Αποφάσισα, να μη “σκαλίσω”, τουλάχιστον, “προς το παρόν” τη νέα εγκατάσταση του MX-Linux, που δούλευε, άψογα… Όμως, δεν άντεξα… Εγκατέστησα το systemd…
Η εκκίνηση, από 22’’ δευτερόλεπτα…, έπεσε στα 6” δευτερόλεπτα!
Τελικά, ήταν απλό! https://daylifetips.com/enable-systemd-on-mx-linux/
Έγραψα “Boot options”, στην “αναζήτηση”, επειδή στη δική μου version (“MX-21.1 Wildflower”), δεν υπάρχει στο “MX-Tools”, όπως λένε οι οδηγίες και, όταν άνοιξε, συμπλήρωσα, μετά το quiet splash, το init=lib/systemd/systemd, δηλαδή, quiet splash init=lib/systemd/systemd. Πάτησα “Αpply” και στο τερματικό, έγραψα, “sudo reboot”.
Η εκκίνηση, μου φάνηκε, κάπως, πιό αργή…
Με το systemd-analyze, διαπίστωσα, ότι ήταν 22” δευτερόλεπτα…
…και με το systemd-analyze blame, η βραδύτητα, οφείλονταν: α) στο nmbd.service, β) στο NetworkManager-wait, γ) στο lvm2-monitor.service, και δ) στο nfs-server.service…
Τα απομάκρυνα, ένα-ένα, γράφοντας, στο τερματικό την εντολή: sudo systemctl disable nmbd.service και ύστερα, sudo reboot…
Ύστερα: sudo systemctl disable NetworkManager-wait και sudo reboot…
Ύστερα: sudo systemctl disable lvm2-monitor.service και sudo reboot…
Ύστερα: sudo systemctl disable nfs-server.service και sudo reboot…
Κάθε εκκίνηση, ήταν πιό σύντομη και η τελευταία, 6” δευτερόλεπτα…, που θεωρώ, ότι είναι, πολύ “αξιοπρεπής” και σκέφτομαι να μη συνεχίσω τις απομακρύνσεις…
Βέβαια, αν κάποια, “απομάκρυνση”, είναι σημαντική, μπορεί να επαναφερθεί, με την εντολή, π.χ.: sudo systemctl enable nfs-server.service και sudo reboot…
Πάντως, για το αποτέλεσμα αυτό, θέλω να ευχαριστήσω τον @orcrist και τον @Asfodelus στον διάλογο (Αναλύοντας τον χρόνο εκκίνησης του υπολογιστή).