξαναγκασμένη αποσύνδεση.
 • Η φυσική κύλιση μπορεί να ρυθμιστεί για ποντίκια (μπορούσε να ρυθμιστεί μόνο για touchpads στο παρελθόν).
 • Ο screensaver fader αφαιρέθηκε.
 • Μια νέα επιλογή προστέθηκε στις Ρυθμίσεις απορρήτου για την εναλλαγή του ελέγχου σύνδεσης στο Internet.

Βελτιώσεις στα XApps

Το Pix μαζί με τον επεξεργαστή κειμένου, τον αναγνώστη εγγράφων, το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο και το πρόγραμμα προβολής εικόνων εξετάστηκαν και προστέθηκε υποστήριξη για να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις παραδοσιακές συντομεύσεις πληκτρολογίου Ctrl + Q και Ctrl + W.

Το μενού Blueberry systray σας επιτρέπει τώρα να συνδέσετε ή να αποσυνδέσετε τις αντιστοιχισμένες συσκευές με ένα κλικ του ποντικιού.

Ο Xed, ο προεπιλεγμένος επεξεργαστής κειμένου, υποστηρίζει τώρα την εναλλαγή των σχολίων και των μπλοκ σχολίων. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό γνωστότερο από τους προγραμματιστές. Επιλέξτε μερικές γραμμές, πατήστε “Ctrl + /” και η επιλογή σας μετατρέπεται σε ένα σχόλιο. Μπορείτε να σχολιάσετε γρήγορα τα μπλοκ κώδικα με αυτόν τον τρόπο, ενώ εντοπίζετε προβλήματα ή επιστρέφετε τον κωδικό που σχολιάστηκε στον ενεργό κώδικα.

Ο αναγνώστης εγγράφων Xreader διαθέτει μια νέα προεπιλεγμένη οθόνη και πλέον μπορεί να προστεθεί ένας επιλογέας μεγέθυνσης στη γραμμή εργαλείων του, χρησιμοποιώντας τις προτιμήσεις.

Μια νέα επιλογή προστέθηκε στο εργαλείο ρύθμισης παραμέτρων της οθόνης σύνδεσης. Τώρα είναι δυνατό να καθορίσετε μια καθυστέρηση για αυτόματες συνδέσεις.

Φτιάχτηκε ένα νέο σύστημα διαχείρισης προτιμήσεων μέσω τρου gsettings. Tα γραφικά στοιχεία μεταφέρθηκαν στη μονάδα Python Xapp “python-xapp” και είναι τώρα διαθέσιμα έξω από την κανέλα. Ως αποτέλεσμα, οι προτιμήσεις είναι πιο εύκολο να γραφτούν και να διατηρούνται και η εμφάνιση και η αίσθηση τους είναι πιο συνεπείς από πριν.

Βελτιώσεις συστήματος

Το “Boot-Repair” προστέθηκε στις εικόνες εγκατάστασης ISO. Είναι σε θέση να επιδιορθώσει τα περισσότερα προβλήματα διαμόρφωσης εκκίνησης.

%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1

Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν από την εντολή “αναζήτηση” τροποποιήθηκαν για να κάνουν τα αποτελέσματα πιο ορατά.

Αυτή η έκδοση συνοδεύεται από linux-firmware 1.173.8 και τον πυρήνα του Linux 4.15.0-54.

Βελτιώσεις εμφάνισης

Linux Mint 19.2 διαθέτει μια θαυμάσια συλλογή με εικόνες φόντου απο τους Alessandro Caproni, Ash Edmonds, Aniket Deole, Brady Bellini, Bruno Fantinatti, Dawid Zawila, Etienne Girardet, Ivan Bandura, Jan Kaluza, John Westrock, Νίκος Διαμαντίδης , Sean O., Sezgin Mendil και Travis Hall.

%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1

Όλες οι παραλλαγές χρώματος για τα θέματα Mint-Y, Mint-Y-Dark και Mint-Y-Darker υποστηρίζονται τώρα στο Flatpak.

