Πρόβλημα σε δημιουργία δημοσίευσης

Έχω φτιάξει, με κόπο και προσωπικό χρόνο μια δημοσίευση που έχει μείνει στο draft.
Και έχει μένει εκεί γιατί μου λέει αυτό:

Προέκυψε ένα σφάλμα: Λυπούμαστε, οι νέοι χρήστες μπορούν να βάλουν μόνο 2 συνδέσμους σε κάθε ανάρτηση.

Ούτε καν tags δεν με αφήνει να βάλω!

Δεν κρίνω το γιατί αλλά βρε παιδιά μήπως είναι υπερβολικό. Καταλαβαίνω για τα spam μα δεν είμαι ούτε άγνωστη ούτε spamer!

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να βγει η δημοσίευση αλλά και για να μην ξανάχω θέμα σε μελλοντικές.

Ευχαριστώ.

4 «Μου αρέσει»

Οι περιορισμοί έχοουν να κάνουν με το trust level. Από το blog του discourse:

Get to trust level 1 by…

Entering at least 5 topics
Reading at least 30 posts
Spend a total of 10 minutes reading posts

Πηγή: Understanding Discourse Trust Levels

2 «Μου αρέσει»

Να υποθέσω ότι η απάντησή σας αντιπροσωπεύει την διαχειριστική ομάδα;
Ρωτάω επειδή είναι απολύτως ξύλινη.

Ακόμα το ότι κάποιοι από το Diiscourse έβαλαν με το δικό τους σκεπτικό κάποιους όρους δεν σημαίνει ότι είναι ευαγγέλιο ούτε πως έχουν σωστή λογική.
Το άμα έχει διαβάσει κάποιος κάποιος 10, 20, 100 αναρτήσεις χωρίς σύνδεση “τιμωρείται”;
Το να πάω εγώ ή ο οποιοσδήποτε εγώ κάτω από 5 αναρτήσεις και να σπαμάρω με κάτι άσχετο για τους κάπως ανόητους όρους είναι θεμιτό;

Όπως είπα καταλαβαίνω την λογική αποφυγής των spam μα είμαι απόλυτα βεβαία πως ο οποιοσδήποτε με διαχειριστικά δικαιώματα μπορεί να την ανεβάσει.

Μα όπως καταλαβαίνω από την “απάντηση” δεν υπάρχει η θέληση.

Κρίμα μα μετά ας μη λέμε πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετέχοντες.

3 «Μου αρέσει»

Το σύστημα λειτουργεί με επίπεδα εμπιστοσύνης:

Είναι κατανοητό ότι κάποιες φορές μπορεί να προκύψει πρόβλημα σε ένα νέο χρήστη, ειδικά αν απλά κάνει κάτι μεγάλο paste, αλλά ταυτόχρονα είναι αρκετά αποτελεσματικό και κάνει το spam εδώ αρκετά σπάνιο.

Δέκα λεπτά ανάγνωσης δεν είναι πολλά ακόμα και στον σημερινό κόσμο. Δεν έχουμε πειράξει καθόλου τα επίπεδα εμπιστοσύνης, αν και μικρή κοινότητα έχουν λειτουργήσει αρκετά καλά. Επιτρέπουμε όμως σε ένα διαχειριστή να ανεβάσει το επίπεδο κάποιου, ειδικά πχ αν έχει ενημερώσει πως έχει σκοπό να ανεβάσει μεγάλα κείμενα. (Καρδούλες δε βάζετε αρκετές καρδούλες.) Αυτό που δεν αγγίζουμε ποτέ (πλην του χορηγού) είναι τα παράσημα.

Αντί να δεις το σύστημα σαν ένα παιγνίδι ενάντια στους περιορισμούς, μια εναλλακτική οπτική είναι η κατάργηση της απόλυτης εξουσίας των διαχειριστών. Σε ένα παραδοσιακό φόρουμ η διάκριση είναι απόλυτη. Είτε είσαι χρήστης είτε είσαι διαχειριστής. Στο παρόν σιγά σιγά μπορείς να αποκτήσεις διαχειριστικά δικαιώματα. Δεν μπορείς να γίνεις διαχειριστής έτσι, δε θα ήθελες ο οποιαδήποτε να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά σου στοιχεία, τα λίγα που πρέπει να κρατάμε, όπως email και IP.

