Προτάσεις χρηστών

#1

Θα πάρω τον λόγο γιατί μου αρέσει το domain, το forum script και τα άτομα που το ξεκίνησαν να προτείνω κάποια πράγματα που θα ήθελα για αυτό το community…

Θα ήθελα τον σχολιασμό σας στις απαντήσεις μήπως κάτι δεν το διατύπωσα σωστά ή κάτι δεν σας άρεσε, μη διστάσετε να μου το πείτε, δεν είμαι εδώ να ρίξω άκυρο σε κάτι, στην τελική απόψεις μου θα μοιράσω :wink:

Έχουμε και λέμε

 • Κατηγορία με threads περί κανόνων, να τα χωρίσουμε τα όποια θέματα για να μπορούν να απαντηθούν χωριστά και να είναι εύκολα στην αναζήτηση από τα μέλη.
 • Σχετικά με το site/forum, μερικά λόγια για τους λόγους και το σκοπό της σελίδας από τους ιδιοκτήτες, συντάκτες, moderators etc.
 • Κατηγορία Linux Software, με χωρισμένες υποκατηγορίες εάν τυχόν είναι σε διανομή ή όχι, όπως επίσης…
 • Κατηγορία Linux Gaming, με εφαρμογές σε κατηγορίες όπως wrappers, play on linux, steam etc.
 • Κατηγορία Linux & Φορητές Συσκευές, που να καλύπτει ένα εύρος πληροφοριών για συσκευές που τρέχουν iOS / Android / άλλο, θα σώσει κόσμο αυτή η κατηγορία, και θα ενημερώσει κατάλληλα μέλη που θα θέλουν να το “γυρίσουν” σε Linux και τους κρατάνε πίσω κάποια πράγματα. Και μιλώντας για “γυρίσουν”
 • Έλα στο Linux, κατηγορία που να καλύπτει τα κενά που έχει η online πληροφόρηση, να μπορεί ο μέσος χρήστης να συγκρίνει αυτά που έχει σε mac os, windows, και να έρθει με χαρά και πλήρως ενημερωμένος στην διανομή της επιλογής του και να είναι περήφανος για την επιλογή αυτή.
 • (Σε πιο σοβαρά θέματα) Brainstorming, group meetings, μαθήματα και άλλα χρήσιμα, projects που μπορεί να είναι wip και να θέλουν βοήθεια και μια βάση για κόσμο να πει παιδιά κάνουμε αυτό ποιος θέλει να μπει στη παρέα να το δουλέψουμε μαζί, μιας και το forum script υποστηρίζει github intergration, πόσο το καλύτερο. Αυτή η κατηγορία θέλει αρκετή προσοχή γιατί μπορεί να επεκταθεί και να γίνει το κεντρικό κομμάτι του linuxuser, λέω τώρα
 • Παραμετροποίηση, για τους παλιούς customization, σαφώς δεν αφήνει κανείς το de του σκέτο και άδειο, όλοι τους βγάζουμε τα μάτια, σίγουρα θα έχει κόσμος να προτείνει και ακόμα περισσότερος κόσμος να ρωτήσει και να υπάρξει συμμετοχή
 • Hardware issues που μπορεί να είναι από παλαιό hardware, δύστροπο νέο που δεν κάθεται στα καλά του, linux on mac hardware (που θα είμαι κι εγώ λόγο του macbook), έως και linux on android (που και εκεί θα ήθελα να παίξουμε παρέα μπάλα, θα το αναπτύξουμε εάν τυχόν εγκριθεί αυτή η κατηγορία)
 • Linux distro Reviews, να σχολιάσουμε άρθρα σε “γνωστές” μας σελίδες, να γράψουμε άρθρα που μπορεί να μπουν σε “γνωστές” μας σελίδες και να γίνει ένα μέρος που θα βάζουμε κάτω distros και θα τα ξεγυμνώνουμε έως πρωίας.

