DaVinci Resolve

Γνωρίζει κάποιος αν το DaVinci Resolve παίζει απρόσκοπτα?

Δεν έχω προσωπική εμπειρία. Αλλά αν δεν έχει εγκαταστήσει ακόμα κάποια διανομή σκέψου το Nobara Linux. O λόγος:

Αρα στο Nobara είναι μια απλή υπόθεση. Σε άλλες διανομές μάλλον θα πρέπει να παιδευτείς λίγο παραπάνω.

ευχαριστώ! δε το ξέρω καθόλου το νομπάρα καθώς νέος στο λινουξ (που μάλλον θα γίνω παλιός :grinning_face_with_smiling_eyes:). το κοιτάζω….

Είναι μια πολύ καινούργια διανομή (πρώτη έκδοση το 2022). Είναι δημιουργία του “Glorious Eggroll” (Thomas Crider). Ποιος είναι αυτός θα μου πεις; Είναι ο άνθρωπος πίσω από το Proton-GE, το σύστημα που άλλαξε τα δεδομένα στο Linux Gamming. Οπότε είναι και μια καλή διανομή για παιγνίδια Windows. Είναι βασισμένη στο Fedora/Redhat (με κάποιες αλλαγές) το περιβάλλον εργασίας που συνιστά είναι KDE και απευθύνετε σε αρχάριους χρήστες. Μια καλή πρόταση.

Προσοχή όμως σαν καινούργιος χρήστης. Μην μπεις στην παγίδα να αλλάζεις διανομές σαν τα πουκάμισα. Βρες μια που να σε ικανοποιεί και μείνε σε αυτήν μέχρι να τη μάθεις.

Εγώ χρησιμοποιώ Nobara linux και έχω χρησιμοποιήσει τον εγκαταστάτη που προσφέρει η διανομή για να βάλω το Davicni Resolve και δέν έχω πρόβλημα. Το Davinci Resolve μπορέις να το εγκαταστήσεις και σε άλλες διανομές Linux, σε άλλες ευκολότερα και σε άλλες δυσκολότερα, αλλά θα χρειαστεί να ψάξεις στο διαδίκτυο για Tutorials με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για την διανομή σου. Κοινός θα χρειαστεί να γράψεις εντολές στο τερματικό.
Για αρχή θα σου σύστηνα να κοιτάξεις αν υπάρχει κάποιος οδηγός στο επίσημο φόρουμ της διανομής σου.

Ευχαριστώ για την καθοδήγηση! Θα το ψάξω για οδηγούς στο forum της διανομής μου, γιατί από ό,τι καταλαβαίνω το μυστικό είναι να το ‘παντρέψεις’ σωστά με τους drivers της κάρτας γραφικών.

Θα ενημερώσω αν βγάλω άκρη!

Μια ερώτηση μόνο: Με τον ήχο και τα .mp4 αρχεία (H.264) πώς τα πας; Χρησιμοποιείς τη δωρεάν έκδοση ή τη Studio; Γιατί ακούω ότι στη δωρεάν έκδοση στο Linux πρέπει να μετατρέπεις τα πάντα σε ProRes ή DNxHR για να τα δει το Resolve και αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο workaround που μου διαφεύγει.

Ευχαριστώ μάγκες! Αυτή η εικόνα είναι από το λαπτοπάκι μου που μόλις πέρασα έτσι για δοκιμή Nobara GNOME και τρέχει μια χαρά! Οπότε στον επιτραπέζιο θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα λογικά. Παλικάρι τρελό ο Thomas!

Όλοι Nobara ρε πάμε :high_voltage::high_voltage::flexed_biceps::flexed_biceps:

Χρησιμοποιώ τη στούντιο έκδοση. Χαίρομε πολύ που σου δούλεψε έτσι εύκολα.