Κενή η λίστα backgrounds σε Arch+Cinnamon

Καλημέρα. Χτες το βράδυ, ορμώμενος από κάποιες ενδιαφέρουσες αναρτήσεις που είδα στο “Δείξε άφοβα το desktop σου”, είπα να παίξω λίγο με τα backgrounds μου.
Προς μεγάλη μου έκπληξη, οι δύο συνήθεις τρόποι αλλαγής background (Settings→Backgrounds ή δεξί κλικ στο desktop→Change desktop background), δεν λειτουργούσαν, γιατί στο αναδυόμενο παράθυρο δεν εμφανίζονταν οι λίστες με τις διαθέσιμες εικόνες, όπως φαίνεται στο link που ακολουθεί.

Η λύση που περιγράφεται

Manually replacing Image.ANTIALIAS with Image.LANCZOS in /usr/share/cinnamon/cinnamon-settings/modules/cs_backgrounds.py, /usr/share/cinnamon/cinnamon-settings/bin/imtools.py, /usr/share/cinnamon/cinnamon-settings-users/cinnamon-settings-users.py resolves not image showing, but I can’t say if this breaks something.

λειτουργεί, αλλά, όπως τονίζει, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΝ ΣΠΑΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
Σ.Σ.1: Ο τρίτος τρόπος αλλαγής background (εύρεση τής εικόνας, δεξί κλικ και “Set as desktop background”) συνέχιζε να λειτουργεί.
Σ.Σ.2: Ενημερωμένο Mint Cinnamon δεν παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα.

Το arch έχει τις τελευταίες εκδόσεις πακέτων. Στο mint οι εκδόσεις είναι πιο παλίες γενικά οπότε μάλλον απίθανο να έχει την ίδια έκδοση pillow με το arch. Γι’ αυτό και δεν υφίσταται το πρόβλημα εκεί.

1 «Μου αρέσει»