Όταν γίνεται ανανέωση της διαχειριστικής ομάδας (δεν είμαστε ίδιοι με αυτούς που τα ξεκίνησαν, το παρόν δε μας ανήκει) κοιτάζουμε και το επίπεδο εμπιστοσύνης.

4 «Μου αρέσει»

Δεν έχω καμμία σχέση/επικοινωνία με τη διαχειριστική ομάδα.

Κατανοητό.
Δεν σας ενδιαφέρουν οι ποιοτικές αναρτήσεις, θέλετε να κάνει κάποιος login συνεχώς άσχετα αν μπορεί ή δεν μπορεί και μιλάτε με ξύλινη γλώσσα.
Γιατί όλο αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί εγκρίνοντας την ανάρτηση και βρίσκοντας μια λύση γιατί όπως βλέπετε κάποιοι κανόνες στη τελική δεν κάνουν αυτό που πρέπει μα ακριβώς το αντίθετο.

Και ξέρετε αυτό με τα της εμπιστοσύνης με προσβάλλει έτσι όπως το λέτε γιατί αφήνετε να υπονοηθεί κάτι κακό για εμένα!
Το άμα είναι ίδια η άλλη διαχειριστική ομάδα περιττό, από τη μια δεν με ενδιαφέρει και από την άλλη δεν βλέπω το νόημα της σχετικής αναφοράς.

Παρακαλώ ενημερώστε με πως μπορώ να διαγράψω τον λογαριασμό μου.
Άλλο ένα άτομο προστίθεται στη λίστα των αποχωρούντων από εδώ. Εμένα θα με προβλημάτιζε αυτό. Αλλά εγώ πάλι δεν κρύβομαι πίσω από κανόνες που στο τέλος - τέλος έρχονται και σε σύγκρουση με τα όσα εσείς αναγράφετε στους κανόνες λειτουργίας.

@ shortmanikos λυπάμαι αν παρερμήνευσα την απάντηση σου όσο κατάλαβα απλά ενημέρωσες.

1 «Μου αρέσει»

Μπορείτε να κάνετε ένα αίτημα ανωνυμοποίσης σε κάποιον διαχειριστή.

1 «Μου αρέσει»

Ρε γμτ, πάνω που αράξαμε στις αιώρες και που κατάφερα να ξεκολλήσω φιδάκια για τα κουνούπια χωρίς να τα σπάσω. :astonished_face:

Να πω την άποψή μου περί αυτών:

Η @anon27675187 δημιούργησε μια ανάρτηση που εγώ της ζήτησα να κάνει ώστε να είναι συμπληρωματική σε άλλη δική μου, άρα νοιώθω κάπως άσχημα.
Η κοπέλα, όπως λέει, αφιέρωσε χρόνο, έκανε έρευνα και όλα αυτά για το κοινοτικό πλαίσιο που έχουμε οι Λινουξάδες. Χωρίς ανταλλάγματα.

Με την όποια εμπειρία μου σε αυτά εκείνο που βλέπω είναι ότι το πρόβλημα είναι συστημικό, όχι προσωπικό:
Η Evita έχει δίκιο στο βασικό σημείο: δεν θεωρώ λογικό ένα αξιόλογο άρθρο να μπλοκάρεται επειδή ο δημιουργός του δεν έχει ακόμη το απαιτούμενο Trust Level για τον αριθμό των links που περιέχει. Τα Trust Levels υπάρχουν για συγκεκριμένο λόγο και είναι χρήσιμα, ειδικά απέναντι στο spam. Δεν θα πρέπει όμως ένας αυτοματοποιημένος μηχανισμός προστασίας από spam να καταλήγει να λειτουργεί ως εμπόδιο στη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου.

Και εδώ νομίζω ότι πρέπει να ξεχωρίσουμε δύο πράγματα.

