Πρόβλημα με vlc player

καλησπερα εχω ενα θεμα με to vlc ανοιγω μια ταινια η οτιδηποτε αλλο παιζει και μετα δεν μπορεις να ξανα ανοιξεις αλλο αρχειο και το εικονιδιο μενει στην μπαρα εργασιας παταω δεξι κλικ να κλεισει δεν κλεινει με τπτ γνωριζει κανεις πως διορθωνεται? εχω linux mint

Η περιγραφη αυτη ειναι λιγο μπερδεμενη.

Απο οτι καταφερα να καταλαβω, κανεις διπλο κλικ σε ενα αρχειο ειτε video ειτε audio το VLC το παιζει και μετα οταν ξανακανεις διπλο κλικ… δεν σου το παιζει κατευθειαν;

Το πρόβλημα μάλλον είναι ότι δεν κλείνει ουσιαστικά η εφαρμογή. Είχα παρόμοιο θέμα πριν αρκετό καιρό(νομίζω κάποια στιγμή είχα απαντήσει εδώ σε ανάλογο θέμα). Αυτό που έκανα εγώ και διόρθωσε το πρόβλημα ήταν η τροποποίηση της συντόμευσης για το άνοιγμα της εφαρμογής και η αλλαγή της γραμμής που ανοίγει το εκτελέσιμο αρχείο ως εξής:
Exec=env LANGUAGE=en /usr/bin/vlc --started-from-file %U
@Andreas_Creed Πήγαινε στο φάκελο /usr/share/applications και κάνε αντιγραφή του αρχείου συντόμευσης του vlc στο φάκελο /home/-τοΟνομαΧρηστηΣου-/.local/share/applications(είναι κρυφός και πρέπει να είναι ενεργή η επιλογή εμφάνισης κρυφών αρχείων στον διαχειριστή αρχείων). Μετά άνοιξε το με έναν κειμενογράφο και άλλαξε τη γραμμή “Exec” όπως παραπάνω.
EDIT:
το env LANGUAGE=en μπορείς να το παραλείψεις. Το έχω βάλει επειδή δε θέλω να εμφανίζεται η εφαρμογή μεταφρασμένη στα Ελληνικά.

4 Likes

Να σαι καλά dancaer69, και γω είχα το ίδιο πρόβλημα, έκανα αυτό που λες και λύθηκε.

1 Like

Η λύση νομίζω είναι πιο απλή… Πας στο vlc ρυθμίσεις βίντεο και στο output από αυτόματο και βάζεις αυτό που λέει X11 Video Output(XCB)
99.9% θα λυθεί το πρόβλημα σας

κι εγω αντιμετωπισα το ιδιο προβλημα

Αντιμετώπισα και εγώ το ίδιο πρόβλημα, αλλά σταμάτησε μόνο του μετά από ενημέρωση του Manjaro gnome που έχω.

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα 2 ημέρες μετά την τελευταία απάντηση. Δεν επιτρέπονται πλέον νέες απαντήσεις.