Αναβάθμιση έκδοσης mint

Καλησπέρα σε όλους

Στο system monitor μου δίνει την επιλογή να κάνω την αναβάθμιση στην έκδοση 21 , αλλά δεν θέλω να κάνω το snapshot στο timeshift.
Γίνεται αυτό το κομμάτι της διαδικασίας να το προσπεράσουμε;
Είναι εξαιρετικά χρονοβόρο.

Ευχαριστώ πολύ

Από ψάξιμο στο ίντερνετ βρήκα το εξής:
Run mintupgrade and click the options button in the top right (the three stacked lines). Select preferences then turn off the recent time shift snapshot requirement.

1 «Μου αρέσει»

Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τι να πω; Δεν μου δίνει τέτοια δυνατότητα να το επιλέξω. Θα το ξαναδώ όταν πάω σπίτι να το δοκιμάσω εκ νέου.

Ναι, δοκίμασέ το. Εκεί που βρήκα τη συζήτηση αυτή, ένας παρακάτω σχολιάζει ότι με τον τρόπο αυτό μπόρεσε να κάνει upgrade σε 21.

https://www.reddit.com/r/linuxmint/comments/wypuqv/how_to_upgrade_to_21_without_timeshift/

2 «Μου αρέσει»

Το έκανα όντως έγινε το upgrade σε 21 αλλά μου άφησε θέματα στο touchpad δεν κάνει κλικ πουθενά.
Κ όταν κάνω sudo apt update μου βγάζει κάποια ppa που θέλουν λέει αυτά upgrade κ να πω την αλήθεια δεν ξέρω πως γίνεται αυτό.

To mint βασίζεται σε ubuntu και το ubuntu δεν είναι το φόρτε μου.

Τα ppa είναι αποθετήρια τρίτων προγραμμάτων. Θυμάσαι ποια τρίτα προγράμματα έχεις εγκαταστήσει? Δες στο /etc/apt/ ή στο /etc/apt/sources.d/ να βρεις αρχεία που να ορίζουν αυτά τα ppa και πήγαινε στις σελίδες τους να δεις αν υποστηρίζουν την έκδοση 21 και πώς να τροποποιήσεις τα αρχεία αυτά. Μετά κάνεις apt update και apt dist-upgrade

Γενικώς το να βάζεις ppa στην εγκατάστασή σου είναι δίκοπο μαχαίρι.

Αυτά στα λέω από μνήμης οπότε ελπίζω τα paths που σου λέω να είναι σωστά.

1 «Μου αρέσει»