Μέχρι στιγμής κερδίζεις το βραβείο για τα περισσότερα packages!
Για να δούμε αν θα σε περάσει κάποιος.
3002 rpm, 43 flatpak (Fedora 37 GNOME 43)
2832 fedora 37 gnome 43
3000 μου έβγαλε. Ubuntu22.04
Ας το κάνουμε λίγο ποιο ενδιαφέρον.
Πόσα πακέτα ήρθαν με τη διανομή και πόσα εγκαταστήσατε εσείς; Η πληροφορία αυτή μπορεί να βρεθεί με την εντολή
apt-mark showmanual | wc -l
ή με την εντολή
dnf history userinstalled | wc -l
ή με την εντολή (ίσως)
pacman -Qe
Ανάλογα με τη διανομή. Σε πολύ παλιές εγκαταστάσεις ίσως η παραπάνω μέτρηση να μη έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, γιατί … αναβαθμίσεις.
Σε ένα σχετικά καινούργιο δικό μου σύστημα με Pop OS:
- | - | - |
---|---|---|
dpkg -l | 2781 | |
apt-mark showauto | 2285 | 2312 |
apt-mark showmanual | 442 | 423 |
comm… | 423 |
Μια βελτιωμένη μέθοδος που βρήκα εδώ δίνει
comm -23 <(apt-mark showmanual | sort -u) <(gzip -dc /var/log/installer/initial-status.gz | sed -n 's/^Package: //p' | sort -u) | wc -l
423 πακέτα εγκατεστημένα απο εμένα.
ΥΓ1: Για όσους αναρωτιούνται γιατί τόσα πολλά, η απάντηση είναι πως κατά κύριο λόγο είναι πακέτα -dev
και όχι προγράμματα.
ΥΓ2: Τεχνικά για να είμαστε ακριβείς το showauto
μετράει δευτερεύοντα πακέτα που εγκαταστάθηκαν για να ικανοποιήσουν μια εξάρτηση, αλλά λόγω των meta-packages της διανομής ουσιαστικά είναι περίπου τα πακέτα που ήρθαν μαζί με τη βασική διανομή. H εντολή apt-mark minimize-manual
διορθώνει το ““πρόβλημα”” και δίνει λίγο πιο ακριβή νούμερα (3η στήλη)
Ο μόνος σίγουρος τρόπος να πάρεις το σωστό νούμερο είναι να κάνεις μια εγκατάσταση σε μια εικονική μηχανή και να μετρήσεις, αλλά ακόμα και έτσι έχει ένα ενδιαφέρον.
Πολύ ενδιαφέρον φαίνεται, αλλά το θέμα που προκύπτει, είναι, “πώς πρέπει να εκτιμηθεί το αποτέλεσμα;” Για παράδειγμα, με την εντολή: pacman -Qe | wc -l είχα αποτέλεσμα 110 και με την εντολή: pacman -Q | wc -l είχα αποτέλεσμα 913. Ποιό να θεωρήσω, ότι απαντάει στην ερώτησή μου; Ιδού η απορία! Το πρόβλημα μπερδεύεται, γιατί τα αντίστοιχα αποτελέσματα της διανομής, σε εικονική μηχανή είναι,138 και 817!
1813 πακετα λεει το synaptic ο καλύτερος και πιό τακτοποιημένος διαχειριστής πακετων γνωμη μου πάντα.
πολύ καλό το synaptic αν και στην αρχή αρχή το βρήκα πολύ χαοτικό!
2407 λέει το synaptic, ενώ 2418 από την εντολή dpkg -l | wc -l
λογικά γιατί έχει και flatpack
Και αυτά ήδη στο φετινό φρέσκο installation των debian 12!
Η sudo pacman -Q | wc -l
, μού δίνει 1226 σε Arch+Cinnamon.
Χωρίς κάρτα γραφικών, αλλά με κάρτα ήχου που σέρνει κάμποσα πακέτα μαζί της.
2036 paketa se ubuntu 22.04