Μαθήματα Python στα Ελληνικά

Μια εξαιρετική σειρά μαθημάτων σε μορφή βίντεο στα Ελληνικά από την Dimopoulos Informatics. Θα τα βρείτε στο youtube εδώ

Δείτε τα πρώτο βίντεο και μετά πηγαίνετε στο youtube και κάντε like σε όλλα!

6 Likes

Πάμε όλοι να φρεσκάρουμε την αγαπημένη μας python… βουρ όλοι… βιτ βιτ…

Όπως και να έχει πολύ καλή προσπάθεια στο youtube, και χρήσιμο channel να δίνεις σε κάποιον για να πάρει μια ιδέα του τι και πως με τη python.

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση :muscle:

2 Likes

Καταπληκτικα video.
Ευχαριστώ για τη πληροφορία.

1 Like

Όλα καλά, αλλά γιατί python 2.7 που θα είναι deprecated από το 2020;

Υπάρχει και το εξαιρετικό https://mathesis.cup.gr για όσους ενδιαφέρονται για python 3.

9 Likes

Πάμε και για v3 δεν λέμε όχι.

Όπως και να έχει να σου “μπουν” οι βάσεις, μετά προσαρμόζεσαι…!

Απλώς αν είναι να κάνεις την αρχή, καλύτερα να την κάνεις με v3

Πάρτε και ένα python 3

7 Likes

στην πλατφόρμα mathesis την δευτέρα ξεκινάνε μαθήματα advance python (το εισαγωγή στην python τελείωσε πριν λίγες βδομάδες). Τα μαθήματα είναι δωρεάν (μαγνητοσκοπημένα βίντεο αλλά έχει live forum) , μόνο αν κάποιος θέλει πιστοποίηση πληρώνει 20€.
Αντίστοιχα τώρα τον Μάιο θα ανοίξει και η Coursity με μαθήματα python (επίσης δωρεάν αλλά με προαιρετική πιστοποίηση 60€)

1 Like

Επειδή είναι επανάληψη δεν ξέρω αν παρέχεται πιστοποίηση. Εγώ τα έκανα και τα 2 στην ώρα τους και έχω λάβει τις σχετικές πιστοποιήσεις.

Το αντίστοιχο του Coursity το έχω κάνει αλλά δεν πήρα την πιστοποίηση και τολμώ να πω ότι είναι κατώτερο του αντίστοιχου του mathesis.

Μόλις τελείωσα την εισαγωγή και πήρα πιστοποιητικό. Γράφτηκα στο advanced τώρα. Σε αυτά που είναι μεν ανοιχτά αλλά δεν κάνουν τεστς και δεν δίνουν πιστοποίηση γράφει δίπλα αυτοαξιολόγηση (ή κάτι τέτοιο)
Του coursity δεν το παρακολούθησα, αλλά άκουσα ότι όντως είναι πιο εύκολα, οπότε ίσως είναι καλύτερα για κάποιον που δεν έχει επαφή με τον προγραμματισμό, γιατί στο mathesis αγριεύουν τα πράγματα από την μέση και πάνω.

1 Like

Η επανάληψη σημαίνει ότι «τρέχει» πάλι το μάθημα κανονικά. Στο mathesis μπορείς όποτε θες να δεις το υλικό, αλλά τα κανονικά τεστ και την πιστοποίηση μπορείς να τα πάρεις μόνο όταν «τρέχει» το μάθημα, είτε είναι καινούργιο είτε σε επανάληψη. Δηλαδή αν το χάσεις πρέπει να περιμένεις επανάληψη αλλά το καλό είναι ότι ακόμα και τότε έχεις πρόσβαση στο υλικό.

Το Coursity δυστυχώς δεν δίνει πρόσβαση στο υλικό ούτε δέχεται καθυστερημένες εγγραφές :frowning:

1 Like

Βλέπω ότι η εργασία στο advanced python του mathesis είναι ίδια με την περσινή. Υπάρχει περίπτωση να την έχει κανείς; Έχει σήμερα παράδοση και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.

Συνήθως κάποιος ζητά μια εργασία για να κλέψει στην σχολή. Στο mathesis ποιόν άλλον κλέβεις εκτώς τον ίδιο σου τον εαυτό ; :slight_smile:

4 Likes

Είναι θέμα διαχείρισης χρόνου. Για κάτι που δεν μετράει πουθενά, φαντάζομαι δεν θα χει κάποιος πρόβλημα να μοιράσει την λύση.