Nobara Project - Fedora Fork από GloriousEggroll

image

Τι είναι το Nobara Project;

Το Nobara Project, για να το θέσω απλά, είναι μια τροποποιημένη έκδοση του Fedora Linux με διορθώσεις φιλικές προς το χρήστη. Το Fedora είναι ένα πολύ καλό λειτουργικό σύστημα, ωστόσο, οτιδήποτε περιλαμβάνει οποιοδήποτε είδος πακέτων τρίτων (3rd party) ή ιδιόκτητων πακέτων (+patches) συνήθως απουσιάζει από μια νέα εγκατάσταση. Ένας τυπικός χρήστης μπορεί συχνά να δυσκολεύεται να κάνει πολλά πράγματα να λειτουργούν πέρα από τα βασικά έγγραφα ή browser και άλλα που συνοδεύουν το λειτουργικό σύστημα χωρίς να χρειάζεται να αφιερώσουν επιπλέον χρόνο για την αναζήτηση του “πως γίνεται τι”. Μερικά από τα σημαντικά πράγματα που λείπουν από το Fedora, ειδικά σε ό,τι αφορά το gaming περιλαμβάνουν εξαρτήσεις WINE, obs-studio, πακέτα κωδικοποιητών τρίτων όπως αυτά για το gstreamer, προγράμματα οδήγησης τρίτων όπως προγράμματα οδήγησης NVIDIA / AMD, ακόμη και επιδιορθώσεις μικρών πακέτων εδώ και εκεί. .

Περισσότερα https://nobaraproject.org/

Απανταχού Nobar-ιώτες ενωθείτε.

Χρησιμοποιώ την διανομή εδώ και περίπου 2 μήνες, χωρίς κανένα θέμα. Ξεκίνησα με iso installation από την 36 και πήγα με πολύ απλές οδηγίες του GloriousEggroll στην 37.

Είναι natively installed στο κτηνάκι μου :

χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, δουλεύουν όλα, σταθερό βράχος, και το παράξενο, χωρίς προβλήματα. Το μόνο που έχω ως θέμα που στο stock icon pack όταν είχε ο κάθος πράγματα ήταν παχύς, τώρα δεν είναι, σιγά τα -ωά-! :sweat_smile:

Έχω πάρα πολλά προγράμματα περασμένα μέσα, έχω τρέξει πολλά σε Wine είτε Virtual Machines λόγο εργασίας. Για vm’s δουλεύω latest vmware workstation χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αναμένω συμμετοχή των nobar-άδων στο νήμα ! :blush:

4 «Μου αρέσει»

Απευθηνεται εξολοκληρου σε gamers? Αυτο δεν εχω καταλαβει ακομα.

1 «Μου αρέσει»

Έχει πάρα πολλά kernel patches που βοηθούν σε gaming, έτοιμο ProtonQT για wine prefixes για παιχνίδια και σαφώς παίζουν όλοι οι Game Launchers χωρίς κανένα πρόβλημα.

Έχω δοκιμάσει πάρα πολλά παιχνίδια vulkan κομπλέ όλα πραγματικά καλό για gaming.

Τώρα για δουλειά επίσης άψογο, σταθερό, και έρχεται από τον GloriousEggroll και τον πατέρα του, ένα fork που ως τώρα έχει εμένα ικανοποιημένος, που είμαι τέρμα απαιτητικός και είχα τρελαθεί στο distro hopping μέχρι να κατασταλάξω, να σου πει και ο @Asfodelus που τους είχα πρήξει :sweat_smile::rofl:

1 «Μου αρέσει»

Ειναι βαρυ? Χρησιμοποιω Endeavour OS με Plasma και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος με την αποδοση του, παρολο που έχω παλιό μηχανημα.

1 «Μου αρέσει»

Δεν μπορώ να σχολιάσω αν είναι βαρύ ή όχι, διότι έχω δυνατό μηχανάκι.

Μπορώ να πω όμως ότι η σταθερότητα είναι εκπληκτική και εμφανής στην καθημερινή χρήση

2 «Μου αρέσει»