Πώς μπορούμε να κάνουμε εκ νέου καθαρή εγκατάσταση fedora 40, μέσα από το fedora 40;

Πώς μπορούμε να κάνουμε εκ νέου καθαρή εγκατάσταση fedora 40, μέσα από το fedora 40;
Δηλαδή χωρίς να χρησιμοποιήσουμε usb.
Δεν μας απασχολεί αν θα σβηστούν τα αρχεία.

Τι ακριβώς εννοείς? Θέλεις η εγκατάσταση να γίνει στο ίδιο διαμέρισμα που βρίσκεται η υπάρχουσα? Για ποιό λόγο θέλεις να το κάνεις αυτό?

1 «Μου αρέσει»

Χρόνια πολλά @dancaer69 .
Στο ίδιο διαμέρισμα.
Είχαμε παράλληλα και μια εγκατάσταση hyprland, αλλά θέλουμε να μείνει μόνο η GNOME καθαρή εγκατάσταση χωρίς USB για να αδειάσουμε τον αποθηκευτικό χώρο.
Είναι tablet pc.
Δεν χρειάζεται backup.

Και πάλι μπερδεμένα τα λες. Gnome και hypraland δεν είναι εγκαταστάσεις. Εκτός κι αν εννοείς ότι έχεις Fedora gnome στο ένα και Fedora με hyprland στο άλλο. Οπότε έχεις διαγράψει το fedora hypraland και θέλεις εκεί να μπει το fedora gnome? Γενικά για να κάνεις εγκατάσταση χρειάζεται κάποιο μέσο για να κάνεις την εγκατάσταση. Μπορείς να την κάνεις από υπάρχουσα εγκατάσταση σε άλλο διαμέρισμα μέσω chroot αν το υποστηρίζει η διανομή(η Fendora δε νομίζω). Επίσης, αν έχεις λειτουργικό grub, μπορείς να φορτώσεις το iso μέσω του grub, αλλά είναι λίγο ρίσκο και πάλι να το κάνεις απ’ το ίδιο διαμέρισμα εφόσον δεν έχεις άλλο λειτουργικό εγκατεστημένο γιατί αν κάτι παει στραβά και δεν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση δε θα έχεις κανένα.

1 «Μου αρέσει»

Ναι τα λέω λίγο μπερδεμένα.
Θέλω να κάνω ξανά εγκατάσταση του fedora 40 αν γίνεται μέσα από τη γραμμή εντολών.

Δε νομίζω ότι γίνεται αυτό. Μπορείς όμως να σβήσεις τα περιεχόμενα του φακέλου “.config” ώστε να γίνει επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις.

1 «Μου αρέσει»

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα 2 ημέρες μετά την τελευταία απάντηση. Δεν επιτρέπονται πλέον νέες απαντήσεις.