Μαθήματα coding

Ενδιαφέρομαι να μάθω coding, έχει κανείς τις γνώσεις και τον χρόνο?

1 Like

Φίλε δε γνωρίζω αν μπορεί κάποιος να σου μάθει κώδικα από εδώ.
Εξαρτάται και τι γλώσσα θες να μάθεις.
Γίνονται κάποια τηλεμαθήματα πάντως. Έχει εδώ και μερικες εβδομάδες ξεκινήσει ένα στη Java script.
Αν πατήσεις “μαθήματα javascript” θα στο βγάλει στο google έχει όμως και στο youtube.

1 Like

Καλημέρα

Ο προγραμματισμός είναι τρόπος σκέψης, οι γλώσσες είναι απλά τα εργαλεία. Άρα θέλοντας να το πάρουμε από την αρχή, μιλάμε για εκμάθηση προγραμματισμού.

Προτείνω σε κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με προγραμματισμό να ξεκινήσει με Python και συγκεκριμένα με το εξαιρετικό μάθημα του mathesis.cup.gr

Εισαγωγή στην Python

Πιστεύω ότι είναι από τα καλύτερα μαθήματα που κυκλοφορούν στην ελληνική γλώσσα.

@rhtoras αν εννοείς τα μαθήματα Java που γίνονται στην ίδια πλατφόρμα, να ξεκαθαριστεί ότι Java != Javascript και προφανώς δεν προτείνεται με την καμία σε κάποιον αρχάριο.

Επίσης @InWallStreet αν θέλεις δες και το σχετικό νήμα Μαθήματα Python στα Ελληνικά

4 Likes

Η Python είναι όντως μία πολύ καλή αρχή.
Εναλλακτικά, ή για μετά την Python, θα μπορούσα να προτείνω τα μαθήματα του εξαιρετικού Δημήτρη Ψούνη για την C, στο YouTube.

3 Likes

Καλός ο Ψούνης (Τρομερός) αλλά εκτιμώ ότι ένας νέος στον προγραμματισμό πρέπει να εξοικειωθεί με κάποιες έννοιες προτού πέσει στα βαθιά με C.

2 Likes

Αν έχεις στο μυαλό σου κάτι συγκεκριμένο για “coding”, ασχολήσου κατευθείαν με αυτό μαθαίνοντας τα βασικά για την γλώσσα που το αφορά! Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς πρώτα να μάθεις τα βασικά σε μια άλλη γλώσσα πχ Python.

Αν απλά έχεις ενδιαφέρον να μπεις στο νόημα τού προγραμματισμού, παίξε παιχνίδια! Τα δύο πρώτα που μπορώ να προτείνω είναι Human Resource Machine και Robo Instructus.

Τώρα σαν γλώσσες προγραμματισμό για εισαγωγή στον προγραμματισμό οι δύο κυριότερες που θα πρότεινα είναι Python και C. Γενικά προτείνω κυρίως Python αλλά θα διαφωνήσω ελαφρώς με την άποψη ότι πρέπει ο νέος πρώτα να εξοικειωθεί με έννοιες πριν πέσει στα βαθιά με C. Αν κάποιος είναι πολύ αποφασισμένος είναι καλύτερα για μένα να ξεκινήσει με την C.

Για Python η κύρια πρόταση είναι το Mathesis που αναφέρθηκε.

Θα είχε ενδιαφέρον αν οργανώναμε μαθήματα, πιστεύω θα άξιζε να πειραματιστούμε περισσότερο με αλληλοεκπαίδευση, αντί απλώς να προτείνουμε άλλους.

3 Likes

Το θέμα είναι αυτός που θα ξεκινήσει να ξέρει που θέλει να φτάσει. Αν πχ θέλει να φτιάξει μια mobile εφαρμογή και να γίνει εκατομμυριούχος τότε θα έλεγα να μην αφήσει αμέσως την πρωινή του δουλειά.

Εν ολίγοις οι πεπατημένες υπάρχουν ακριβώς για να καθορίσουν κατά πόσο κάποιος είναι αποφασισμένος.

Σε ότι αφορά την οργάνωση μαθημάτων, εκτιμώ ότι είναι δύσκολο στην παρούσα φάση να οργανωθεί και να διεκπεραιωθεί κάτι τέτοιο. Άλλωστε υπάρχουν τόσο καλά μαθήματα ήδη.

2 Likes

3 posts were split to a new topic: Επιλογή γλώσσας για να μάθεις προγραμματισμό