Ποιο browser χρησιμοποιείτε;

δαγκωτο firefox και εγω. Και μονο που μπαινεις στο about:config κλπ δε χωραει συζητηση…

7 «Μου αρέσει»

παλιά μόνο firefox, αργότερα λόγω προβλημάτων είχα γυρίσει σε chromium, τώρα ο firefox έχει στρώσει και χρησιμοποιώ κυρίως firefox αλλά χρησιμοποιώ και chromium δευτερευόντως (πχ για flash)

1 «Μου αρέσει»

Firefox και εγώ γιατί με βολεύει περισσότερο από κάθε άλλο browser τόσο λειτουργικά όσο και εμφανισιακά (και για να πάω κόντρα στη Google). Έχω παντός και τόν brave σαν δεύτερο αλλα δεν τον πολυχρησιμοποιώ.

2 «Μου αρέσει»

Όταν εννοείς ποιον φυλλομετρητή χρησιμοποιούμε;
Ποιον έχουμε εγκατεστημένο;
Ποιος είναι ο κύριος φυλλομετρητής μας που εμπιστευόμαστε τα προσωπικά μας αρχεία/σελιδοδείκτες;

Μπορείς να βάλεις όποια παράμετρο θέλεις.
Χρήση - Εγκατάσταση - Δοκιμή - ή ότι άλλο νομίζεις.

1 «Μου αρέσει»

Χρησιμοποιώ Firefox κατά κόρον, έχω περασμένο και τον Brave, λόγω web development, για να βλέπω πως παίζουν οι σελίδες που δημιουργώ στον Chrome.
Είχα ψαχτεί για κάτι πιο ελεύθερο και είχα καταλήξει στον Waterfox επίσης, αλλά το πραγματικά καλύτερο από Waterfox για μένα αυτή την στιγμή είναι Pale Moon.

Αυτό εννοείς; https://www.palemoon.org/
Edit: κατέβασα το palemoon-bin από το aur γιατί το palemoon έβγαλε σφάλμα,
θυμίζει τον firefox στα νιάτα του, απλό και γρήγορο…

1 «Μου αρέσει»

Firefox με config και extention για general browsing.
Chromium για streaming .
Brave ( αν μπορώ να το βάλω στο εκάστοτε distro ) για social αλλιως , firefox με δευτερο profile.
Tor για του Tor

2 «Μου αρέσει»

Με σειρά προτίμησης:

  • Chrome
  • Chromium
  • Firefox

Συνήθως τους έχω μονιμως και τους 3 ανοιχτούς στο γραφείο (3 οθόνες) με διαφορετικά Plugins, όπου αλλά παίζουν στον έναν και άλλα στον άλλον. Γενικά είναι απογοητευμένος από τους Browsers τελευταία, όλοι μου φαίνονται αργοί και προσπαθούν να κάνουν περισσότερα πράγματα από αυτό που θέλω: απλό browsing.

Χρησιμοποιούσα τον firefox σε linux mint 19.2 αλλά στις πρώτες είκοσι μέρες μου έκανε κατά την περιήγηση τρία τέσσερα κολλήματα του υπολογιστή. Tελικά κατέβασα τον Brave όταν είδα τη δημοσίευση εδώ και τον Chromium με τους οποίους δεν έχω κανένα κόλλημα ή άλλο πρόβλημα εδώ και ένα μήνα.

Χρησιμοποιω firefox ειτε σε manjaro ειτε σε mint αλλα οταν χρειαζεται το adobe flash για ορισμενα site μου βγαζει το εξης μηνυμα. Εχω εγκαταστησει flash αλλα τιποτα. Me ton OPERA δεν εχω το προβλημα αυτο

Ο firefox έχει σταματήσει την υποστήριξη flash στο λίνουξ εδώ και χρόνια (κάποιες περιπτώσεις τις τρέχει δεν ξέρω ακριβώς πώς). Υποθέτω ο opera χρησιμοποιεί το plugin από chrome/chromium; Υπάρχει χακερικός τρόπος να περάσεις το plugin από τον chrome/chromium στον firefox, αλλά δεν το θεωρώ καλή ιδέα, απλά κανείς για flash δεν χρησιμοποιεί firefox στο λίνουξ.

2 «Μου αρέσει»

Εγώ χρησιμοποιώ διάφορα browsers π.χ. για γρήγορο download opera gx, για γρήγορη πλοήγηση στο ίντερνετ brave, για βίντεο το google πάντα συνοδευόμενο με μια επέκταση που μπλοκάρει τις διαφημίσεις στο youtube, για social media το firefox κλπ.

1 «Μου αρέσει»

update: Πλέον χρησιμοποιώ Firefox σε Μanjro, Microsoft Edge στα Windows 10…Στο κινητό ο Brave δεν αλλάζει με έχει αφήσει πολύ ευχαριστημένο :wink:

Firefox σε ολες τις συσκευες. Ο Firefox ειναι ενας browser με παρα πολυ μεγαλη ευεληξια αν ξερεις να το χειριστεις.
πχ:

5 «Μου αρέσει»

δηλαδη; την προεπισκοπηση απαντησης την εχει και ο chromium.

Οταν πρέπει να δουλεύεις με το last pass τότε οι επιλογές περιορίζονται στους Chrome, Firefox, Chromium, Brave κτλ.

Γιαυτό last pass+Linux = Firefox.

Αντιλαμβάνεσαι ότι ακόμα και αν υποθέταμε ότι το lastpass είναι μονόδρομος, εσύ ο ίδιος αναφέρεις ότι δουλεύει σε λίνουξ και με άλλους browsers. Άρα για τους εραστές του lastpass το firefox δεν είναι μονόδρομος.

Άλλα είναι τα επιχειρήματα υπέρ του firefox - όχι το lastpass.

2 «Μου αρέσει»

@tsiralex Χρησιμοποιόυσα και εγώ last pass, πλέον το γύρισα σε Bitwarden για μένα πιο εύχρηστο, είναι και open source…τσέκαρε το :wink:

@Constantine Υποστηρίζει και synchronize?

Το καλύτερο χαρακτηριστικό του last pass είναι ότι το έχεις παντού.
Βέβαια κοστίζει το κατιτίς του αλλά τα αξίζει.

Τώρα αν υπάρχει κάτι ανάλογο και σε Linux το αλλάζω με την μία.