Όταν ο διαχειριστής ενημερώσεων θέλει ενημέρωση

mint_tools
mint
#1

Έχει συμβεί σε ένα φίλο. Ενώ του είχα δείξει πως να κάνει αναβαθμίσεις, πήγα σπίτι του και δεν είχε κάνει κάνει καμία. Ο λόγος ήταν πως ο διαχειριστής ενημερώσεων ήθελε ενημέρωση. Έβλεπε λοιπόν μόνο μια αναβάθμιση και δεν έμπαινε στον κόπο.

Πλέον δεν θα την πατήσει ξανά. Ο διαχειριστής ενημερώσεων θα το κάνει αυτό ξεκάθαρο.

Αυτός ο φίλος έφερε την αλλαγή, γιατί το γεγονός αυτό αναφέρθηκε στην ομάδα ανάπτυξης, το θέμα συζητήθηκε για το ποιος θα είναι ο καταλληλότερος τρόπος αντιμετώπισης, θα έπρεπε ίσως να αναβαθμίζει τον εαυτό του αυτόματα;

Αν λοιπόν κάτι μας ενοχλεί, αν κάτι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα, βρίσκουμε τους προγραμματιστές, τους το λέμε ευγενικά, και ψάχνουμε μαζί μια λύση. Αν τους δώσουμε και κώδικα ακόμα καλύτερα.

Κάπως έτσι ένα από τα πράγματα που κάνουν την διανομή να ξεχωρίζει, έγινε λίγο καλύτερο. Και αυτό το μαθαίνετε εδώ πρώτοι.

8 Likes
#2

Το LinuxMint όσο περνάει ο καιρός γίνονται κατ’ εμέ η φιλικότερη διανομή linux για όλους.

#3

Δεν ειναι απαντηση βεβαια, αλλα ερώτηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Ενώ δουλευει τέλεια κατα την εναρξη του PC, μετά απο λιγο βγαζει ενα κόκκινο Χ στο εικονίδιο και στις πληροφορίες γραφει ( Error in checkAPT.py, could not refresh the list of updates) με αποτέλεσμα να μην δουλευει κανεναν update ουτε να βρίσκει της πηγες λογισμικου (Repositories) , επειτα απο restart ολα καλα για λιγο ξανα και μετα τα ιδια, καμια γνώμη;

#4

Μήπως έχεις περασμένο κάνα “περίεργο” PPA;

#5

Η Αλήθεια ειναι οτι ειχα κανει καποιες “προσπάθειες” για εγκατασταση (διαφόρων) :blush: απο pcsteps.gr ( για το winehq) και καπου αλλου, δεν θυμαμαι ακριβώς και ίσως να εμειναν μερικά “ασχετα PPA” , αλλα δεν ειχαν σχεση με το συγκεκριμένο .
Αλλά πρόσεξα ότι δεν χρειάζεται restart τελικα καθε φορά, αλλα ανοίγοντας ξανά τον διαχειριστή ενημερώσεων , στρώνει … το περίεργο ομως ειναι γιατί κανει αυτη την διακοπή ;

#6

Ο διαχειριστής ενημερώσεων κάποια λεπτά μετά που θα ξεκινήσεις τον υπολογιστή και μετά κάθε φορά που θα περάσει λίγος χρόνος θα κάνει έλεγχο για ενημερώσεις. Αυτούς τους χρόνους τους ρυθμίζεις :slight_smile:

Αν κάποια από αυτές τις στιγμές δεν μπορεί να κατεβάσει την λίστα των ενημερώσεων, όπως όταν δεν έχεις σύνδεση στο δίκτυο, θα συμβεί αυτό. Είναι καλή ιδέα να βάλεις ένα τοπικό καθρέπτη.

ΥΓ: Τα άρθρα του pcsteps.gr ήταν εξαιρετικά, αλλά πολλά απο αυτά έχουν παλιώσει. Κοίταζε πάντα την ημερομηνία δημοσίευσης αυτού που διαβάζεις. Αν είναι κάπως παλιά, κοίταξε μήπως υπάρχει κάποιος νεότερος και καλύτερος τρόπος.

3 Likes