Εναλλακτικά του Chrome Store;

addons

Υπάρχουν εναλλακτικά του Chrome Store για εγκατάσταση πρόσθετων σε Chrome/ium και παράγωγους browsers;

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση.

Βέβαια, αυτή η ερώτηση δεν έχει καμία σημασία αν χρησιμοποιείς Chrome ή Chromium browser.

Αποκτά όμως, νόημα αν χρησιμοποιείς κάποιον παράγωγο browser προκειμένου να αποφύγεις την Gοοgle.

Η απάντηση είναι πως, ναι, υπάρχουν.

Αυτό όμως, δημιουργεί μια ακόμα σειρά ερωτημάτων:

  1. Είναι έμπιστα;

  2. Έχουν υλικό;

Για το πρώτο δεν ξέρω, δεν το έχω ψάξει ακόμα.

Όσον αφορά το δεύτερο και ναι και όχι. Όμως, οι δημοφιλέστερες επεκτάσεις υπάρχουν.

Και ποια είναι αυτά τα εναλλακτικά;

Τα ακόλουθα:

Plugins – Addons Extensions

Μεγάλη λίστα, τα έχει κατηγοριοποιημένα αλφαβητικά και όχι ανά είδος. Δεν διαθέτει πάρα πολλά, αλλά ορισμένα από τα πιο δημοφιλή (μάλλον).
Επίσης, διαθέτει Firefox addons και Wordpress plugins.

Crx4Chrome

Και εδώ η λίστα είναι μεγάλη και κατηγοριοποιημένα ανά είδος.

Browser Extensions

Αυτό λέει πως διαθέτει πρόσθετα για Chrome/ium, Firefox και συνεπώς για τους περισσότερους παράγωγους. Όχι πολλά, αλλά ορισμένα.

Παρόλα αυτά όμως, ο Σλάβος φιλαράκος που έχει το site δε μας τα λέει και τόσο καλά.
Προσωπικά, δεν το συνιστώ, όπως θα εξακριβώσετε και εσείς.

Ρroducthunt

Εδώ υπάρχει μια, μη κατηγοριοποιημένη ή αλφαβητική, λίστα που απλά παραπέμπει στη σελίδα του κάθε πρόσθετου.

Ενημερωτικά, να προσθέσω και τo εξής:

Addoncrop που έχει μόνο 5-6, προφανώς δικά τους που είναι video και music Downloaders. Τα διαθέτει πάντως για πολλούς browsers (Chrome/ium, Firefox, Brave, Yandex, Opera, Edge, Vivaldi, Safari).

3 «Μου αρέσει»

Καλημέρα
Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο, μια μικρή παρατήρηση να κάνω. Θα ήταν πιο χρήσιμο σε οποιοδήποτε άρθρο στους συνδέσμους που βάζετε θα ήταν προτιμότερο να ανοίγουν σε νέα καρτέλα και όχι να φεύγουμε από την σελίδα…
Ίσως ακούγεται περίεργο αυτό αλλά θεωρώ πως είναι πιο βολικό, γιατί κατά την πλοήγηση δεν θέλουμε να αφήνουμε το άρθρο που διαβάζουμε όταν κάνουμε κλικ σε κάποιο σύνδεσμο!

Ευχαριστώ

2 «Μου αρέσει»

Καλώς ήρθες @krometis στο Linux-User.gr

Ευχαριστούμε για την πρόταση, αλλά η σωστή συμπεριφορά στο Web είναι αυτή που έχουμε. Αλλά υπάρχει και ένα μικρό κόλπο: Κάνε κλικ στον σύνδεσμο με το μεσαίο κουμπί του ποντικιού.

3 «Μου αρέσει»

Από απλή περιέργεια, γιατί είναι αυτή “η σωστή συμπεριφορά στο Web”.

H ουσία του υπερκειμένου είναι ο σύνδεσμος που ενώνει τις πληροφορίες μεταξύ τους. Η ιδέα του υπερκείμενου υπήρχε πολύ πριν το www. Και στα προγράμματα αυτά (πχ hypercard, encarta, windows help) o σύνδεσμος σε πήγαινε σε άλλη πληροφορία αλλά στο ίδιο «παράθυρο». Μοναδική εξαίρεση που είχα βρει ήταν το gopher σε mac που έκανε μόνο το αντίθετο. Δεν μου άρεσε. Η δυνατότητα να ανοίγεις μια πληροφορία σε χωριστό παράθυρο ήταν μια καινοτομία. Και η πρώτη καινοτομία ήταν ακριβώς το να μπορεί το πρόγραμμα να υποστηρίζει πολλά παράθυρα.

Η δυνητική μετεξέλιξη του WWW σε Semantic Web δεν έγινε ποτέ. Το semantic web προσπάθησε να δώσει έννοια στον κάθε σύνδεσμο θυμίζοντας προσπάθειές συστημικός αναπαράστασης γνώσης της πρώιμης έρευνας πάνω σε τεχνική νοημοσύνη. Δεν λειτούργησε εκτός ελάχιστων περιπτώσεων πχ Wikipedia.

Ο λόγος που απέτυχε το semantic web είναι ο ίδιος λόγος που θεωρείτε σαν ορθή συμπεριφορά το άνοιγμα σε νέο παράθυρο. Η πληροφορία είναι κλεισμένη σε φούσκες ιδιοτικότητας και σκοπός κάθε site είναι να σε κρατήσει σε αυτό ώστε να σε εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο ως επισκέπτη. Οι εξωτερικοί σύνδεσμοι είναι μια ύβρης που στέλνει τον πελάτη μακρυά και ρίχνει το SEO και την κατάταξη του site στις τελευταίες σελίδες της Google. Για την Google o εξωτερικός σύνδεσμος είναι έγκλημα.

1 «Μου αρέσει»