Η @anon27675187 δεν ζήτησε να καταργηθούν τα Trust Levels. Δεν ζήτησε να αλλάξουν οι κανόνες για όλους. Ζήτησε να δημοσιευθεί μια συγκεκριμένη, έτοιμη ανάρτηση, η οποία έχει ήδη γραφτεί και έχει γίνει έρευνα γι’ αυτήν, ενώ υπάρχει διαχειριστής που μπορεί τεχνικά να παρέμβει.
Είναι παραπάνω από προφανές ότι η αυστηρότητα ενάντια στο spam δεν πρέπει να πνίγει τη δημιουργία περιεχομένου και πρότεινε στους διαχειριστές να προσαρμόσουν τις παραμέτρους του Discourse.

Τώρα, το αν είναι λογικό να εφαρμοστεί άκαμπτα ο περιορισμός σε έναν συγκεκριμένο χρήστη και σε μια συγκεκριμένη δημοσίευση εκεί είναι το πρόβλημα.
Η @anon27675187 δεν είπε «καταργήστε τα Trust Levels».Αυτό που είπε ήταν:

έχω μια κανονική, σοβαρή δημοσίευση, έχω δουλέψει πάνω της, το σύστημα με εμποδίζει λόγω περιορισμού συνδέσμων και ζητώ από τους διαχειριστές να την κάνουν publish.

Και μάλιστα το λέει ρητά:

οποιοσδήποτε με διαχειριστικά δικαιώματα μπορεί να την ανεβάσει

Ναι, τα Trust Levels είναι χρήσιμα. Αλλά εδώ υπάρχει μια συγκεκριμένη δημοσίευση από ενεργό και σοβαρό μέλος/αρθρογράφο, και η διαχείριση μπορεί απλώς να παρέμβει χειροκίνητα. Αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν.
Εδώ υπάρχει μια προφανής αντίφαση: Το φόρουμ χρειάζεται ποιοτικό περιεχόμενο, το περιεχόμενο είναι έτοιμο, αλλά εμποδίζεται από έναν μηχανικό περιορισμό. Θεωρώ πως η διαχείριση μπορεί εύκολα να παρέμβει χειροκίνητα (πχ ανεβάζοντας το άρθρο ή προσαρμόζοντας προσωρινά τα δικαιώματα), ώστε να λυθεί το θέμα άμεσα και να αναθεωρηθούν ίσως κάποιες αρχικές ρυθμίσεις του Discourse για το μέλλον.

Αλλά αντί να γίνει η χειροκίνητη δημοσίευση, της λέγεται ουσιαστικά:

περίμενε μέχρι να αποκτήσεις το απαιτούμενο Trust Level

Αυτό είναι που κάνει τη στάση να φαίνεται άκαμπτη.
Επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις, κατά τη γνώμη μου, ο μηχανισμός πρέπει να υπηρετεί την κοινότητα και όχι η κοινότητα να υπηρετεί τον μηχανισμό.

3 «Μου αρέσει»

Δεν γνωρίζω τους διαχειριστές που όπως είπατε αλλάζουν. Δημοσια το γράφω άρα το βλέπουν και το πιο εύκολο είναι να το κάνουν χωρίς παραπάνω ταλαιπωρία και γραφειοκρατία.

1 «Μου αρέσει»

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος νέος χρήστης έχει αποκτήσει επιπλέον δικαιώματα. Ένα αίτημα σε ένα διαχειριστή είτε με ένα PM είτε στο Telegram αρκεί. Σαν ένα πρόσφατο παράδειγμα να αναφέρω μια προσωπική περίπτωση, όπου έγινε ότι ήταν δυνατόν να γίνει.

Ένα συχνό παράδειγμα είναι κάποιος να κάνει λογαριασμό και να κάνει επικόλληση μια ανακοίνωση. Όταν το δούμε την εγκρίνουμε και τελειώνει η ιστορία. Ναι, είναι πρόβλημα αλλά πχ πριν λίγες εβδομάδες το σύστημα απέτυχε και είχαμε μια μαζική επέλαση spam

Άρα υπάρχει λόγος και δεν είναι τυχαίο πως όλο και περισσότερα φόρα περνάνε σε αυτή την πλατφόρμα.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει κατ αρχήν να υπάρχει το άρθρο. Δεν υπάρχει στο σύστημα για να γίνει έγκριση. Και το όλο ζήτημα είναι κάτι που θα μπορούσε να λυθεί εύκολα και απλά, χωρίς να γίνει μεσανατολικό ζήτημα.

