Ποιο browser χρησιμοποιείτε;

  • Firefox
  • Chrome
  • Chromium
  • Opera
  • Brave
  • Vivaldi
  • Άλλο

0 ψηφοφόροι

Μετά την συζήτηση που γίνεται τελευταία στην κοινότητα θα ήθελα να δω ποιόν -ούς χρησιμοποιούν τα μέλη.
Εγώ εγκατέστησα κατά καιρούς opera, vivaldi, πρόσφατα και τον brave, αλλά καταλήγω πάντα στον firefox (ο chrome υπάρχει μόνο για την υποστήριξη του netflix). Υπό δοκιμή είναι είναι και ένα “παρακλάδι” του firefox o waterfox.

1 Like

Παλαιότερα χρησιμοποιούσα μόνο firefox, αλλά μετά τα χαζά memory leak που με κάνε στο linux , έφαγε οριστικό σουτ, στη συνέχεια είχα σαν βασικό τον πολύ καλό opera με τα ωραία του εργαλεία, τώρα το γύρισα οριστικά στον brave γιατί είναι απίστευτα σβέλτος και έχει όλα τα πρόσθετα που χρειάζομαι από default.

Χρησιμοποιούσα αποκλειστικά Firefox για 15 χρόνια, μετά από κάποια προβληματική του έκδοση (δε θυμάμαι τι πρόβλημα μου έβγαζε ακριβώς) το γύρισα για λίγο σε Chromium και Chrome, μεχρι που πέρασα για λίγο και στον Brave. Έχει λίγες εβδομάδες που επέστρεψα και πάλι στον Firefox, ο οποίος με βολεύει τελικά πολύ περισσότερο στη χρήση του, σε διάφορους τομείς καθημερινής χρήσης.

2 Likes

chrome πιο πολυ με μηχανη αναζητησης duck duck go παντα.

Firefox μονοκούκι και αποκλειστικώς.

Κατά περιόδους δοκίμασα τους περισσότερους που κυκλοφορούν.

Πιστεύω ότι κυκλοφορούν κατά τι καλύτεροι browsers, με πολύ βραχεία κεφαλή όμως. Ο firefox με ικανοποιεί σχεδόν πλήρως και “χαίρομαι” που είναι privacy και security oriented.

Στην παρούσα συγκυρία δε, που κινδυνεύουμε να καταλήξουμε με μονοπώλιο του blink στο ίντερνετ με ό,τι προεκτάσεις έχει αυτό (βλ google), ψηφίζω firefox δαγκωτό!

3 Likes

δαγκωτο firefox και εγω. Και μονο που μπαινεις στο about:config κλπ δε χωραει συζητηση…

7 Likes

παλιά μόνο firefox, αργότερα λόγω προβλημάτων είχα γυρίσει σε chromium, τώρα ο firefox έχει στρώσει και χρησιμοποιώ κυρίως firefox αλλά χρησιμοποιώ και chromium δευτερευόντως (πχ για flash)

1 Like

Firefox και εγώ γιατί με βολεύει περισσότερο από κάθε άλλο browser τόσο λειτουργικά όσο και εμφανισιακά (και για να πάω κόντρα στη Google). Έχω παντός και τόν brave σαν δεύτερο αλλα δεν τον πολυχρησιμοποιώ.

2 Likes

Όταν εννοείς ποιον φυλλομετρητή χρησιμοποιούμε;
Ποιον έχουμε εγκατεστημένο;
Ποιος είναι ο κύριος φυλλομετρητής μας που εμπιστευόμαστε τα προσωπικά μας αρχεία/σελιδοδείκτες;

Μπορείς να βάλεις όποια παράμετρο θέλεις.
Χρήση - Εγκατάσταση - Δοκιμή - ή ότι άλλο νομίζεις.

1 Like

Χρησιμοποιώ Firefox κατά κόρον, έχω περασμένο και τον Brave, λόγω web development, για να βλέπω πως παίζουν οι σελίδες που δημιουργώ στον Chrome.
Είχα ψαχτεί για κάτι πιο ελεύθερο και είχα καταλήξει στον Waterfox επίσης, αλλά το πραγματικά καλύτερο από Waterfox για μένα αυτή την στιγμή είναι Pale Moon.

Αυτό εννοείς; https://www.palemoon.org/
Edit: κατέβασα το palemoon-bin από το aur γιατί το palemoon έβγαλε σφάλμα,
θυμίζει τον firefox στα νιάτα του, απλό και γρήγορο…

1 Like

Firefox με config και extention για general browsing.
Chromium για streaming .
Brave ( αν μπορώ να το βάλω στο εκάστοτε distro ) για social αλλιως , firefox με δευτερο profile.
Tor για του Tor

2 Likes

Με σειρά προτίμησης:

  • Chrome
  • Chromium
  • Firefox

Συνήθως τους έχω μονιμως και τους 3 ανοιχτούς στο γραφείο (3 οθόνες) με διαφορετικά Plugins, όπου αλλά παίζουν στον έναν και άλλα στον άλλον. Γενικά είναι απογοητευμένος από τους Browsers τελευταία, όλοι μου φαίνονται αργοί και προσπαθούν να κάνουν περισσότερα πράγματα από αυτό που θέλω: απλό browsing.

Χρησιμοποιούσα τον firefox σε linux mint 19.2 αλλά στις πρώτες είκοσι μέρες μου έκανε κατά την περιήγηση τρία τέσσερα κολλήματα του υπολογιστή. Tελικά κατέβασα τον Brave όταν είδα τη δημοσίευση εδώ και τον Chromium με τους οποίους δεν έχω κανένα κόλλημα ή άλλο πρόβλημα εδώ και ένα μήνα.

Χρησιμοποιω firefox ειτε σε manjaro ειτε σε mint αλλα οταν χρειαζεται το adobe flash για ορισμενα site μου βγαζει το εξης μηνυμα. Εχω εγκαταστησει flash αλλα τιποτα. Me ton OPERA δεν εχω το προβλημα αυτο

Ο firefox έχει σταματήσει την υποστήριξη flash στο λίνουξ εδώ και χρόνια (κάποιες περιπτώσεις τις τρέχει δεν ξέρω ακριβώς πώς). Υποθέτω ο opera χρησιμοποιεί το plugin από chrome/chromium; Υπάρχει χακερικός τρόπος να περάσεις το plugin από τον chrome/chromium στον firefox, αλλά δεν το θεωρώ καλή ιδέα, απλά κανείς για flash δεν χρησιμοποιεί firefox στο λίνουξ.

2 Likes

Εγώ χρησιμοποιώ διάφορα browsers π.χ. για γρήγορο download opera gx, για γρήγορη πλοήγηση στο ίντερνετ brave, για βίντεο το google πάντα συνοδευόμενο με μια επέκταση που μπλοκάρει τις διαφημίσεις στο youtube, για social media το firefox κλπ.

update: Πλέον χρησιμοποιώ Firefox σε Μanjro, Microsoft Edge στα Windows 10…Στο κινητό ο Brave δεν αλλάζει με έχει αφήσει πολύ ευχαριστημένο :wink:

Firefox σε ολες τις συσκευες. Ο Firefox ειναι ενας browser με παρα πολυ μεγαλη ευεληξια αν ξερεις να το χειριστεις.
πχ:

5 Likes