Θα καταφέρω αυτά που θέλω με το WINE?

1. Για firmware η κατάσταση σιγά σιγά εξομαλύνετε αλλά δεν ξέρω αν η συσκευή σου καλύπτετε. Δοκίμασε το topgrade.
  2. Για κάποια ποντίκια η λύση είναι το pipper αν είσαι τυχερός. Στην γενική περίπτωση τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς κάθε κατασκευαστής υλοποιεί το δικό του πρωτόκολλο και κυκλοφορούν πολλά φτηνά OEM.
  3. Για το iTunes + iPhone δεν έχω και θα αφήσω την απάντηση σε κάποιον που έχει :stuck_out_tongue:, αλλά η κατάσταση δεν δείχνει καλή, τουλάχιστον με το wine.

Αν καταφέρεις να πάρεις τα αρχεία στον υπολογιστή λύσεις για backup υπάρχουν. Απο το dropbox μέχρι να φτιάξεις ένα δικό σου NextCloud.

Η ποιο αξιόπιστη λύση είναι ένα VM. Δεν μπορείς να δεσμεύσεις τις συσκευές, γιατί μετά θα σου είναι άχρηστες. Αλλά μπορείς να τις δεσμεύσεις για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι να κάνεις τις ρυθμίσεις η τις αναβαθμίσεις στο firmware. Αν είσαι τυχερός τα ποντίκια και τα πληκτρολόγια θα κρατήσουν τις ρυθμίσεις εσωτερικά και δεν θα χρειαστεί να το ξανακάνεις. Για κάποιες φτηνιάρικες αυτό μπορεί να μην ισχύει. Βρες το usbid των συσκευών με την εντολή lsusb και ψάξε για λύσεις με βάση αυτό και όχι με βάση το εμπορικό όνομα.