Τα 2 τελευταία laptop που έστησα
- Το πρώτο ήταν ένα παλιό DELL Lattitude 2100 που μου έκαναν δώρο σαν άχρηστο. Το έβαλα ένα AOSC Linux (το έχω παρουσιάσει εδώ). Το έστησα με trinity desktop (το παλιο καλό KDE3). Επεξεργαστής Atom N270 μνήμη 2GB. Τρέχει ικανοποιητικά αλλά είναι άχρηστο. Ναι μπορείς να κάνεις ελαφρό προγραμματισμό να γράψεις \LaTeX{} αλλά μέχρι εκεί. Δεν υπάρχουν σήμερα browsers στα 32bit που να μπορούν να μπουν σε ενα youtube για παράδειγμα.
Αν και η τιμή των 30 ευρώ είναι μάλλον υπερτιμημένη και τεχνικά τρέχει δεν είναι για καμία σοβαρή ή μη σοβαρή χρήση. Αντε για καμία κονσολα σε κανένα switch.
- Το δεύτερο είναι ενα Elite Book 840 G3 που το αγόρασα απο εδώ στα 150 μαζί με ένα docking station στα 10 ευρώ και τοέχω λίγες βδομάδες… Είναι μια αναβάθμιση από το παλιό μου 820 G1 που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο τα τελευταία χρόνια, αλλά είχε αρχίσει να βγάζει μικρά θεματάκια. Τρέχει τα πάντα άψογα. Η τιμή ήταν 2 διπλάσια πριν ένα χρόνο. Αλλά πλέον δεν μπορεί να τρέξει Windows 11 και μπορείς να βρεις πολλά αντίστοιχα σχεδόν τσάμπα.
Μια καλή επιλογή λοιπόν είναι να ψάξεις να βρεις μεταχειρησμένα επαγγελματικά που δεν μπορούν πλέον να σηκώσουν Windows 11.