Νέα εμφάνιση και νέα θέματα (η ψήφος σου μετράει)

Κάναμε κάποιες αλλαγές: Προστέθηκαν 2 νέα θέματα και μπορείς εύκολα να τα επιλέξεις απο το Hamburger menu.

Σας αρέσουν τα νέα themes; Ποιο θεωρείτε σαν καλύτερο; Ποιο σας βολεύει καλύτερα στον υπολογιστή και το κινητό;

Επίσης αλλάξαμε τον κωδικά για το σπαστικό “Χρησιμοποιούμε cookies” και δεν κάνουμε πλέον χρήση μιας εξωτερικής υπηρεσίας.

Η γνώμη σας μετράει

Αλλάξαμε τον τρόπο εμφάνισης στην αριστερή στήλη και

  • Το νέο στυλ τα σπάει
  • Το νέο στυλ μου την σπάει
  • Το παλιό στυλ ήταν καλύτερο

0 ψηφοφόροι

ψηφίστε και για το καλύτερο θέμα για Desktop/Mobile. Πατώντας το “Show Vοte” μπορείτε να αλλάξετε γνώμη.

Το Vincent μου φαίνεται πανέμορφο αλλά παραμένω στο Neutral λόγω του ότι με κουράζει στα μάτια να διαβάζω κείμενο σε μαύρο φόντο. Επίσης το Neutral μου αρέσει περισσότερο σαν χρωματική παλέτα από το Material, οπότε αναγκαστικά ψηφίζω την τρίτη επιλογή - υποκειμενικά, προφανώς-, αν και θεωρώ πολύ καλή κίνηση την προσθήκη θεμάτων.

1 «Μου αρέσει»

Τι σχέση έχει το poll με τις ερωτήσεις αυτές;
Στυλ ;; Εξπλέιν ρικουάιερντ…

Πολύ ωραία τα θέματα και η θέση τούς στο χάμπουργκερ μενού. Στο κινητό έχω vincent theme και στον υπολογιστή neutral. Η παλιά μορφή της σελίδας όμως ήταν ωραιότερη. Φαινόταν καλύτερα η δεύτερη στήλη με τα νήματα. Τώρα είναι ποίο δύσκολο να εντοπίσεις, σε σχέση με πριν, τα νέα νήματα καθώς μάλιστα, οι στήλη με τις κατηγορίες είναι πλέον σταθερή. Προσωπικά θα προτιμούσα να επαναφερθεί η προηγούμενη στήλη με τα νήματα (που τα νέα ήταν πρώτα στη στήλη) ή αν παραμείνει αυτή η μορφή να μην είναι σταθερές οι κατηγορίες ώστε να ανέβουν πρώτες στη στήλη αυτές με νέα νήματα.

3 «Μου αρέσει»

Καλές είναι οι αλλαγές όταν αυτές στο χρόνο που γίνονται είναι καλές :thinking:
Επίσης το νέο στυλ τα σπάει αλλά μου την σπάει που το παλιό ήταν καλύτερο :crazy_face:

Και τώρα το “σοβαρό” σχόλιο: Κατ’ αρχάς ευχαριστούμε που μπαίνεται στον κόπο να κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή, καθώς πιθανών να υπάρχουν κάποιοι που θα εκτιμήσουν ότι αυτά τα στοιχεία είναι ικανά να κάνουν την ζωή τους καλύτερη και ομορφότερη. Προσωπικά δεν είμαι έτοιμος να διαλέξω κάποιο ως το καλύτερο, ίσως στο μέλλον, καλύτερο θα γίνει αυτό που θα μείνει περισσότερο χρόνο αλλά αυτό είναι για το μέλλον, προς το παρόν θα επιλέξω το πρώτο για να… “το παίξω” προοδευτικός. Σας ευχαριστώ πολύ για τις αλλαγές και για την ζωντάνια που δίνετε στον ιστοχώρο αυτόν!

2 «Μου αρέσει»

Μπήκε και ενα footer με χρήσιμα links και το twitter μας. Δυστυχώς μένει ίδιο σε όλα τα θέματα. Στον περιορισμένο χώρο προσπαθήσαμε να βάλουμε χρήσιμα ελληνικά links.

