Δωρεάν βιβλία για Προγραμματισμό και αλγόριθμους

Ένα νήμα για δωρεάν διαθέσιμα βιβλία σχετικά με τον προγραμματισμό. Μόνο νόμιμες πηγές παρακαλώ.

Δείτε επισης

2 Likes

Ναι υπάρχουν πολλά βιβλία, αλλά θα χρησιμοποιήσουν βαριά frameworks, ή θα έχουν χαμηλό (ή υψηλό) μαθηματικό υπόβαθρο ή ακόμα χειρότερα. Αυτό το βιβλίο επιστρέφει στις ρίζες, χωρίς shaders ή OpenGL. Δεν ξέρω αν θα το αγόραζα σε τυπωμένη μορφή (είμαι ενάντια στην οικολογία σε αυτά τα θέματα, παρότι κάτοχος ενός ebook reeder), αλλά αξίζει μια ανάγνωση και μελέτη. Βασικές γνώσεις από γραμμική άλγεβρα είναι απαραίτητες, αλλά υπάρχει και μαθηματικό παράρτημα.

https://gabrielgambetta.com/computer-graphics-from-scratch/

1 Like

Η γλώσσα C που ήξερες έχει αλλάξει. Όχι με τους εξαντλητικούς ρυθμούς της C++ αλλά έχει κάποια καινούργια πράγματα να πει. Δυστυχώς τα βιβλία της έχουν μείνει στον προηγούμενο αιώνα. Αυτό το βιβλίο (μαζί με αυτό του Klemens 21 century C) Αξίζει να διαβαστεί τόσο από νέους όσο και από παλιούς προγραμματιστές.

Έχει μια ανορθόδοξη δομή στην ύλη, και στην τυπογραφία του, αλλά μπορώ να τα συγχωρήσω. Τόσο που αυτό το βιβλίο το έχω και σε φυσική μορφή :innocent:

εικόνα
https://modernc.gforge.inria.fr/

5 Likes

Ένα πραγματικά καλογραμμένο βιβλίο για τα λειτουργικά συστήματα. Εστιάζει σε 3 θέματα virtualization, concurrency, και persistence. Με λίγες σελίδες και ευχάριστη γραφή είναι προσβάσιμο σε όλους, και όχι μόνο στους φοιτητές της πληροφορικής.

Και σαν να μην έφταναν αυτά έχει ασκήσεις και projects με εύκολο κώδικα σε Python, καθώς και βίντεο σε κάποιες περιπτώσεις. Πιστεύω πως είναι από τα καλύτερα βιβλία για ένα προπτυχιακό μάθημα στα λειτουργικά και αν είστε φοιτητές δείξτε το στον καθηγητή σας.

Πηγή: Operating Systems: Three Easy Pieces | Hacker News

5 Likes

Φαίνεται πολύ καλό το βιβλίο για τα λειτουργικά. Αλλά Python πού έχει; Είδα κυρίως sys-programming σε C για τον xv6.

1 Like

Καλώς ήρθες @Pass-the-hash στην παρέα μας :hugs:

1 Like

Στα Homework εδώ: Homework

Α μάλιστα. Έχει ιστοσελίδα με κεφάλαια που ανανεώνεται. Το είχα βρει στο PDF Drive δωρεάν, αλλά είναι μάλλον παλαιότερη έκδοση…