Κάθε χώρος έχει τους κανόνες του. Και αν κάποιος αφιέρωνε λίγο χρόνο να τους διαβάσει απλά αυτόματα αποκτά και τα 10 λεπτά ανάγνωσης. Οι διαχειριστές έχουν μια δουλειά να κάνουν και δεν έχουν χρόνο να κάνουν και δεν κάνουν προσωπικές αντιπαραθέσεις. Αν κάποιος θεωρεί πως οι κανόνες θέλουν αλλαγή υπάρχει χώρος στο φόρουμ να κατατεθούν και να συζητηθούν.

5 «Μου αρέσει»

Αυτό δεν ισχύει.
Το άρθρο υπάρχει στο draft:

Και δεν βλέπω που είναι το κακό που δεν σκέφτηκα να στείλω pm σε admins που ΔΕΝ γνωριζω ποιοι είναι και ανέβασα ένα ευπρεπές αίτημα χωρίς ίχνος κακίας.

Όπως είπα καταλαβαίνω για τα spam και για αυτό ζήτησα να ανεβεί από κάποιον διαχειριστή άρα άσκοπο και κούφιο το επιχείρημα που λέτε.
Θα μπορούσατε άλλωστε να το λέγατε εξαρχής πως δεν βλέπετε την δημοσίευση στο draft και τι θ επρπε να γίνει.
Αντί αυτού όμως μου παρουσιάζετε επιχειρηματολογία προσπαθώντας να στηρίξετε κάτι που εξαρχής δεν έχετε δίκιο.

Παρακαλώ να ικανοποιηθεί το αίτημα μου περί διαγραφής

Κοίτα είμαι σε κάπως δύσκολη θέση.
Σίγουρα ξέρω τι παίζει με τα spam και το θυμάμαι το περιστατικό. Άσε δε που το είχα βιώσει όχι μια φορά όπως εδώ αλλά δεκάδες φορές στο osarena και στο LinuxInside.

Ας τελειώνει λοιπόν επειδή ξεφεύγει και από συστημικό πρόβλημα τείνει να γινει προσωπικό.
Ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να πω.

2 «Μου αρέσει»

Χωρίς το URL δεν μπορεί να γίνει εντοπισμός της δημοσίευσης[1]. Είναι σαν μια τυπική περίπτωση διάγνωσης βλάβης. Αν ο κάθε ένας δεν παρέχει τα απαιτούμενα στοιχεία απλά δεν μπορεί να υπάρξει βοήθεια.

Αν υπήρχε θέληση το πρόβλημα είτε θα είχε λυθεί είτε δε θα υπήρχε εξ αρχής καν. Κάτι που δε βλέπω να υπάρχει και πραγματικά λυπάμαι.

Όσο για το ποιοι είναι οι διαχειριστές μπορεί να βρεθεί με ένα κλικ όπως σε κάθε discource φόρα:

Δυνατότητα διαγραφής δεν υπάρχει, όπως αναφέρουν και οι όροι χρήσης. Υπάρχει δυνατότητα ανωνυμοποιήσης, όπως απαιτεί και το GPDR. Η ανωνυμοποιηση είναι μια μη αντιστρεπτή διαδικασία και για τον λόγο αυτό θα ενεργοποιηθεί σε λίγες ώρες, έκτος αν υπάρξει αίτημα αναίρεσης.

[1] Τουλάχιστον χωρίς να γίνει impersonation κάτι που δε θέλουμε γενικά να κάνουμε.

