Φτιάξε ένα κλώνο του ΜπουμλεΜπουμπλε και μάθε προγραμματισμό με τον παλιό τρόπο

Η ιστορία των υπολογιστών στο σπίτι είναι η ιστορία των γονιών που έπαιρναν υπολογιστή να μάθει η κορούλα τους υπολογιστές και των παιδιών που ήθελαν τον υπολογιστή για να παίξουν παιγνίδια. Η ιστορία των υπολογιστών είναι η ιστορία των παιγνιδιών με αυτούς.

Και η πρώτη επαφή ήταν είτε στο ουφάδικο είτε σε περιβάλλον BASIC πληκτρολογώντας με τις ώρες λίστες από περιοδικά για να παίξεις ένα παιγνίδι. Κάποιοι δε γνώριζαν πως μπορούσαν να αποθηκεύσουν τη λίστα σε κασέτα και πληκτρολογούσαν το παιγνίδι κάθε φορά :smiley:

Αλλά έτσι κάποια κοριτσάκια και αγοράκια μάθανε προγραμματισμό :innocent:. Και φτιάξανε τα δικά τους παιγνίδια. Μπορεί να γίνει το ίδιο σήμερα;

Ένα βιβλίο γραμμένο απο τoν ιδρυτή του Raspberry Pi, Eben Upton για τα παλιά παιγνίδια. Περιέχει συνεντεύξεις από δημιουργούς κλασσικών παιγνιδιών όπως το μπουμπλε-μπουμπλε και το βατραχάκι, με συμβουλές για το πως να φτιάξεις ένα πετυχημένο παιγνίδι, αλλά και τον κώδικα (μαζί με τις εικόνες και τους ήχους) για να φτιάξεις τον δικό σου κλώνο ενός κλασσικού παιγνιδιού. Αντίγραψε τον κώδικα σε Python και κάνε αλλαγές, αλλά ευτυχώς σήμερα υπάρχει και η ευκολία να κατεβάσεις τον κώδικα έτοιμο :grin:

Αγοράστε ή κατεβάστε δωρεάν το βιβλίο απο εδώ:


7 «Μου αρέσει»