Πολύ αργό κατέβασμα με youtube-dl

Καλησπέρα, χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια το youtube-dl σε Mint Mate για κατέβασμα βίντεο. Ξαφνικά σήμερα κατεβάζει υπερβολικά αργά. Θέλει πολλές ώρες για κάτι σχετικά μικρό. Κατέβασα την τελευταία του έκδοση αλλά τίποτα. Γενικά η ταχύτητα μου είναι καλή στον φυλλομετρητή. Έψαξα στο διαδίκτυο και έχουν/είχαν αρκετοί παρόμοιο πρόβλημα, αλλά δεν βρήκα κάπου μία λύση. Γνωρίζει κανείς κάτι για αυτό;

Χρησιμοποιείς κάποιο GUI ή κατεβάζεις μέσω SHELL?

Από το τερματικό κατεβάζω

Ποια έκδοση έχεις? Το βλέπεις με
youtube-dl --version

youtube-dl --version
2020.07.28

Ναι αυτή είναι η τελευταία, εγώ είμαι σε 2020.06.16.1 και δεν παρατήρησα προβλήματα, αλλά μπορεί να έχει να κάνει και με τον ISP provider σου. Είχες και θέματα πριν πας στην τελευταία έκδοση, ή έκανες το update και το παρατήρησες?

Σήμερα το πρωί έκανα update το σύστημα και μετά πήγα να κατεβάσω με το youtube-dl, όπου και διαπιστώθηκε το πρόβλημα. Μετά έκανα update το youtube-dl μήπως και διορθωθεί αλλά τίποτα.

Δοκίμασε να κάνεις downgrade στην προηγούμενη έκδοση ( 2020.06.16.1), για να αποκλείσεις την περίπτωση να πρόκειται για κάποιο bug που ήρθε στην καινούρια. Θα το βρείς εδώ : https://github.com/ytdl-org/youtube-dl/releases/tag/2020.06.16.1
κατεβάζεις το binary, το τοποθετείς στον φάκελο /usr/local/bin/
και το κάνεις εκτελέσιμο
sudo chmod a+rx /usr/local/bin/youtube-dl
και κάνεις restart το shell σου για να το χρησιμοποιήσεις

Απο τον σύνδεσμο που γράφεις κατέβασα το τελευταίο που γράφει “source”. Το έκανα αποσυμπίεση και πάω να το αντιγράψω στον φάκελο που λες άλλα μέσα στον φάκελο δεν μου δίνει επιλογή επικόλλησης. Το έκανα απο γραμμή εντολών αλλά μου βγάζει το εξής μήνυμα.

lefteris@lefteris-ESPRIMO-Mobile-V5545 ~/Λήψεις $ sudo cp youtube-dl-2020.06.16.1 /usr/local/bin/
cp: παράλειψη καταλόγου ‘youtube-dl-2020.06.16.1’

Δεν θα κατεβάσεις το source αλλά το binary (1,68MB) είναι ένα αρχείο με όνομα youtube-dl.
Φρόντισε όμως να αφαιρέσεις την έκδοση που χρησιμοποιούσες στο Mint.

Έκανα την υποβάθμιση της έκδοσης του youtube-dl αλλά πάλι τα ίδια. Δεν άλλαξε τίποτα. Λες να έπαιξε ρόλο η σημερινή αναβάθμιση του συστήματος, την οποία βέβαια είχα να κάνω αρκετό καιρό;

To ότι έγινε σήμερα αναβάθμιση και παρουσιάστηκε το πρόβλημα δείχνει ότι μπορεί να σχετίζεται με το γεγονός αλλά μπορεί και να είναι και σύμπτωση. Εγώ παρ’ όλ’ αυτά πιστεύω ότι έχει να κάνει με την σύνδεση σου, παρά το γεγονός ότι έχεις καλές ταχύτητες στον browser. Θα δοκίμαζα ένα reset στο router και θα έλεγχα τα πακέτα που αναβαθμίστηκαν σήμερα και τη σχέση τους με το πρόβλημα.

1 Like

Όντως ενώ έδειχνε ότι λειτουργούν όλα καλά με την ταχύτητα στον φυλλομετρητή, με αποσύνδεση της τροφοδοσίας του ρούτερ και επανασύνδεση, λειτούργησε το youtube-dl κανονικά. Περίεργο.
Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και την βοήθειά σου.

4 Likes

Να είσαι καλά φίλε, χαίρομαι που βοήθησα.

2 Likes