Εσωτερικό πρόγραμμα εταιρείας fox pro 2.6

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εδώ μέσα μπορεί να βοηθήσει αν γνωρίζει μιας και έχω ελπίδες γιατί σε ελληνικές εταιρείες θα έχετε δουλέψει και εσείς αν μπορεί ένα πρόγραμμα εταιρείας που τρέχει πάνω στην foxpro 2.6 να τρέχει στο linux?? Η αν με κάποιο τρόπο μπορώ να το μετατρέψω σε άλλη μορφή???

Foxpro 2.6 σε DOS? ή σε Windows?

Για την Foxpro 2.6 σε DOS μπορεις να δοκιμασεις το DOSBox που τρεχει εφαρμογες και παιχνιδια για DOS.

Για την Foxpro 2.6 σε Windows ισως τρεξει μεσω WINE με περιβαλλον PlayOnLinux και ριθμησεις για Windows 95αρια.

Υπαρχει καποια εκδοση επιδειξης για να κανουμε δοκιμες; Αν ναι μπορεις να μας δωσεις τη διευθυνση για να το δοκιμασουμε;

έριξα μια ματιά ΒΠ https://en.wikipedia.org/wiki/FoxPro και βλέπω ότι έχει έκδοση και UNIX! Αλλά μην κάνεις τον κόπο. (πιο περίπλοκο θα είναι, χωρίς πλεονέκτημα για τόσο παλιό λογισμικό) Απλά χρησιμοποίησε wine, οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα έχει πρόβλημα.

Το wine πιθανότατα απλά να τρέξει χωρίς καμμία ιδιαίτερη ανάγκη ή ίσως να θέλει κάποια ρύθμιση (δεν το νομίζω, ποντάρω απλά θα δουλέψει). Για αυτό και η παραπάνω πρόταση για PlayOnLinux που μπορεί να το έχει στρώσει έτοιμο.

Στην χειρότερη περίπτωση σίγουρα θα δουλεύει η έκδοση για DOS.

Ναι αλλα… το Unix binary για την Foxpro ειναι συμβατο με ELF32 για να δουλεψει σε 32αμπιτο distro (Η τουλαχιστο σε MultiArch Debian, γιατι δεν νομιζω οτι υπηρχε 64αμπιτη εκδοση του Unix ή του Linux εκεινη την εποχη εκτος εαν κανω λαθος);

Η θα φαει πικρα;

Πιστευω η καλητερη προσεγγιση ειναι να μας πει ο φιλος @tkor με τι εκδοση της Foxpro ειναι φτιαγμενο το εν λογω προγραμμα.

τα πράγματα πιθανότατα είναι πολύ χειρότερα από αυτό. Μιλάμε για βιβλιοθήκες συμβατότητας με αρχαία unix. Θεωρητικά μπορεί να δουλέψει αλλά σίγουρα πολύ δύσκολα, και μόνο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον έχει (κοιτάχτε τι έκανα […] ) :smiley:

Το θέμα είναι ότι μπορεί απλά να δοκιμάσει με wine. Εγώ λέω απλά θα δουλέψει. (χωρίς τίποτα, απλό κλικ στο exe)

Αν όχι τότε ίσως να χρειαστεί κάποια επιλογή πχ για windows95, ίσως το PlayOnLinux να βοηθήσει.

Αν πάλι δεν δουλεύει και δεν βρίσκουμε λύση τότε θα δουλέψει η έκδοση για DOS. (εδώ υπάρχουν επιλογές με πιθανότατα πιο εύκολη το DOSBox)

Θεωρητικά όπως το καταλαβαίνω μπορεί να γίνει και μετατροπή και να μην έχουν καθόλου ανάγκη το foxpro, αλλά για αυτό να βάλλουν προγραμματιστή.

Θα απαντήσω το απόγευμα σωστά γιατι έχω βρει κάποια λινκ. Παντός τώρα τρέχει σε Windows xp και αφού αλλάζω server ειπα να δοκιμάσω και εκεί. Σε Windows 10 το κατάφερα και δεν έχω πρόβλημα, σε dosbox δεν θέλω γιατί δεν υποστηρίζει πολλούς printer και σε vm είναι (δύσχρηστο) για τους χρηστές που έχω ήθελα κάτι σε native

Αν τρεχει σε 10αρια τοτε με WINE… ΛΟΓΙΚΑ… (και λεω λογικα γιατι θα πρεπει να το δοκιμασουμε πριν πουμε οτι οντως δουλευει… και επισεις πρεπει να δουμε τι εκτυπωτες θες να υποστηριξεις… που σημαινει οτι πρεπει να εχουμε μια καλητερη περιγραφη του παροντος setup και τι εκτυπωτες εχεις σεταρει στα 10αρια…) θα πρεπει να δουλεψει.

Η FoxPro είναι συμβατή με DBase III. Άρα με ένα

apt install mc dbview

Είναι εξαιρετικά πιθανό να δεις τους πίνακες. Εξαιρετικά πιθανό επίσης είναι να μην έχουν νόημα και να είναι σε κάποια παμπάλαιη Ελληνική κωδικοποίηση και δεν ξέρω αν μπορεί να φτιάξεις ένα el_GR-XXX locale, αν είναι ακόμα δυνατόν.

Αλλά αν τα παραπάνω ισχύουν είναι δυνατόν να βγουν τα στοιχεία και να εισαχθούν σε οποιαδήποτε άλλη SQL βάση,

Αν ισχύει αυτό (που το θεωρώ πολύ πιθανό) το πιο απλό θα ήταν να γράψει ένα προγραμματάκι μετατροπής

όχι γιατί τρέχεις ένα .bat αρχείο που κοιτάει σε share folder βαράει το δοκίμασα

για τους εκτυπωτές τρέχω ένα προγραμματάκι το printfil

https://www.printfil.com/

ψάχνω ένα iso από την visual fox pro 9 για να κάνω convert σε πιο καινούρια έκδοση μήπως και καταφέρω και το αναβαθμίσω σε κάτι άλλο.
Οι γνώσεις μου όμως δεν είναι καλές και τρώω πόρτα συνέχεια αλλά που θα μου πάει θα τα καταφέρω. Και στα windows 10 έκανα μήνες να καταλάβω ότι το NTVDM δεν υπάρχει στα 64bit και για να μην φαίνονται κινέζικα έπρεπε να αλλάξω το code page με την εντολή chcp 737

Θα δοκιμάσω την openxava να δω αν γίνεται τίποτα…