Η αντίθεση του θέματος στο Mint-Y πήγε κάτω από τη βαριά εξέταση:

 • Η γραμμή τίτλου, η γραμμή μενού, η γραμμή κεφαλίδας και οι γραμμές εργαλείων σκούριναν ελαφρά (από # 454545 έως # 404040).
 • Τα κουμπιά της γραμμής τίτλου για το ενεργό παράθυρο ήταν σημαντικά σκοτεινά (από # 909090 έως # 404040).
 • Ορισμένες βελτιώσεις αντίθεσης του νομισματοκοπείου 19.1 βρέθηκαν να επηρεάζουν μόνο το GTK3. Μεταφέρθηκαν στο GTK2 (το κείμενο για παράδειγμα σκούρινε από το # 4f4f4f στο # 303030).
 • Για να φαίνεται πιο συνεπής, οι κεφαλίδες των κεφαλίδων πίνακα άλλαξαν από # 202020 σε # 303030.
 • Η θολερότητα του τερματικού μεταβλήθηκε από 90% σε 97%.
 • Το κύριο χρώμα τόνου κράτησε την ίδια απόχρωση, αλλά ο κορεσμός και η αξία του αυξήθηκαν ελαφρώς.
 • Οι αποχρωματισμένες ετικέτες έλαβαν 10% περισσότερη αδιαφάνεια.
 • Οι γραμμές προόδου βελτιώθηκαν και τα χρώματα τους ρυθμίστηκαν για να αυξηθεί η αντίθεση.
 • Η πλευρική γραμμή του Nemo ήταν σκοτεινή.
 • Δύο σειρές εικονιδίων ανά παραλλαγή χρώματος είναι τώρα διαθέσιμες μια φωτεινή και μια σκοτεινή.

Δείτε τις διαφορές στο transmition

Πριν Μετά
contrast %CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1

Η ταυτότητα του θέματος παραμένει αμετάβλητη, αλλά η αντίθεση είναι καλύτερη συνολικά. Αυτό είναι ιδιαίτερα ορατό σε εφαρμογές GTK2 (όπως το Gimp) ή σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν εικονίδια ενεργειών fullcolor (όπως εφαρμογές MATE ή μετάδοσης) και δεν έχουν υποστήριξη για συμβολικά εικονίδια.

Νέα Χαρακτηριστικά MATE 1.22

Το Linux Mint 19.2 συνοδεύεται από MATE 1.22, το οποίο προσφέρει βελτιωμένη σταθερότητα και διορθώσεις σφαλμάτων.

Ακολουθεί μια επισκόπηση των νέων λειτουργιών του MATE 1.22:

 • Υποστήριξη για θέματα metacity-3
 • Ποιο όμορφα window και desktop switchers
 • Καλύτερη υποστήριξη systemd στο διαχειριστή συνεδρίας
 • Ρυθμιζόμενη καθυστέρηση εκκινησης για εφαρμογές που ξεκίνούν αυτόματα
 • Ειδοποιήσεις επιφάνειας εργασίας για λειτουργίες αρχείων που εκτελούνται με μεγάλη διάρκεια
 • Υποστήριξη για νέες μορφές συμπίεσης και δυνατότητα παύσης / συνέχισης συμπίεσης / αποσυμπίεσης
 • Νέες συντομεύσεις πλήκτρων για διάφορους τύπους πλήκτρων πολυμέσων όπως Bluetooth, WiFi, touchpads και εξωτικά global killswitches

Γενικά Στοιχεία

Το Linux Mint 19.2 ερχετε με πυρήνα Linux 4.15 και την βάση των πακέτων του Ubuntu 18.04.

Στρατηγική LTS

Το Linux Mint 19.2 θα λάβει ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι το 2023.

Μέχρι το 2020, οι μελλοντικές εκδόσεις του Linux Mint θα χρησιμοποιήσουν την ίδια βάση πακέτων με το Linux Mint 19.2, καθιστώντας την αναβάθμιση του απλά πανεύκολη.

Μέχρι το 2020, η ομάδα ανάπτυξης δεν θα αρχίσει να εργάζεται σε μια νέα βάση και θα επικεντρωθεί πλήρως σε αυτό.

Σημαντικές πληροφορίες

Οι σημειώσεις έκδοσης παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για γνωστά προβλήματα, καθώς και εξηγήσεις, και λύσεις. Για να διαβάσετε τις σημειώσεις έκδοσης, επισκεφτείτε:

https://www.linuxmint.com/rel_tina_cinnamon.php

Καθώς και

Απαιτήσεις συστήματος

 • 1GB μνήμη RAM (συνιστάται 2GB για άνετη χρήση).
 • 15GB χώρου στο δίσκο (συνιστάται 20GB).
 • Ανάλυση 1024 × 768 (σε χαμηλότερες αναλύσεις, πιέστε ALT για να σύρετε τα παράθυρα με το ποντίκι εάν δεν ταιριάζουν στην οθόνη).

