Το γραφικό περιβάλλων στο οποίο τελικά καταστάλαξα είναι το Gnome. Το Gnome υποστηρίζει επεκτάσεις οι οποίες μπορούν να δώσουν μια εντελώς νέα εμπειρία χρήσης από την αρχική. Ανοίγω αυτό το νήμα ώστε όσοι χρησιμοποιούμε Gnome να μοιραστούμε επεκτάσεις.
Καλό είναι οι επεκτάσεις να είναι με σύνδεσμο από το Gnome Shell Extensions.
Οι επεκτάσεις που χρησιμοποιώ εγώ είναι οι ακόλουθες:
Καλά τα Gnome extensions αλλά πρέπει να τα χρησιμοποιείς με μέτρο (γιατί βαραίνουν το Gnome) και κάποια κατά καιρούς “σκάνε” και δημιουργούν προβλήματα (δες πχ ένα πρόβλημα που είχα με το dash to panel και νόμιζα ότι έφταιγε το Ubuntu).
Χρησιμοποιώ κυρίως τα:
Έχουν περάσει τρία χρόνια από όταν άνοιξα αυτό το νήμα. Από τότε και το Gnome και εγώ έχουμε αλλάξει. Πλέον χρησιμοποιώ μόνο μία επέκταση, το AppIndicator and KStatusNotifierItem Support.
Διότι πολλές φορές θες η οθόνη να μένει ανοιχτή, χωρίς να μπαίνει σε lock, αλλά και χωρίς να αφαιρείς πλήρως το lock, όταν έχεις τον υπολογιστεί να λειτουργεί όλη μέρα. Από την εφαρμογή που παίζει βίντεο, αλλά δεν την αναγνωρίζει σωστά και σου κλείνει την οθόνη έως και το απλά να βλέπεις το progress μιας αργής λειτουργίας, το Caffeine σώζει.
Το simple system monitor ακόμα δεν έχει αναβαθμιστεί για την τρέχουσα έκδοση και το sοft brightness plus ενώ το χρειάζομαι το κλείνω, γιατί αφήνει φαντάσματα τού κέρσορα.
Εξηγώ: Μειώνω την ένταση τού φωτός από την μπάρα του πάνω δεξιά στο tray και ο κέρσορας μου αφήνει ένα βελάκι στην οθόνη κολλημένο. Σαν αποτύπωμα. Κλείνω την επέκταση, φεύγει το φαντασματάκι. Καμιά φορά μπορεί να δημιουργηθούν και 4-5 φαντασμοκέρσορες! Αυτό το παρατήρησα πριν 3 μήνες περίπου. Από τότε δεν έχει διορθωθεί. Το ίδιο συμβαίνει και στο Zorin μου με το υβριδικό Gnοme του και σε Ubuntu 24.04.