@Asfodelus Γενικως η φαση με το networking στα windows ειναι οχι δυσλειτουργικη , αλλα χαοτικη και με ρυθμισεις σε πολλα σημεια.
Αλλα απο την αλλη σε λινουξ διανομη σπανια να ερχεται προρυθμισμενο το samba/sharing και να ανοιγω τον αντιστοιχο file explorer και να βλεπω δικτυο. Τεσπα…
Αυτα που με εκνευριζουν / θα ηθελα να υπηρχαν στα windows ειναι :
- Centralized package managing. Ρεπος με λιγα λογια οπως στο λινουξ. Μαγαζακι οπως στο ανδροιδ. Να μην ψαχνεις δεξια αριστερα την εφαρμογη σου και τις ενημερωσεις της. Να ειναι τσεκαρισμενες ωστε μην σκανε spyware μαζι τους ή να ειναι κακογραμμενες.
- Πιο ευαναγνωστη παραμετροποιηση/ρυθμιση του συστηματος. Θες να το πεις απλα text configuration files ? Θες να το πεις κλικ κλικ κλικ σε καποιο gui ? Τωρα ολα ειναι κρυμμενα στο registry και σε καποια ελαχιστα configuration files.
- Telemetry - Τι να πω εδω. Σκιωδη κατασταση. Το σωστο telemetry πρεπει να υπαρχει για να βελτιωνεται το προιον. Το σκιωδες απλα δεν ξερεις τι κανει. Ασε που φορτωνει πορους…
- Το bloat που εγκαθιστα . Κατι candy crash και τετοιες αηδιες. Δηλ οκ εχεις πληρωθει ρε microsoft το εχω καταλαβει…αλλα ειναι βλακωδες. Πως να το κανουμε ?
- Υπαρχει ενα κλασικο προβλημα με την standby memory . Πρεπει να λυθει καποια στιγμη , εχει καταντησει ανεκδοτο η δουλεια.
- Στην τελευταια εκδοση των 10αριων κανανε την θεικη κινηση να αφαιρεσουν στα συστηματα με διπλες καρτες την επιλογη στο δεξι κλικ οπου επελεγες με ποια καρτα θα τρεξεις κατι. Πλεον πρεπει να ανοιξεις το nvidia utility και για καθε εκτελεσιμο που σε ενδιαφερει να ορισεις την default καρτα εκει. Και δεν δουλευει σωστα παντα αυτο. Δηλ , καταντια μεγαλη.
Δεν μου ερχεται κατι αλλο στο μυαλο…σιγουρα υπαρχουν και αλλα. Και σιγουρα σε αλλα use cases θα υπαρχουν αλλα προβληματα.
@dancaer69 Αποφευγω τα dual boots/multi boots για πολλους λογους. Αλλα συνηθως η πιο ευκολη λυση ειναι να εχεις τον grub / osprobe να ξαναρυθμιζει/ανιχνευει τα διαθεσιμα λειτουργικα καθε φορα που ο bootloader αλλαζει/χαλαει απο καποια ενημερωση των windows.
Tα υπολοιπα που σου συνεβησαν , δεν ξερω γιατι συνεβησαν , δεν θα επρεπε λογικα. Αλλα ξαναλεω τα dual boots ποτε δεν μου αρεσαν…το καθε λειτουργικο τραμπουκιζει τα υπολοιπα 
@Asfodelus @raik Αυτα που περιγραφετε ειναι επειδη ακριβως δεν εχετε καθημερινη επαφη/τριβη με τα windows. Δεν λεω οτι τα windows δεν τον παιζουν παμπολλες φορες. Αλλα σε αυτο προστιθεται και η δικη σας ελλειψη επαφης μαζι τους.
Σαν να κατσω εγω τωρα μπροστα σε ενα mac μηχανημα και να παλευω να βρω πως γινεται το καθετι . Εχω μηδεν επαφη με το λειτουργικο αυτο , θελω μια μερα να κανω ενα copy/paste εκει περα