Πέραν του Raspberry Pi. 125 SBC για να διαλέξεις

Είναι κομψά είναι φτηνά και είναι sexy. Η αγορά έχει γεμίσει με Single Board Computers. Αν το raspberry pi :raspberry: σου είναι μικρό ή πολύ μεγάλο, σίγουρα υπάρχει κάποιο άλλο SBC να σε καλύψει.

Είτε το θέλεις για να φτιάξεις το δικός σου github ή dropbox, είτε το θέλεις για να αντικαταστάσεις εκέινο το laptop που έχεις 10 χρόνια, αλλά δεν υπάρχει σάλιο για καινούργιο, είτε για να ανοίγεις την πόρτα απο το κοτέτσι κάθε πρωί, υπάρχει κάποια φτηνή πλακέτα εκεί έξω για σένα. Το θέμα είναι ποια από όλες

Βρήκαμε ένα κατάλογο απο 125 SBC για να διαλέξεις

ακόμα καλύτερα θα βρείς τα βασικά είτε στο google docs, είτε σε αρχείo xls για συγκρίσεις. Το συγκριτικό υπάρχει και σε μορφή pdf

2 Likes

κανα καλο οδηγο για να ανοιγουμε την πορτα απο το κοτετσι εχουμε;

2 Likes

Κάτι σαν το παρακάτω ;

Θα βρεις τον κώδικά και τα σχεδια στο αποθετήριο

Πηγή https://www.raspberrypi.org/blog/mechanise-your-chickens/, αλλά με λίγο ψάξιμο θα βρεις πολλές άλλες υλοποιήσεις σε raspberry ή σε arduino.

1 Like

καλο αλλά αρκετα δυσκολο σε υλοποιηση με ολους αυτους τους σεσνσορες κλπ (ωραια ιδεα το να κατεβαινει με βαρυτητα η πορτουλα), αν και αυτο που κοιταω πιο πολυ τωρα τελευταια, ειναι πως θα γινει οποια ειδοποιηση στελνει και γενικα οποια επικοινωνια εχει να γινεται χωρις ιντερνετ. Αληθεια εχει ασχοληθει κανεις με aredn εδω μεσα; (αν και εγω προς το παρων δεν ενδιαφερομαι για μεγαλες αποστασεις αλλά ποτε δεν ξερεις τι γινεται στο μελλον)