Ο λόγος που έγιναν οι αλλαγές: Δεν γινόταν πάντα καλή χρήση των κατηγοριών

  • Οι κατηγορίες έγιναν σταθερές για να είναι εύκολο να τις βρεις, Εντάξει ο κύριος λόγος ήταν να μην είναι πάντα πρώτο το καφενείο :innocent:
  • Η νέα μορφή προτιμήθηκε για να χρησιμοποιηθούν όλες οι κατηγορίες

Αλλά αυτός που θα κρίνει είσαστε εσείς, το θέμα είναι να βρούμε τι εξυπηρετεί τους περισσότερους. Και αν κάτι δεν εξυπηρετεί μπορεί να επανέλθει.

2 «Μου αρέσει»

Φούτερ καλοκαιριάτικα ρε φίλε;

5 «Μου αρέσει»

Σαν συνδυασμός σε dark, το Material dark φαίνεται καλύτερο.
Ένα “bug” είναι στο φούτερ, στο mobile έχει διαφορετικά χρώματα και λάθος (λευκό background).

Στην πρώτη σελίδα πλέον δείχνει σε κάθε κατηγορία 8,10 ή 5 θέματα και δεν δείχνει τόσο άδεια όσο πριν. Νομίζω είναι καλύτερα έτσι.

Η σελίδα των διανομών επίσης έχει αλλάξει και πλέον μοιάζει με

Δυστυχώς το μόνο που μπορεί να γίνει για το footer είναι να αφαιρεθεί σε κάποια θέματα. Επίσης μάλλον το παράκανα. Πολλά θέματα βρε παιδιά :open_mouth: Μήπως να κάνουμε ένα γκάλοπ την άλλη εβδομάδα και να πετάξουμε έξω αυτά που θα χάσουν και να κρατήσουμε 4 ή 6;

2 «Μου αρέσει»

Η σελίδα των διανομών είναι καταπληκτική!

Μήν αγχώνεσαι βάλε και άλλα :slightly_smiling_face: Πάντως αν και όταν γίνει αυτό, αν υπάρχει η τεχνική δυνατότητα, να μπορούμε να ψηφίζουμε μέχρι δύο θέματα ο καθένας, ένα για τον υπολογιστή και ένα για το κινητό. Αλλιώς δύο ψηφοφορίες μια για κάθε συσκευή.

Σωστή παρατήρηση.

Επίσης καθάρισε λίγο η σελίδα των διανομών και κάποιες μικρές ή που δεν είχαν πολλά posts μεταφέρθηκαν στην πατρική διανομή. Μπορεί να στενοχωρήθηκαν κάποιοι, αλλά κάθε τι έχει tag και μπήκαν και εικονίδια :slight_smile:

Η αλλαγή έγινε για να γίνουμε λίγο πιο λειτουργικοί.

2 «Μου αρέσει»

Δεν ξέρω ποιο είναι παλιό και ποιο είναι καινούριο, αλλά το vincent τα σπάει! Εκ πρώτης όψεως βέβαια (δεν το έχω πολυχρησιμοποιήσει), αλλά είναι πολύ όμορφο!

Κούντος, που λεν και στο χωριό μου!!

Να υπενθυμίσω πως μπορείτε να επιλέξετε την αρχική σελίδα που σας βολεύει καλύτερα από τις ρυθμίσεις του προφίλ σας

…ένα θεματάκι εκ δευτέρας όψεως βλέπω… Φυσικά μπορεί να οφείλεται στο δικό μου σετάπι, απλά είπα να εκμεταλλευτώ υμάς αν ξέρετε:

Υπάρχει ένα discrepancy μεταξύ ελληνικών και λατινικών φοντς… Σαν να έχω την εντύπωξις ότι το theme χρησιμοποιεί τα fonts Assistant(-Light) που δεν έχουν ελληνικούς χαρακτήρες και γίνεται της αντικατάστασης το κάγκελο (σε μένα τα ελληνικά με ubuntu)…

Αν μπορούσε να γίνει κάτι γι αυτό, θα ήταν καλό. Tora pou to blepo me greeglish pantos, ta default fonts tou theme den ta les oute omorfa oute euanagnosta (logo megethous). Ta ubuntu kathontai kalutera…

Edit: Όμορφα είναι, λίγο μικρούτσικα είναι, απλά τα Light (που χρησιμοποιούνται, υποθέτω / αντιλαμβάνομαι, στον editor είναι πολύ light).