Εγώ αυτό που βλέπω είναι τα εξής:

1. Νέα χρήστρια → δημιουργεί σοβαρό άρθρο → μπλοκάρεται από ρύθμιση.
2. Ζητά βοήθεια.
3. Μαθαίνουμε ότι η διαχείριση μπορεί να αυξήσει χειροκίνητα το Trust Level.
4. Η ίδια η διαχείριση λέει ότι αυτό προβλέπεται ειδικά για περιπτώσεις σαν αυτή.
5. Παρ’ όλα αυτά, δεν γίνεται.
6. Η χρήστρια ενοχλείται, λέει ότι αισθάνεται προσβεβλημένη και ζητά διαγραφή.
7. Η απάντηση είναι ουσιαστικά: ζητήστε ανωνυμοποίηση.

Αν ένας άνθρωπος που ήρθε να γράψει ένα άρθρο για την κοινότητα, καταλήγει να ζητά ανωνυμοποίηση και η απάντηση της διαχείρισης είναι πώς θα την κάνει, τότε κάτι έχει πάει πολύ στραβά στην επικοινωνία.
Άρα, εδώ πλέον δεν συζητάμε για το Discourse. Συζητάμε για το πώς αντιμετωπίζουμε έναν άνθρωπο που ήρθε να συνεισφέρει.
Και δεν αμφισβητώ τους κανόνες. Αμφισβητώ την επιλογή να εφαρμοστούν με αυτόν τον τρόπο σε έναν άνθρωπο που ήρθε να προσφέρει.

1 «Μου αρέσει»

Με εμπαίζετε;
Καλέ, πρώτος πρώτος είσαστε στη λίστα και εσείς μου λέτε να στείλω μήνυμα σε διαχειριστή!
Και φυσικά τους έχω δει τους διαχειριστές, όμως εσείς είπατε πως αλλάζετε και έτσι με μπερδέψατε. Από την μια είσαστε εκεί και από την άλλη λέτε πως δεν είστε!
Άσε που τα υπόλοιπα άτομα εκεί ούτε που τα έχω δει σε βάθος χρόνου εδώ (ναι διαβάζω τις δημοσιεύσεις όχι συνδεδεμένη, login κάνω μόνο όταν θέλω να δημοσιεύσω. Δεν ήξερα πως αυτό είναι στους όρους σας, δεν το αναγράφετε κιόλας).

Τους δε όρους τους έχω διαβάσει. Πάντα το κάνω σε forum. Το αναφέρω κιόλας πιο πάνω πως αυτή η στάση σας είναι αντιφατική με τα όσα λέτε εκεί.
Το «έγκλημα μου»; Δεν τους διάβασα συνδεδεμένη.
Ναι, είναι προσωπικό πια φαίνεται. Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει το γιατί.

Και γιατί δεν είπατε εξαρχής να σας δώσω το link; Πρέπει να το ξέρω και αυτό; Που ακριβώς το αναφέρει αυτό; Ποιος το κάνει μεσανατολικό λοιπόν;
Θέλετε λοιπόν να σας στείλω pm για την διαγραφή του λογαριασμού μου; Δεν σας αρκεί το εδώ;
Χρειάζεται και κάποια συμπληρωματική αίτηση;

Ξέρετε κύριε, θα αρκούσε μια μικρή πρόταση:

Έγινε παρεξήγηση, αντιλαμβάνομαι πως δεν είσαι υποχρεωμένη να ξέρεις πως ακριβώς λειτουργεί τεχνικά το φόρουμ, στείλε μου το link και ψωμί και αλάτι από εκεί και πέρα.

1 «Μου αρέσει»

Ζητώ κι εγώ ανωνυμοποίηση του λογαριασμού μου.

Ετσι ακριβώς αδειάζουν και «πεθαίνουν» οι διαδικτυακές κοινότητες.

Όταν ένα φόρουμ βάζει τους τυπικούς κανόνες, το εγώ των διαχειριστών και τη γραφειοκρατία πάνω από τους ανθρώπους που παράγουν ποιοτικό περιεχόμενο, οι δημιουργοί απλώς φεύγουν. Η Εβίτα αντέδρασε κόσμια, υπέδειξε τα παράλογα του συστήματος με επιχειρήματα και, εφόσον είδε ότι δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης, προχώρησε στη μόνη αξιοπρεπή κίνηση: την ανωνυμοποίηση.

