Αλλαγη GRUB σε UEFI

Παιδια καλησπέρα
Εχω το εξης προβλημα, λόγο το οτι δεν βολεψαν τα linux την γυναικα μου πρεπει να γυρισω σσε Windows.
Το πρόβλημα ειναι οτι δεν κανει εκκίνηση για εγκατασταση των Windows με flash drive.
Λόγικα ακτι παιζει με το GRUB και το UEFI.
Πως μπορω να το κανω γιατι δεν βρισκω κατι ?
Η εγκατασταση των Linux ειναι καθαρη χωρις παραλληλο λειτουργικο

Θα πρέπει να πας στο UEFI BIOS και να επιλέξεις το φλασάκι σαν μέσο εκκίνησης. Θα το κάνεις ξανά μετα την εγκατάσταση. Εναλλακτικά υπάρχει κάποιο πλήκρο που αλλάζει απο μητρική σε μητρική. Δες το βιβλίο της μητρικής σου για περισσότερα

Εψαξα το bios αλλα δεν εχει δινατοτητα εναλλαγης σε UEFI αυτη η μητρικη δυστυχως … GIAGABYTE GA-MA785GT-UD3H

Δε νομίζω ότι εννοούσε κάτι τέτοιο. Η μητρική σου δε νομίζω ότι έχει UEFI αλλά το παλίο BIOS. Δοκίμασε να μπεις στο boot menu κατά την εκκίνηση. Η δική μου AM3+ μητρική μπαίνει με F11, αλλά σε σένα μπορεί να είναι κάποιο άλλο πλήκτρο. Συνήθως αναφέρεται στην εκκίνηση(πριν μπει στον grub). Θα πρέπει να πατήσεις το πλήκτρο μερικές φορές γιατί θα πρέπει να αναγνωριστεί το πληκτρολόγιο πρώτα από το BIOS πριν αναγνωριστεί το πάτημα του πλήκτρου. Μετά από το μενού αυτό θα επιλέξεις το φλασάκι και θα πατήσεις “enter”. Αν δε λειτουργήσει και βγει κάποιο σφάλμα ή εκκινήσει κανονικά ο grub, τότε μάλλον δεν έχει γίνει σωστά η εγγραφή του iso των windows στο φλασάκι.

Αυτο λκανω και οταν εκκινει απο το usb ανοιγει για ενα δευτερο το παραθυρακι των windows το κλεινει και μετα τιποτα…
Ειναι κομπλε η εγκατασταση στο flashακι γιατι το εβαλα και σε αλλον υπολογιστη και εκκινει κανονικα !

Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα στην εκκίνηση του usb. Ο windows installer μαλλόν κρασάρει για κάποιο λόγο. Δυστυχώς τα windows σπάνια βοηθούν το χρήστη να λύσει κάποιο πρόβλημα οπότε δύσκολα τα πράγματα. Ίσως να υπάρχει πρόβλημα με τον υπολογιστή σου σε σχέση με την έκδοση των windows που προσπαθείς να εγκαταστήσεις. Για παράδειγμα, μια αναζήτηση στο google εμφάνισε κάποιο θέμα με παρόμοιο πρόβλημα και ο χρήστης αναφέρει ότι είχε παλαιότερη έκδοση BIOS και για κάποιο λόγο τα windows δεν αναγνώριζαν τη cpu του και ο installer κράσαρε. Ψάξε βρες, μιας και δεν υπάρχει κάποιο σαφές μήνυμα του τι έφταιξε, τα windows απλά κολλάνε στο logo ή κάνουν επανεκκίνηση χωρίς καμία πληροφορία. Τι windows προσπαθείς να εγκαταστήσεις? Αν πρόκειται για 11, δε νομίζω ότι μπορούν να εγκατασταθού στο σύστημά σου. Αν είναι 10ρια, δοκίμασε να βρεις προηγούμενη έκδοση, ή να εγκαταστήσεις τα 7 ή τα 8 πρώτα και μετά ν’ αναβαθμίσεις σε 10.

Τα 11 προσπαθησα να βαλω τα οποια και ειχα πανω πριν βαλω τα linux .
Παει να ανοιξει το παραθυρακι των windows και μετα αναβοσβηνει μια παυλα αριστερα πανω , μετα απο λιγο βγαζει γραμμεσ πρασινεσ και λευκο στην οθονη !

Πως τα είχες περάσει τα 11 πριν? Μήπως τα αναβάθμισες από 10? Δοκίμασε να αφαιρέσεις μη απαραίτητες συσκευές μήπως και κάποια δημιουργεί το πρόβλημα.

Οχι κανονικά απο το usb τα εβαλα σαν νεα εγκατασταση !
Πφφφφ θα βρω και καμια παλιοτερη εκδοση να δω μπας και φταιει αυτο !

Εφόσον ξεκινάει την εγκατάσταση το θέμα αφορά πλέον άλλο λειτουργικό και δεν έχει θέση εδώ.

Δεν ξεκιναει καμια εγκατασταση αυτο λεω τοση ωρα
δεν κανει boot