Σημειώσεις:

 • Το ISO 64-bit μπορεί να εκκινήσει με το BIOS ή το UEFI.
 • Το ISO 32 bit μπορεί να εκκινήσει μόνο με το BIOS.
 • Το ISO 64-bit συνιστάται για όλους τους σύγχρονους υπολογιστές (Σχεδόν όλοι οι υπολογιστές που πωλούνται από το 2007 είναι εφοδιασμένοι με επεξεργαστές 64 bit).

Οδηγίες αναβάθμισης

 • Αυτή η έκδοση BETA μπορεί να περιέχει κρίσιμα σφάλματα, χρησιμοποιήστε την μόνο για σκοπούς δοκιμής και βοηθήστε την ομάδα του Linux Mint να επιδιορθώσει ζητήματα πριν από την σταθερή απελευθέρωση.
 • Θα είναι δυνατή η αναβάθμιση από αυτή τη ΒΕΤΑ στην σταθερή έκδοση.
 • Θα είναι επίσης δυνατή η αναβάθμιση από το Linux Mint 19 και 19.1. Οι οδηγίες αναβάθμισης θα δημοσιευθούν μετά την κυκλοφορία της σταθερής έκδοση του Linux Mint 19.2

Αναφορές σφαλμάτων

 • Τα σφάλματα σε αυτήν την έκδοση πρέπει να αναφέρονται στο Github στη διεύθυνση https://github.com/linuxmint/mint19.2-beta
 • Δείτε στο blog εδώ για το πως μπορείτε να αναφέρετε ένα πρόβλημα, τι μπορείτε να αναφέρετε και τι στοιχεία απαιτούνται.

Έλεγχοι ακεραιότητας και αυθεντικότητας

Μόλις κατεβάσετε μια εικόνα ισο , επαληθεύστε την ακεραιότητα και την αυθεντικότητά της. Οποιοσδήποτε μπορεί να παράγει ψεύτικες εικόνες ISO, είναι δική σας ευθύνη να ελέγξετε ότι κάνετε λήψη μιας αυθεντικής.

Λήψη

Στο https://blog.linuxmint.com/?p=3773 υπάρχουν σύνδεσμοι για την λύψη του ισο

Μια ΒΕΤΑ έκδση είναι για να βοηθήσουμε την ομάδα ανάπτυξης. Όσοι δεν θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο είναι καλύτερα να κάνουν λίγες μέρες υπομονή.

Ελληνικές μεταφράσεις

Ας βοηθήσουμε να ολοκλήρωθούν οι ελληνιικές μεταφράσεις πριν κυκλοφορήσει η κανονική έκδοση. Οδηγίες για το πως μπορείς να βοηθήσεις

https://linuxmint-translation-guide.readthedocs.io/en/latest/index.html

4 Likes

Ευχαριστούμε πολύ για τη μετάφραση!

Είναι μεγάλος όγκος δουλειάς να μεταφράσεις όλες τις σημειώσεις της έκδοσης. Να αναφέρω απλώς ότι η 19.2 είναι σημαντική έκδοση για τους χρήστες ΜΑΤΕ καθώς είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το ΜΑΤΕ 1.22 σε Debian based διανομή (3 μήνες πριν καν εμφανιστεί σε Ubuntu! - job well done). Πέραν των υπολοίπων,τo 1.22 φέρνει μια σειρά βελτιώσεων απόδοσης και διορθρώσεων κάτω από το καπάκι καθώς έχει φρεσκαριστεί σε μεγάλο βαθμό ο κώδικας (και έχει αφαιρεθεί μεγάλος μέρος παρωχημένου κώδικα). Επιπλέον αυτών η ομάδα έχει φέρει βελτιώσεις και στο (ήδη εξαιρετικό) mintmenu για ΜΑΤΕ προσθέτοντας επιλογές όπως η δυνατότητα τοποθέτησης του search bar στο πάνω μέρος του μενού, ενώ και οι προτιμήσεις του μενού έχουν ξαναγραφτεί χρησιμοποιώντας τα καινούρια widget Xapp Gsettings, ομογενοποιώντας περεταίρω το UI.

Ευχαριστούμε και πάλι και την ομάδα και το μεταφραστή!

1 Like