Νέα : Ενσωμάτωση του tor μέσα στον firefox

news
firefox
#1

Σε μια κίνηση που έπρεπε αν είχε γίνει εδώ και καιρό ο tor θα είναι ενσωματωμένος στον firefox σε μια νέα κατάσταση λειτουργίας.

Ο Mozilla Firefox, με στόχο την περαιτέρω προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των χρηστών, σχεδιάζει να εισαγάγει έναν νέο τρόπο ασφαλούς περιήγησης. Όπως διαπιστώθηκε στα research grants του ιδρύματος, ο Mozilla σκοπεύει να εργαστεί σε δύο βασικούς τομείς: την Προστασία προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια στον περιηγητή Firefox.

Μιλώντας για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και την Ασφάλεια, ο Mozilla σχεδιάζει να ενσωματώσει τον Tor στον Firefox browser, ο οποίος θα οδηγήσει στην εισαγωγή μιας νέας λειτουργίας Super Privacy Browsing για εύκολη και ανώνυμη πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Ενώ το πρόγραμμα περιήγησης Tor ήδη υπάρχει, η ενσωμάτωση του Tor στο πρόγραμμα περιήγησης Firefox θα μπορούσε να σημαίνει την εισαγωγή διάφορων λειτουργιών Tor στο πρόγραμμα περιήγησης Firefox ως μέρος του έργου Tor Uplift από το Mozilla.

Διαβάστε περισσότερα

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία λέξη από το Mozilla για το πότε θα συμβεί αυτό και αν θα συμβεί ή όχι.

However, there is no word by Mozilla as to when this will happen, and whether or not it will happen.

Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι κάποιο fake news και υπάρχει φωτιά πίσω από τον καπνό.
https://blog.torproject.org/mozilla-research-call-tune-tor-integration-and-scale

Αρχική πηγή άρθρου :
https://fossbytes.com/mozilla-add-tor-features-in-firefox-for-super-privacy-browsing-mode/

#2

Να πω την αλήθεια αν θέλω να τρέξω Tor ούτως ή άλλως θα προτιμούσα απλά να είναι εντελώς ανεξάρτητο εκτελέσιμο (όπως γίνεται τώρα) και όχι ενσωματωμένο στον κανονικό firefox.

#3

Εσύ ναι, αλλά πόσοι άλλοι; Αν απλά μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί όπως το “New Pricacy Window/τσόντα mode” και να βρεθείς σε περιβάλλον tor κερδίζουν όλοι, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν ιδέα του πως λειτουργεί το tor.

Αν δεν με μια εύκολη ρύθμιση μπορείς να γίνεις και exit node ή εμπειρία χρήσης του tor πιστεύω θα βελτιωθεί.

Αυτός είναι ο Firefox που αγαπήσαμε. Κάτι που να διδάσκει τους χρήστες για την ασφάλεια και την ιδιοτικότητα, και που προωθεί τα web standards και πάει το web ένα βήμα παραπέρα.

1 Like