Ανακοίνωση Έκδοσης > Plasma 5.16

Το Plasma 5.16 από KDE είναι πλέον διαθέσιμο

  • Νέο σύστημα ειδοποιήσεων, με ομαδοποίηση και λειτουργία «Μην ενοχλείτε»

  • Discover, ο διαχειριστής λογισμικού του Plasma είναι επίσης καθαρότερος και σαφέστερος καθώς διαθέτει δύο ξεχωριστές περιοχές για τη λήψη και την εγκατάσταση λογισμικού στη σελίδα Update.

Με κάθε νέα έκδοση, κάνουμε το Plasma ασφαλέστερο και προστατεύουμε καλύτερα τα δεδομένα σας. Στο 5.16 έχουμε κάνει το Vaults πιο εύκολο και πιο βολικό. Το Vaults είναι ένα ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα για την κρυπτογράφηση φακέλων, εγκατεστημένο από προεπιλογή στο Plasma, και μπορείτε να το ανοίξετε απευθείας από το Dolphin.

Η προστασία της ιδιωτικής ζωής σας απαιτεί να επικεντρωθούμε και στις μικρές λεπτομέρειες. Όταν οποιαδήποτε εφαρμογή αποκτήσει πρόσβαση στο μικρόφωνο, θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο στο system tray, δείχνοντας ότι κάτι ακούει. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για γραφική εφαρμογή, μια εφαρμογή ιστού ή μια διεργασία που ξεκίνησε στη γραμμή εντολών - το εικονίδιο θα εμφανιστεί για να σας ειδοποιεί για το συμβάν. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το μικρόφωνο κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το μεσαίο κουμπί του ποντικιού σας.

Το Plasma 5.16 είναι επίσης εντυπωσιακό για να το δείτε, με τη νέα ταπετσαρία μας που ονομάζεται Ice Cold. Σχεδιασμένο από τον Santiago Cézar, ο νικητής ενός διαγωνισμού με περισσότερες από 150 συμμετοχές. Το Ice Cold θα σας κρατήσει δροσερούς και θα νιώσετε φρέσκοι ​​για τους προσεχείς καλοκαιρινούς μήνες.

Μιλώντας για επιλογές, πολλές από τις σελίδες στα System Settings έχουν επανασχεδιαστεί, με σαφέστερα εικονίδια και φιλικότερες διατάξεις. Επιστρέφοντας στις ταπετσαρίες: το παράθυρο ρυθμίσεων Wallpaper Slideshow εμφανίζει τις εικόνες στους φακέλους που επιλέξατε και σας επιτρέπει να επιλέξετε μόνο τα γραφικά που θέλετε να εμφανίζονται στην παρουσίαση. Για να βελτιωθεί η ορατότητα, τα χρώματα σκιάς παραθύρων και τα μενού είναι καθαρά μαύρα - κάτι που δουλεύει, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε σκοτεινά θέματα.

Και αν το να δημιουργείτε θέματα είναι το χόμπυ σας, πολλές από τις hardcoded look & feel επιλογές είναι πια παρελθόν, δίνοντάς σας πλήρη ελευθερία να σχεδιάσετε widgets όπως σας αρέσει. Θα το παρατηρήσετε στα μικρά πράγματα, όπως στα χειριστήρια του αναλογικού ρολογιού: Το Plasma themes σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το look τους με τη ρύθμιση του offset και την εναλλαγή του blur πίσω από τα πάνελ.

Για μια πιο ολοκληρωμένη επισκόπηση του τι μπορείτε να περιμένετε στο Plasma 5.16, ελέγξτε την επίσημη ανακοίνωση ή την πλήρη λίστα αλλαγών.

7 Likes