Ποια Gnome extensions χρησιμοποιείτε;

Το γραφικό περιβάλλων στο οποίο τελικά καταστάλαξα είναι το Gnome. Το Gnome υποστηρίζει επεκτάσεις οι οποίες μπορούν να δώσουν μια εντελώς νέα εμπειρία χρήσης από την αρχική. Ανοίγω αυτό το νήμα ώστε όσοι χρησιμοποιούμε Gnome να μοιραστούμε επεκτάσεις.
Καλό είναι οι επεκτάσεις να είναι με σύνδεσμο από το Gnome Shell Extensions.
Οι επεκτάσεις που χρησιμοποιώ εγώ είναι οι ακόλουθες:

1. AppIndicator and KStatusNotifierItem Support

2. clipboard-indicator
    Το ιστορικό του προχείρου.

3. dash-to-dock
    Απαραίτητο αν θες να αλλάξεις το dock.

4. fullscreen-hot-corner

5. fuzzy-app-search

6. gamemode

7. gsconnect

8. night-theme-switcher
    Αλλάζει αυτόματα θέμα και πολλά άλλα σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας.

9. screenshot-tool

10. the-circles-desktop-widget
    Το χρησιμοποιώ για να βλέπω την ram στην επιφάνεια εργασίας.

11. user-themes
    Τo θεωρώ απαραίτητο καθώς θεωρώ ότι το Gnome από προεπιλογή είναι άσχημο και χρειάζεται ένα ωραίο θέμα.

12. windownavigator

13. cpufreq
    Επεκταση του gnome για το auto-cpufreq

14. Pop Shell
    Έρχεται μαζί με το Manjaro Gnome που χρησιμοποιώ

15. Pamac Updates Indicator
    Έρχεται μαζί με το Manjaro Gnome που χρησιμοποιώ

6 «Μου αρέσει»

Καλά τα Gnome extensions αλλά πρέπει να τα χρησιμοποιείς με μέτρο (γιατί βαραίνουν το Gnome) και κάποια κατά καιρούς “σκάνε” και δημιουργούν προβλήματα (δες πχ ένα πρόβλημα που είχα με το dash to panel και νόμιζα ότι έφταιγε το Ubuntu).
Χρησιμοποιώ κυρίως τα:

1. dash to dock
  2. screenshot tool
  3. IP Finder
  4. Lock Keys
  5. Sound percentage
1 «Μου αρέσει»

Προς το παρόν μόνο
dash to dock
δεν το χω ψάξει περισσότερο.

1 «Μου αρέσει»

Εγώ χωρίς dash to panel δεν μπορώ σε κανένα gnome…

Έχουν περάσει τρία χρόνια από όταν άνοιξα αυτό το νήμα. Από τότε και το Gnome και εγώ έχουμε αλλάξει. Πλέον χρησιμοποιώ μόνο μία επέκταση, το AppIndicator and KStatusNotifierItem Support.

5 «Μου αρέσει»

Screenshot from 2024-07-05 00-21-26

4 «Μου αρέσει»

Το extension χωρίς το οποίο δεν μπορώ να ζήσω είναι το (αν και εγώ καφέ δεν πίνω, στον υπολογιστή μου τον ταΐζω όλο το 24ωρο)

1. Caffeine - GNOME Shell Extensions

Διότι πολλές φορές θες η οθόνη να μένει ανοιχτή, χωρίς να μπαίνει σε lock, αλλά και χωρίς να αφαιρείς πλήρως το lock, όταν έχεις τον υπολογιστεί να λειτουργεί όλη μέρα. Από την εφαρμογή που παίζει βίντεο, αλλά δεν την αναγνωρίζει σωστά και σου κλείνει την οθόνη έως και το απλά να βλέπεις το progress μιας αργής λειτουργίας, το Caffeine σώζει.

1. Έπειτα ο συνδυασμός Hide Activities Button - GNOME Shell Extensions & Apps Menu - GNOME Shell Extensions για την αντικατάσταση του κουμπιού Activities με το κουμπί Applications που έχει κατηγοριοποιημένη λίστα με τις εφαρμογές, όπως σε πολλές άλλα περιβάλλοντα πχ XFCE, KDE.

@Kostagiannis_Panagio το Sound Input & Output Device Chooser - GNOME Shell Extensions από όσο ξέρω έχει ενσωματωθεί και στην έκδοση Gnome 46 και έπειτα. Απόλυτα αναγκαίο extension για όσους έχουν πολλαπλά ηχεία/ακουστικά/μικρόφωνα.

1 «Μου αρέσει»

Γιατί γενικά χωρίς καφεΐνη δεν μπορείς γενικώς …

1 «Μου αρέσει»

Ειμαι σε Pop Os σε εκδοση Gnome 42,9 ακομα αλλα δε με πειραζει αφου λειτουργουν τα extensions

Αυτή την περίοδο στο Debian 13 μου με Gnome 48, χρησιμοποιώ αυτά:

Το simple system monitor ακόμα δεν έχει αναβαθμιστεί για την τρέχουσα έκδοση και το sοft brightness plus ενώ το χρειάζομαι το κλείνω, γιατί αφήνει φαντάσματα τού κέρσορα.

Εξηγώ: Μειώνω την ένταση τού φωτός από την μπάρα του πάνω δεξιά στο tray και ο κέρσορας μου αφήνει ένα βελάκι στην οθόνη κολλημένο. Σαν αποτύπωμα. Κλείνω την επέκταση, φεύγει το φαντασματάκι. Καμιά φορά μπορεί να δημιουργηθούν και 4-5 φαντασμοκέρσορες! Αυτό το παρατήρησα πριν 3 μήνες περίπου. Από τότε δεν έχει διορθωθεί. Το ίδιο συμβαίνει και στο Zorin μου με το υβριδικό Gnοme του και σε Ubuntu 24.04.

2 «Μου αρέσει»