Χρειάζομαι τα φώτα σας καθώς μετά την αλλαγή του router λόγω προβλήματος, μπορώ να έχω πρόσβασησε Google, Yahoo, Youtube και κάποια ελάχιστα μόνο sites…
Αυτή τη στιγμή γράφω από τα Windows που σχεδόν είχα ξεχάσει πως έχω σαν dual boot (ευτυχώς δηλαδή).
Δεν έχω άμεση πρόσβαση στο router καθώς είμαι ενοικιαστής και έχω extender στο χώρο μου.
Δοκίμασα με τον ιδιοκτήτη αλλαγές καναλιών και συχνοτήτων (2,4Ghz , 5Ghz) και τώρα πια τα γυρίσαμε στο αυτόματο καθώς δεν άλλαξε κάτι, και στο λαπτοπ μου αλλαγές σε διαφορετικά DNS, αλλά πάλι χωρίς αποτέλεσμα.
Και εκεί σταματάνε οι βασικές μου γνώσεις πάνω στο θέμα.
Κινητό και Windows στο λαπτοπ παίνουν κανονικά στα πάντα.
To κινητό και το Windows λαπτοπ του ιδιοκτήτη μπαίνει κανονικά στα πάντα - όλα αυτά συνδεδεμένοι στο extender
Έχει κάποιος κάποια πρόταση ή κάποια υποψία για το τι μπορεί να φταίει, και για προτάσεις επίλυσης;
Argi - αυτό σκέφτηκα κι εγώ, αλλά πως μπορώ να το επανεγκαταστήσω μιας και δεν έχω πρόσβαση στο ιντερνετ; Δοκίμασα να κάνω αναβάσμιση πακέτων (βασικά να ανάθμιζα και στην 22.10) αλλά ο διαχειριστής μου δε βλέπει να έχω πρόβαση στο διαδίκτυο.
Maras - Δε γνωρίζω πως μπορώ να ελέγξω το αν έχω πρόβαση στο IPv4 ή το IPv6
Είναι το TPLink RE305
22.04 LTS με ότι έχει αναβαθμίσει τελευταία μόνο του. 5.16 νομίζω αν θυμαμαι καλά λίγο που κοίταξα τον grub πριν
Κώστα - νομίζω πως ναι μεν θα δουλέψει αυτό, απλά δε θα είναι “λύση” λυση στο πρόβλημα
Maras - Λειτούργησε και έχω πρόσβαση κανονικά - αυτή τη στιγμή δηλαδή γράφω απ το Ubuntu (προηγουμένως το linux user ήταν ένα από τα sites στα οποία δεν είχα πρόσβαση).
Είπες πως είναι προσωρινό workaround όμως. Έχοντας δουλέψει η πρότασή σου, σου δίνει κάποια ιδέα για μόνιμη λύση;
Είναι προσωρινό γιατί θα χρειάζεται σε κάθε επανεκκίνηση να το επαναλαμβάνεις.
Μπορείς να το κάνεις αυτόματα να τρέχει σε κάθε boot-άρισμα.
Διάβασε καλά εδώ :
και εδώ για να πάρεις μια σφαιρική εικόνα :
και δοκίμασε και αυτό :
Η ημερομηνία ή η ζώνη ώρας είναι σωστή στο μηχάνημά σου?
Επίσης πές τον landlord ότι καλό είναι το repeater να έχει το τελευταίο firmware, και εσύ να έχεις κάνει όλες τις ενημερώσεις σου (στην περίπτωση που περιέχουν κάτι για την κάρτα δικτύου σου).
Ναι, η ημερομηνία και η ζώνη ώρας είναι σωστά.
Θα ενημερώσω για το firmware (δεν το είχα σκεφτεί πριν)
Θα διαβάσω αυτά που έστειλες. Η αλήθεια είναι πως 3 μέρες τώρα έψαξα πολύ και στο askubuntu , και σε reddit κτλ, αλλά δεν μπορούσα να βρω λύση (γίνεται και χαμός με τον όγκο των θεμάτων)
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια,
Καλή συνέχεια σε όλους!