Ρε γμτ, πάνω που αράξαμε στις αιώρες και που κατάφερα να ξεκολλήσω φιδάκια για τα κουνούπια χωρίς να τα σπάσω. 
Να πω την άποψή μου περί αυτών:
Η @anon27675187 δημιούργησε μια ανάρτηση που εγώ της ζήτησα να κάνει ώστε να είναι συμπληρωματική σε άλλη δική μου, άρα νοιώθω κάπως άσχημα.
Η κοπέλα, όπως λέει, αφιέρωσε χρόνο, έκανε έρευνα και όλα αυτά για το κοινοτικό πλαίσιο που έχουμε οι Λινουξάδες. Χωρίς ανταλλάγματα.
Με την όποια εμπειρία μου σε αυτά εκείνο που βλέπω είναι ότι το πρόβλημα είναι συστημικό, όχι προσωπικό:
Η Evita έχει δίκιο στο βασικό σημείο: δεν θεωρώ λογικό ένα αξιόλογο άρθρο να μπλοκάρεται επειδή ο δημιουργός του δεν έχει ακόμη το απαιτούμενο Trust Level για τον αριθμό των links που περιέχει. Τα Trust Levels υπάρχουν για συγκεκριμένο λόγο και είναι χρήσιμα, ειδικά απέναντι στο spam. Δεν θα πρέπει όμως ένας αυτοματοποιημένος μηχανισμός προστασίας από spam να καταλήγει να λειτουργεί ως εμπόδιο στη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου.
Και εδώ νομίζω ότι πρέπει να ξεχωρίσουμε δύο πράγματα.
Η @anon27675187 δεν ζήτησε να καταργηθούν τα Trust Levels. Δεν ζήτησε να αλλάξουν οι κανόνες για όλους. Ζήτησε να δημοσιευθεί μια συγκεκριμένη, έτοιμη ανάρτηση, η οποία έχει ήδη γραφτεί και έχει γίνει έρευνα γι’ αυτήν, ενώ υπάρχει διαχειριστής που μπορεί τεχνικά να παρέμβει.
Είναι παραπάνω από προφανές ότι η αυστηρότητα ενάντια στο spam δεν πρέπει να πνίγει τη δημιουργία περιεχομένου και πρότεινε στους διαχειριστές να προσαρμόσουν τις παραμέτρους του Discourse.
Τώρα, το αν είναι λογικό να εφαρμοστεί άκαμπτα ο περιορισμός σε έναν συγκεκριμένο χρήστη και σε μια συγκεκριμένη δημοσίευση εκεί είναι το πρόβλημα.
Η @anon27675187 δεν είπε «καταργήστε τα Trust Levels».Αυτό που είπε ήταν:
έχω μια κανονική, σοβαρή δημοσίευση, έχω δουλέψει πάνω της, το σύστημα με εμποδίζει λόγω περιορισμού συνδέσμων και ζητώ από τους διαχειριστές να την κάνουν publish.
Και μάλιστα το λέει ρητά:
οποιοσδήποτε με διαχειριστικά δικαιώματα μπορεί να την ανεβάσει
Ναι, τα Trust Levels είναι χρήσιμα. Αλλά εδώ υπάρχει μια συγκεκριμένη δημοσίευση από ενεργό και σοβαρό μέλος/αρθρογράφο, και η διαχείριση μπορεί απλώς να παρέμβει χειροκίνητα. Αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν.
Εδώ υπάρχει μια προφανής αντίφαση: Το φόρουμ χρειάζεται ποιοτικό περιεχόμενο, το περιεχόμενο είναι έτοιμο, αλλά εμποδίζεται από έναν μηχανικό περιορισμό. Θεωρώ πως η διαχείριση μπορεί εύκολα να παρέμβει χειροκίνητα (πχ ανεβάζοντας το άρθρο ή προσαρμόζοντας προσωρινά τα δικαιώματα), ώστε να λυθεί το θέμα άμεσα και να αναθεωρηθούν ίσως κάποιες αρχικές ρυθμίσεις του Discourse για το μέλλον.
Αλλά αντί να γίνει η χειροκίνητη δημοσίευση, της λέγεται ουσιαστικά:
περίμενε μέχρι να αποκτήσεις το απαιτούμενο Trust Level
Αυτό είναι που κάνει τη στάση να φαίνεται άκαμπτη.
Επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις, κατά τη γνώμη μου, ο μηχανισμός πρέπει να υπηρετεί την κοινότητα και όχι η κοινότητα να υπηρετεί τον μηχανισμό.