Δύσκολες οι διαπροσωπικές σχέσεις και μερικές φορές ο γραπτός λόγος δε βοηθά.

Πάντως στηρίζω @Constantinos που αισθάνεται άσχημα

Και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι μην αισθάνεστε άσχημα, γίνοντε αυτά στα φόρουμ

1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ για τη κατανόηση φίλε, αλλά πλέον τα πράγματα πήραν μια τροπή και μια εξέλιξη μη αναστρέψιμη. Και σαφώς με στεναχωρεί αυτό.
Και η ειρωνεία είναι ότι μι μέρα πριν η Εύη μου έλεγε να ξεκινήσει αγγλόφωνες δημοσιεύσεις εδώ και να χρησιμοποιήσουμε επίσης τα παροπλισμένα socials του osarena που έχουν χιλιάδες ακολούθους ώστε να ανέβουν οι επισκέψεις εδώ και σήμερα μπαμ, αυτό.

Η δράση φέρνει πάντα αντίδραση και τις περισσότερες φορές οι εξελίξεις που ακολουθούν είναι αλυσιδωτές.

Παντα το έλεγα ότι ο γραπτός λόγος φέρνει παρεξηγήσεις και πρέπει να ρίχνουμε νερό στο κρασί μας (ή στη βόκτα μας, ότι πίνει ο καθένας).

Δεν θα αναλωθώ να πω τι και ποιος φταίει, δεν έχει νόημα. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα από τον διάλογο. Σίγουρα πάντως θα μπορούσε να είχε λυθεί αμέσως μετά την αρχική δημοσίευση της Εύης, την οποία καλώς ή κακώς έκανε.

2 «Μου αρέσει»

Οι κανόνες δημιουργούνται για να ακολουθούνται.

Υπό αυτήν την έννοια η δημόσια τοποθέτηση του @Asfodelus είναι σωστή και επιβεβλημένη. Από μένα μπράβο Γιάννη.

Σε όποιον δεν αρέσουν/βολεύουν/ικανοποιούν οι κανόνες… ζητάει εξαίρεση;
Με ποιο επιχείρημα;
Τη δημιουργία ενός σοβαρού άρθρου κατά την άποψη της συντάκτριας;
Που θεωρεί ότι δεν είναι άγνωστη και δικαιούται πολυεπίπεδης κριτικής;
Μήπως να το κρίνουν άλλοι αυτό;
Ειρήσθω εν παρόδω, έχω φάει πολλαπλές πόρτες από τον @Asfodelus

Και δυό λόγια για τη διαχειριστική/συντονιστική αυτοδιορισμένη ομάδα.
Δικαιούμαι τοποθέτησης, διότι πρωτοστάτησα στη οικονομική υποστήριξη του forum και μάλιστα με ορίζοντα διετίας. Σωστά;

1. Έξι νοματαίοι αποτύχατε να διαχειριστείτε ένα μπρίκι (όχι κατσαρόλα) που έβραζε, με μια ανάρτηση που μας χαζοκοίταζε 24 ώρες.
  2. Κρεμάστηκε στα μανταλάκια ο @Asfodelus με δημόσια τοποθέτηση.
  3. Η εισβολή με δακρύβρεχτα σεντόνια της “αρένας” δεν σας χτύπησε κανένα καμπανάκι;
  4. Οφείλετε μία συγγνώμη στα μέλη. Οχι επανόρθωση σε ανώνυμους.

Ελάχιστος σεβασμός απέναντι στους οικονομικά και ουσιαστικά εισφέροντες, είναι η πρόσκληση συμμετοχής στον συντονισμό ή και τη διαχείρηση.

Σχολιάστε ελεύθερα. Θα απαντήσω - αν το επιθυμώ - μόνο σε μήνυμα.

Αυτά από τον γέροντα.

1 «Μου αρέσει»

διάβασα όλη αυτή την συζήτηση και πραγματικά το μόνο που έχω να πω είναι ότι αυτός είναι ο ορισμός του first world problem.
sorry για το off-topic

1 «Μου αρέσει»