Αυτά τα λίγα (heh :stuck_out_tongue: ) θα διατυπώσω για αρχή και εύχομαι πάνω από όλα καλή αρχή και μακάρι έντονη συμμετοχή από εσάς, εσείς που του ρίξατε μια ματιά και μπορεί να είπατε tl;dr αλλά εάν δεν δώσουμε λίγο σημασία σε forum communities στο τέλος θα είναι όλα ένα μεγάλο stack over flow… :frowning:

… τι μένει ; η δική σας συμμετοχή… :wink:

3 Likes
#2
 • Kernels, kernel dev, kernel customization
2 Likes
#3

Σωστά, μεγάλο κομμάτι σε Linux environment είναι ο πυρήνας, κάτι που οι περισσότεροι δεν ασχολούνται και δεν ξέρουν “τι” απολαβές μπορεί να έχουν από το να έχουν έναν pre-built για αυτούς με έναν να φτιαχτεί για το δικό τους hardware!

i vote this

1 Like
#4

Και κατι ακόμα στο οποιο εχω απειρο XP: Linux Overclocking

2 Likes
#5

Σε συνέχεια, θέλουμε μικρά με περιορισμούς forum signatures, ώστε να μπορούμε να βάλουμε ένα τέτοιο

στην υπογραφή μας

1 Like
#6

Έχω κι άλλο…

 • Linux on Virtual Machines ή VPS ή dedicated servers
 • Linux Servers Management
 • Linux Guides, πως να βάλεις VNC server, πως να βάλεις ufw ή να κλείσεις το ssh, ή άλλα…
#7

Αυτά σε ποια κατηγορία κρίνεις ότι πρέπει να πάνε;

#8

Να σου πω την αλήθεια θα ήθελα να χωρίσεις το θέμα γενικά σε Linux για αρχάριους, Linux για μέσους χρήστες (name pending), Linux για Προχώ! (αυτό κράτα το :stuck_out_tongue: )

εκεί θα μπουν τα πιο προχώ θέματα, τι λες κι εσύ?

#9

Νομίζω ότι προς το παρόν το κάθε θέμα που αφορά διανομή καλό είναι να αναλύεται στην κατάλληλη κατηγορία.

ΥΓ. Οι κατηγορίες είναι εν εξελίξει

1 Like
#10

Επίσης περί του post count που είπα ότι μπορεί να ανεβαίνει σε thread categories όπως το καφενείο, και επίσης όταν κάποιος πάει να κάνει post και μετά από λίγο συμπληρώνει κάτι να μπει κάποιο mod εάν δεν είναι feature να γίνεται merge post με auto edit και να αναγράφεται όπως καλή ώρα το κάνει συχνά το xda

π.χ.

#11

Κάτι που θα ήθελα περί της εμφάνισης…

25

Αντί να τα δείχνει σε drop down μιας κι έχουν χρώμα κλπ, να είναι μοιρασμένα κάπου ακριβώς από κάτω δίπλα ξέρω γω… θα ήθελα να φαίνονται όλα, δεν ξέρω μου αφήνει ωραία εντύπωση να είναι όλα μπαμ μπροστά σου.

Αν υπάρχει αντιπρόταση, θα ήθελα να την ακούσω με σχολιασμό πλιτζ

edit: όπως καλή ώρα φαίνεται εδώ

32

#12

στην εμφάνιση και εμένα κάτι με χαλάει αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι, ίσως είναι και θέμα συνήθειας όμως

1 Like
#13

Να χαιρετήσω τους πρώτους χρήστες. Έχει επιλεχθεί το discourse (https://www.discourse.org/features) μια πλατφόρμα για δημιουργία “πολιτισμένων συζητήσεων”. Το λογισμικό αυτό έχει φτιαχτεί από τους ανθρώπους που φτιάξανε το stack overflow και ξέρουν εκ πείρας κάποια παραπάνω πράγματα.

Δεν θα πρέπει να το δούμε λοιπόν σαν ένα σύνηθες φόρουμ, γιατί δεν είναι τέτοιο. Είναι μια πλατφόρμα συζήτησης της τωρινής χιλιετίας. Η δομή του είναι επίπεδη από σχεδιασμό. Κάθε στατικός σχεδιασμός θα είναι μοιραία ημιτελής, οπότε γιατί να έχουμε; Είναι καλύτερες οι ετικέτες.

