Προβλήματα με τον Kernel στα 32bit λόγω meltdown

Είπαμε είναι η χρονιά των προβλημάτων. Αυτή την χρονιά έχουμε μάθει να ζούμε με τα σημαντικά προβλήματα που έχουν οι επεξεργαστές, κυρίως της Intel, λόγω την σχεδίασης τους. Αυτή την φορά

Σύμφωνα με τo Phoronix σειρά έχει η υποστήριξη για 32bit πυρήνες. Είτε μας αρέσει είτε όχι, η υποστήριξη για την αρχιτεκτονική x86 έχει γίνει το παραπαίδι στην ανάπτυξη του πυρήνα (στα άλλα νέα ο υπεύθυνος για τον οδηγό του floopy στον πυρήνα δεν έχει πλέον kan ένα floopy drive). Οι περισσότεροι developeres δεν μπαίνουν καν στον κόπο να δοκιμάσουν τους πυρήνες στα 32bit, και διανομές όπως το :ubuntu: και το :mint: ανακοίνωσαν πως θα σταματήσουν να το υποστηρίζουν, κάποιες φορές με περισσότερο από όσο πρέπει ενθουσιασμό.

Οι τελευταίες διορθώσεις, πέραν της αισθητής μείωσης των επιδόσεων, άφησαν την υποστήριξή για 32bit, σύμφωνα με το εγκυρο Phoronix, σε μια προβληματική κατάσταση, με χρήστες να αναφέρουν κολλήματα και ξαφνικά reboots. Στον πυρήνα μπήκαν σήμερα διορθώσεις για το πρόβλημα, αλλά ίσως ήρθε η ώρα να πούμε ένα οριστικό αντίο στην αρχιτεκτονική x86 και να κρατήσουμε μόνο κάποιεςε βιβλιοθήκες για τα παιγνίδια. (Αλήθεια αν αύριο έφευγε η υποστήριξή για floopy θα το παίρνετε κατάκαρδα; )

Παραπομπές

https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Linux-32-Bit-KPTI-Bug-Fix

2 Likes

Η phoronics με το systemd την canonical και το υπόλοιπο καρναβάλι είναι το ίδιο συνδικάτο. Ο Linus έχει ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την υποστήριξη 32bit kernel ;

Έχει και αλλού αχλαδιές που κάνουν μανταρίνια δεν είναι το ubudu/mint το παν. Τόσα και τόσα άλλα συστήματα υπάρχουν. Πολλά απο αυτά ειδικά για παλαιότερα μηχανήματα κόβουν βόλτες γύρω από το ubuntu και το mint που έχουν καταντήσει χειρότερα κι από windows ΙΜΗΟ!!!

Διακρίνω μια ελαφρά μορφής προκατάληψη, αλλά το προσπερνάω :crazy_face: Αν και η είδηση δεν αφορά καθόλου ούτε κάποιες γνωστές διανομές ούτε κάποιο γνωστό init.

Σε κάποιο άλλο θέμα όμως έπεσα μέσα και σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Torvalds. Λέμε αντίο στο floopy driver :popcorn:

Actual working physical floppy hardware is getting hard to find, and while Willy was able to test this, I think the driver can be considered pretty much dead from an actual hardware standpoint. The hardware that is still sold seems to be mainly USB-based, which doesn’t use this legacy driver at all.

Αν και μάλλον την γλυτώνει για την ώρα λόγω χρήσης σε vm.

The old floppy disk controller is still emulated in various VM [Virtual Machine] environments, so the driver isn’t going away, but let’s see if anybody is interested to step up to maintain it."

Πηγή: https://www.zdnet.com/article/linus-torvalds-prepares-to-wave-goodbye-to-linux-floppy-drives/