Μισή δεκαετία Linux-user, τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα


Η παρούσα εικόνα δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της ΑΙ και είναι ο τρόπος που αυτή διάλεξε να απεικονίσει τα 5 χρόνια του forum, με τη φαντασία της και τα πρόδηλα λάθη της (6 αντί για 9 λωρίδες στη σημαία) αποτελεί ένα μικρό δείγμα για το που έχει φτάσει αλλά και ένα δείγμα για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον στον τομέα της ΑΙ…

Ένας ακόμη χρόνος πέρασε, όπου οι εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη είδαμε ότι ήρθαν για να μείνουν και να αλλάξουν μία για πάντα την ζωή μας. Στον χρόνο που μας πέρασε, είδαμε μέχρι και opensource προσωπικό LLM . Το web3.0 συνεχίζει να τρέχει και φαίνεται να βλέπουμε νέους κύκλους εντός του 2024 και 2025, ενώ οι τεχνολογίες cloud, τρέχουμε πλέον τα δικά μας με self hosted nextcloud και Podman containers χωρίς ανάγκη καν Root..
Οι εξελίξεις είναι εδώ, σας ευχαριστούμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά που είστε ενεργά μέλη της κοινότητας μας και συνεχίζετε να τη στηρίζετε καθημερινά, μέσα από τα άρθρα σας, τα άμεσα μηνύματα βοήθειας σε μικρές απορίες αλλά και το ενεργό community οπού έχουμε καταφέρει και διατηρούμε!!!

Τώρα και στο Lemmy

Το Linux-User.gr δημιούργησε κοινότητα εντός του Fediverse στο Lemmy, ως ένας ευκολότερος τρόπος να προωθηθούν οι οδηγοί, τα νέα καθώς και τα tutorials οπού ανεβαίνουν στο φόρουμ μας.
Αν θέλετε να μάθετε για το Lemmy και το Fediverse, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σε αυτό το άρθρο:

Εκτός από την κοινότητα μας στο Lemmy καθώς και στο Telegram, υπενθυμίζουμε ότι το Linux-User.gr βρίσκεται και στο LinkedIn μέσα από την προσπάθεια του να βρίσκεται προσβάσιμο και στο business κομμάτι της χώρας που ενδιαφέρεται με την Επιστήμη της Πληροφορικής, ως ένας ευκολότερος τρόπος να προωθηθούν οι οδηγοί, τα νέα καθώς και τα tutorials οπού ανεβαίνουν στο φόρουμ μας.

Το Linux-User.gr στη FOSSCOMM 2023

Συμμετείχαμε ενεργά στη διοργάνωση της προηγούμενης FOSSCOMM και παρουσιάσαμε το site στην ελληνική κοινότητα. Ακολούθησε συζήτηση για το μέλλον των κοινοτήτων στο ελληνόφωνο κοινό. Η γιορτή του ελεύθερου λογισμικού στην Ελλάδα έκλεισε με Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur Release Party στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ Κρήτης.

Το Linux-User.gr στην Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ TV

Το Linux-User.gr μέσα από τον @sv1sjp είχε την ευκαιρία να παρουσιαστεί στην Ναυτεμπορική TV, μέσα από την εκπομπή Digital με τον Άγγελο Τσατσαρώνη και Ευθύμη Χειμάρα όπου είχαν την ευκαιρία μαζί με τις τεχνολογίες του Blockchain, να συζητήσουν και για το GNU/Linux αλλά και την κοινότητα μας ως Linux-User.gr

Οικονομικά στοιχεία

Για το έτος 2023 (Απρίλιος 2023 - Απρίλιος 2024), 30 ευρώ δωρήθηκαν συνολικά από τα μέλη της κοινότητας για την στήριξη του φόρουμ.

Και μην ξεχνάτε το Linux-User.gr στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά όλων μας.

Η λειτουργία του φόρουμ κοστίζει, και συνεπώς κρίνονται απαραίτητες οι συστηματικές δωρεές ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Αν συγκεντρώσουμε αρκετά χρήματα, όπως είχε συμβεί και στις προηγούμενες FOSSCOMM, μέρος τους θα βοηθήσει στη διοργάνωση και σε δωράκια της φετινής FOSSCOMM.

Όποιος θέλει να κάνει οποιαδήποτε δωρεά μέσω Paypal, μπορεί να κάνει κλικ εδώ.

Καναρίνι ιδιωτικότητας

Δεν είχαμε κάποια αίτηση από εισαγγελικές ή αστυνομικές αρχές. Κανένας κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων δε μας ζήτησε να κατεβάσουμε υλικό.

Πότε θα κάνει ξαστεριά;

Το Be Continued. Δυστυχώς το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά περιορισμένο για τους περισσότερους από εμάς, ωστόσο καλούμε τα μέλη μας να κανονίσουν συναντήσεις για καφέ στην πόλη τους.

-= Χρόνια πολλά Linux User. Φτάσαμε μισή δεκαετία, στόχος περισσότερο από ολόκληρη δεκαετία :) -

21 «Μου αρέσει»

Θα πω τα τυπικά… TO THE MOON :rocket::smile:

8 «Μου αρέσει»

Χρόνια πολλά και ελπίζω να διατηρηθεί το φόρουμ για πολλά πολλά χρόνια ακόμα.

7 «Μου αρέσει»

χρόνια πολλάαααααα :linux: να τα χιλιάσουμε!

6 «Μου αρέσει»

Χρόνια Πολλά στην κοινότητα.
Ένα μεγάλο “Εύγε” και “Ευχαριστώ” σε όσους/ες συνεισφέρουν.
Και του χρόνου!

5 «Μου αρέσει»

Χρόνια τόσα και άλλα τόσα και άλλα τόσα!
Το ευχαριστώ είναι λίγο για όλη τη βοήθεια!
d8129d32e4c5e89297216f513e19e7e34e57bd2b :heart: :clinking_glasses: :tada:

5 «Μου αρέσει»

Χρόνια πολλά και να ξέρετε ότι η κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη!

4 «Μου αρέσει»