Αυτό που είναι ωραίο στην πλατφόρμα, και θα το ανακαλύψουμε όλοι μας σιγά σιγά είναι οι δυνατότητες διαχείρισης από τους χρήστες της ίδιας κοινότητας. Όσο κάποιος επιλέγει να συμμετέχει ενεργά τόσο θα αυξάνουν αυτόματα τα πράγματα που θα μπορεί να κάνει μέσα στο σύστημα. Κάποια στιγμή δε θα αποκτήσει δυνατότητες σχεδόν διαχειριστή. Θα μπορεί να βάζει κατάλληλες ετικέτες σε ένα θέμα, να κάνει αλλαγές, ακόμα και να σβήνει δημοσιεύσεις.

Αντί λοιπόν να έχουμε από την μια τους διαχειριστές που να θέτουν την δομή και τους κανόνες και από την άλλη τους χρήστες, έχουμε μια συνεχή κλίμακα αρμοδιοτήτων. Σχεδόν τα πάντα λοιπόν θα τα καθορίσουμε όλοι μαζί μέρα με την ημέρα και πιθανά να είναι και εντελώς διαφορετικά την επόμενη δεκαετία.

Είναι λοιπόν κάτι καινούργιο για τους περισσότερους από εμάς (ακόμα και για τους διαχειριστές) και θα πρέπει όλοι μας να το μάθουμε. Οι πρώτοι χρήστες έχουν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΩΡΟ ένα βαθμό εμπιστοσύνης από το σύστημα και μπορούν να κάνουν λίγο περισσότερα πράγματα από αυτά που κανονικά μπορεί να κάνει ένας καινούργιος χρήστης. Πως παίρνεις προαγωγή και τι μπορείς να κάνεις παραπάνω όταν την πάρεις θα το αφήσω σαν ένα μυστήριο. Μου επιτρέπετε μόνο να πω πως θα θέλει χρόνο και αφοσίωση.

Καλό μας ταξίδι λοιπόν

3 Likes
#14

Το παρακάτω κείμενο εξηγεί καλύτερα τις ετικέτες (tags) και πως μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να έχεις μια εντελώς επίπεδη δομή. Αλλά επειδή αυτά είναι καινούργια πράγματα βλέπω να έχουμε μια υβριδική δομή.

Και αυτές είναι οι επίσημες συμβουλές για να πάρουμε μπρος. Αφιερώστε λίγο χρόνο αν θέλετε

2 Likes
#15

Θα πρότεινα κατηγορία που να αφορά γενικά το περιβάλλον linux, “Linux enviroment” όπως είπε και ο @SomniusX αν και εγώ το πάω αλλού…πχ θέλω να ανεβάσω ένα μικρό κείμενο περί σύστημα αρχείων στο linux, κάποιος άλλος θα αναλύει τι είναι ο πυρήνας κτλ…έτσι μπορούμε να καλύψουμε όλα τα σημαντικά κομμάτια του Linux , θεωρώ κάτι χρήσιμο για τους νέους χρήστες

#16

νομίζω ότι μια κατηγορία του στυλ “Γενικά” θα δύναται να καλύψει αρκετά κομμάτια που έχουν να κάνουν με το Linux εν γένει. [spoiler]Με το σχετικό νήμα βεβαίως[/spoiler]

#17

ε άντε φτιάξτε μία “Γενικά” :wink:

1 Like
#18

Μια καλή ιδέα για κατηγορία θα ήταν για Bash scripts και άλλη μια για custom software που μπορεί να έχει φτιάξει κάποιος και έχει ανεβάσει σε κάποιο git repository!

2 Likes
#19

Έγινε https://linux-user.gr/c/linuxsoftware/usercreations :wink:

2 Likes
#20

Καλησπέρα σας .

Λοιπόν, επειδή το RedHat είναι επι πληρωμή κι φαντάζομαι δε θα είναι ευρέως χρησιμοποιούμενο, μήπως να συγχωνευτεί με το CentOs στις Linux Διανομές ?

Οι περισσότεροι εκτιμώ οτι απασχολούνται με το CentOs, παρά με το RedHat.

Θα έλεγα και το Fedora, που ειναι rpm based, αλλά είναι κάπως διαφορετικό από τα προηγούμενα 2, οπότε μπορεί να παραμείνει ως ξεχωριστή εγγραφή.

1 Like