Πρόβλημα εμφάνισης και διαχείρισης των αρχείων cd-dvd rom, ssd, hdd, fdd, usb stic (mint 20.2)

Γεια σας. Μετά από πολλά χρόνια που έτρεχα παλιές εκδόσεις από 3-10 του mint, αποφάσισα να εγκαταστήσω σε ένα υπολογιστή Desktop παράλληλα με τα win 10 pro και το πολύ αγαπημένο μου Ubuntu και συγκεκριμένα το τελευταίο που τρέχω είναι η ver 20.10 σε όλα μου τα μηχανήματα και το MINT το οποίο είχα αφήσει κάποια χρόνια.
Τώρα όταν το τρέχω από dvd, or usb stick όλα καλά όπως και όταν το εγκατέστησα σε ένα ssd στο desktop.
Μέχρι και την πρώτη εγκατάσταση όλα καλά και μπορώ και διαχειρίζομαι κανονικά όλα τα αποθηκευτικά μέσα δηλ. και τα βλέπω και μπορώ και πραγματοποιώ edit, delete files κλπ. Με το που κάνει ενημέρωση του λογισμικού από το διαχειριστή λογισμικού ξεκινάει το πρόβλημα και συμβαίνουν τα παρακάτω:

 1. Δεν εμφανίζονται στο διαχειριστή αρχείων όλα τα μέσα εκτός αυτό και συγκεκριμένα μόνο το partitions) που είναι εγκατεστημένο το mint, όπου και μπορώ να έχω πρόσβαση.
 2. Από το Ubuntu όχι μόνο τα βλέπω όλα αλλά και τα διαχειρίζομαι κανονικά.
 3. Στα Εργαλεία του συστήματος (device manager) και στο mint βλέπω κανονικά όλα τα μέσα με τα partittions που έχει το κάθε μέσο.
  Πιστεύω ότι κάποια αναβάθμιση πρέπει να έχει πειράξει το mount του συστήματος και θα ήθελα τη βοήθεια σας.
  Κατά τα υπόλοιπα το βλέπω ότι έχει βελτιωθεί σε σχέση με τις πρώτες εκδόσεις και ήδη μου αρέσει πάρα πολύ και νομίζω ότι θα το καθιερώσω. Είναι καταπληκτικό.

Φιλικά
Θανάσης

Καλημέρα και καλωσόρισες.
Βλέπω στο προφίλ σου ότι γράφεις Mint Cinnamon, οπότε θα σου προτείνω να τσεκάρεις τα παρακάτω:

 • Δίσκους (partitions) που δεν έχουν οριστεί να γίνονται automount στο fstab δεν τους προσαρτά αυτόματα. Θα πρέπει όμως να εμφανίζονται αριστερά, ως devices, στο Nemo (τέρμα αριστερά στην εικόνα) και να προσαρτώνται με ένα κλικ. Αν θες να προσαρτώνται κατά την εκκίνηση πρέπει να το ορίσεις ή μέσω fstab ή μέσω disks.
 • Για cd-rom, usb-sticks, κινητά κλπ, άνοιξε τον Nemo (Files), πήγαινε Edit->Preferences->Behavior, και δες αν στο Media Handling είναι τσεκαρισμένο ειδικά το πρώτο κουτάκι (εικόνα στη μέση).
 • Για τις ίδιες συσκευές, πήγαινε Ρυθμίσεις->Desktop και δες αν τα Mounted drives έχουν οριστεί να φαίνονται μόλις συνδεθούν/προσαρτηθούν (εικόνα δεξιά).

  Σ.Σ.: Δεν μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα μετά από τα τελευταία updates.
1 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση βοήθειας από μέρους σας.
Με βοήθησαν αρκετά και τελικά οι διάφορες αναβαθμίσεις είχαν απενεργοποιήσει την προσάρτηση των υπόλοιπων μέσων αποθήκευσης. Μετά την επιλογή της προσάρτησης το πρόβλημα επιλύθηκε.
Νομίζω ότι όπως μέχρι τώρα εργαζόμουν με το Ubuntu, τώρα θα εργάζομαι με το Mint γιατί μ΄αρέσει πολύ, και έτσι από μια έκδοση του Linux (Ubuntu) τώρα έχω και δεύτερη που όπως φαίνεται θα την καθιερώσω ως πρώτη.
Φιλικά
Θανάσης

2 «Μου αρέσει»

Λογικό μου ακούγεται. Το λίνουξ μιντ είναι από τις πιο polished διανομές…