Αναζήτηση video manager/player με "flat" προβολή thumbnails (όχι στυλ Netflix/Plex)

Γεια σε όλους,

Ψάχνω μια εναλλακτική του WMP για Linux (EndeavourOS/Fedora) που να λειτουργεί ως Video Library Manager.

ΔΕΝ θέλω προγράμματα τύπου Stremio, Kodi ή Media Centers που ψάχνουν εξώφυλλα ταινιών στο internet. Θέλω κάτι απλό και “στεγνό”:

Να του δίνω έναν κεντρικό φάκελο.

Να διαβάζει αναδρομικά όλους τους υποφακέλους.

Να μου “αδειάζει” όλα τα βίντεο στην οθόνη ως thumbnails (τα καρέ από το ίδιο το βίντεο).

Να τα έχει σε αλφαβητική σειρά χωρίς να με αναγκάζει να μπαίνω χειροκίνητα σε κάθε υποφάκελο.

Υπάρχει κάτι που να κάνει αυτή τη δουλειά χωρίς “φανφάρες” και περιττά metadata; Απλά τα βίντεό μου μπροστά μου σε μια ενιαία λίστα με εικόνα.

Ευχαριστώ!

Δοκίμασε έναν file manager με thumbnail προβολή.

Eκεί κατέληξα και γω τελικά! κάνω τη δουλειά μου με Dolphin, αν και δεν έχει native flat view, βολεύομαι μεσω search….

Τώρα το θυμήθηκα. Για τσέκαρε αυτό:

Αν δε δουλέψει πες να δω αν έχει αλλάξει κάτι.

Πλέον πάντως υπάρχει εδώ

https://projects.blender.org/studio/blender-studio-tools

Παιδιά, ευχαριστώ για τις προτάσεις! Τελικά, μετά από δοκιμές, κατέληξα στον Haruna. Είναι ό,τι πιο κοντά σε αυτό που έψαχνα για τους εξής λόγους:

• Αναδρομική Playlist: Του πετάς έναν κεντρικό φάκελο με 2TB πράμα και “διαβάζει” ακαριαία όλους τους υποφακέλους, φτιάχνοντας μια ενιαία λίστα στα δεξιά.

• Flat & Clean: Δεν ψάχνει για εξώφυλλα και metadata στο internet (τύπου Plex/Kodi). Σου δείχνει τα αρχεία σου όπως ακριβώς είναι στον δίσκο, αλλά σε ένα περιβάλλον player.

• MPV Engine: Παίζει τα πάντα χωρίς κολλήματα και είναι πανάλαφρος (δουλεύει άψογα και σε Fedora και σε EndeavourOS).

• Thumbnail Preview: Στην playlist βλέπεις ακριβώς αυτό που θέλεις χωρίς φρου-φρου.