Βρίσκω ορισμένα από τα Dark πανέμορφα, αλλά είμαι κι εγώ απ’ αυτούς που τούς κουράζουν.
Από τα άλλα, μου αρέσει περισσότερο το απλό Material, αλλά έχει μια περτικαλί γραμματοσειρά στις κατηγορίες που επίσης με κουράζει. Το Neutral είναι λίγο πιο νορμάλ.
Βρίσκω το Fakebook το πιο ξεκούραστο απ’ όλα λόγω χρωμάτων. Ειδικά αυτό το γκριζουλί φόντο θα με άφηνε να διαβάζω με τις ώρες. Φαίνεται πως τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά… :slight_smile:
Όμως, σαν θέμα, το βρίσκω λίγο παράταιρο με τέτοιου είδους forums. Η δομή του σε αναγκάζει για περισσότερο ψάξιμο (scroll) για να δεις όλες τις υποκατηγορίες σε σχέση με άλλα θέματα, και, ειδικά στα “τελευταία”, δεν σου παρέχει άμεσα κάποιες πληροφορίες για ένα θέμα (χρήστες που απάντησαν, προβολές, ώρα τελευταίας απάντησης κλπ). Δεν νομίζω ότι η προεπισκόπηση της αρχικής ανάρτησης βοηθάει και πολύ.
Επειδή για μένα όμως το Fakebook είναι το πιο ξεκούραστο, θα πάω να το ψηφίσω μπας και γίνει κανα θαύμα και δεν φάει πόρτα.

Δηλαδή, δεν παίρνει λίγο αλλαγή στο css (στο custom-footer);
Τα default χρώματά του είναι για light θέματα. Διακρίσεις;;

Αν θέλεις, μπορώ να βοηθήσω.
Μπορεί να μπει ένα section στο αρχείο css στα dark θέματα για αλλαγή background/color.

1 «Μου αρέσει»

Είναι κάπως ποιο πολύπλοκο από το να μπει απλά κάποιο selector. Τα χρώματα του footer είναι κοινά ακόμα και αν δεν μοιάζει έτσι, γιατί υπάρχει ένα “color theme” (βλέπε παραλλαγές του material που είναι ίδιος κώδικάς). Οπότε οι αλλαγές αν γίνουν θα γίνουν ταυτόχρονα για όλα τα themes. Και δεν κάνει διακρίσεις, δεν έχει κάποιο χρώμα κωδικοποιημένο, αλλά κάποια μεταβλητή sass. Έχουμε κάποιο κώδικα να αλλάζει το σήμα από άσπρο σε μαύρο, αλλά μέχρι εκεί.

Όταν τελειώσει η ψηφοφορία θα γίνει επιλογή, και θα δουλευτούν αυτά θα επιλεχθούν (και η ευκολία θα είναι ένας παράγοντας). Αυτό πιθανά να απαιτήσει κάποια αποθετήρια στο git server μας, ή στο github. Κάθε αποθετήριο θέλει κόπο να το κρατάς συντονισμένο με τις αλλαγές του και κάθε css θέλει compile και χρόνο στο deployment σε κάθε αναβάθμιση (που μας παίρνει 5+ λεπτά). Οπότε δεν θα βάλουμε άπειρα θέματα. Αν ακολουθήσεις αυτό τον δρόμο κάνεις ότι θες, αλλά πραγματιστικά δεν θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο.

Μια καλή βοήθεια πάντως είναι να βρούμε ένα κοινό χρώμα background που να δείχνει καλό σε όλα τα θέματα. Αυτό θα έλυνε αρκετά από τα παραπάνω θέματα :P.

ΥΓ: Πριν λίγες μέρες είχα αναφέρει για το “Paradox of Choise” και εδώ έχουμε ένα καλό παράδειγμα της εφαρμογής του. Είχαμε 2 θέματα άσπρο και μαύρο και όλοι ήταν ευχαριστημένοι, τώρα έχουμε 10 και δεν είναι κανείς :innocent:

? Γιατί; Λόγω JS ή άλλο;
Δεν έχω εγκαταστήσει το Discourse, αλλά υποθέτω το footer είναι πρόσθετο, όπως και τα θέματα.
Το κάθε θέμα έχει το CSS του σε κάποιο αρχείο/φάκελο. Λογικά, αν προσθέσεις στο CSS του κάθε θέματος τα σωστά selectors για το footer, θα έπρεπε να ενεργεί.
Τεσπα…

Edit: Αν τα SASS γίνονται auto compiled στο server ή manually, παίζει ρόλο.
Συνήθως, αλλάζεις τα SASS μόνο.
Ξανα-τεσπα…