Αδυναμία USB σύνδεσης φωτογραφικής μηχανής στο Archlinux-Cinnamon

Το Archlinux-Cinnamon. δεν “βλέπει” το USB ειδικά, της φωτογραφικής μηχανής και δεν μπορώ να μεταφέρω τις φωτογραφίες στο PC, όπως έκανα προηγουμένως, με άλλες διανομές, όπως Archlinux-Gnome, EndeavourOS-Gnome, SpiralOS-Gnome, MX-Linux κ.ά.

Το βρίσκεις mounted στο σύστημα ή όχι ?

1 «Μου αρέσει»

Τι φωτογραφικη μηχανη ειναι (μαρκα και μοντελο) και τι συνδεση χρησιμοποιεις και τι προγραμμα χρησιμοποιεις;

1 «Μου αρέσει»

Βλέπει δεν βλέπει δεν υφίστανται σαν έννοιες.

Αν κάνεις ένα έλεγχο με lsusb θα δεις τι “βλέπει” και πάντως δεν έχει καμμία σχέση με το περιτύλιγμα που λέγεται cinnamon ή gnome ή ή ή.

Στο gnome, περιλαμβάνεται το πακέττο cheese. Στο cinnamon όχι.

3 «Μου αρέσει»

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Πρόκειται για μία Fujifilm X-T200, που χρησιμοποιούσα χωρίς πρόβλημα, στο Archlinux-Gnome. Φόρτωσα και το Cheese στο Cinnamon, όπως είδα στην απάντηση του m01, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το παράξενο είναι ότι με τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, με τη Webcam και με τα τσιπάκια που χρησιμοποιώ, δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα. Μόνον, με την φωτογραφική μηχανή!

Ευχαριστώ για την απάντηση. Φόρτωσα το Cheese, όπως ανέφερα και στην απάντησή μου, στον GNUTechie, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η φωτογραφική μηχανή δεν αναγνωρίζεται, ενώ σε άλλες διανομές αναγνωρίζονταν.

Όχι δεν φαίνεται mounted!

Μα το cheese είναι για άλλη δουλειά. Ως παράδειγμα το ανέφερα. Σόρρυ δεν φαντάστηκα…

Τα αποτελέσματα του lsusb θα σε οδηγήσουν, να αναζητήσεις -γκουγκλ ιτ- τι χρειάζεται για να μιλήσει το αποθηκευτικό μέσο της φ/μ με τον nemo.

Και εν πάση περιπτώσει, με lsblk -f θα δεις τι πρέπει να κάνεις mounted για να το διαχειριστεί ο file manager.

1 «Μου αρέσει»

Συγγνώμη! Δεν ήθελα να σε εκθέσω, αλλά οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες. Πάντως με την εντολή lsblk -f φαίνεται ότι η φωτογραφική μηχανή δεν αναγνωρίζεται.

Δεν με εκθέτεις ούτε αισθάνομαι εκτεθειμένος. Δεν υπάρχει πρόβλημα.
Αυτό που παρέθεσες δεν είναι αναγνώσιμο. Συνεπώς δεν έχω τίποτα να προσφέρω.

Σαν γενική τοποθέτηση, αν επιτρέπεις.
Χρησιμοποιείς διανομή που -ορατά- δεν μπορείς να διαχειριστείς.
Ενέχει -για σένα- ρίσκο. Κυρίως απώλειας δεδομένων.

1 «Μου αρέσει»

Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την άποψή σου για μια πιό ασφαλή για μένα διανομή, με μικρότερο ρίσκο, απώλειας δεδομένων. Ευχαριστώ και πάλι.

Φίλτατε, δεν έχω αυτές τις γνώσεις. Συνήθως συστήνω “καταξιωμένους βράχους” τύπου mint, ubuntu, fedora με υπερπληθώρα υποστήριξης, γραφικά περιβάλλοντα που κάνουν σχεδόν τα πάντα, αμεσότητα, διαδραστικότητα.

Aνθρωποι με ευρύτερη της δικής μου γνώσης όπως ο @Asfodelus @Maras και αρκετοί άλλοι είναι κατάλληλοι να απευθύνεις τέτοιο ερώτημα.

2 «Μου αρέσει»

Η απάντησή σου, φανερώνει άνθρωπο, με πολύ ουσιαστικότερες γνώσεις και νιώθω τυχερός για την επικοινωνία μας. Πάντως δοκίμασα τις διανομές που ανέφερες και αντιμετώπισα, λόγω ανεπαρκών γνώσεων, πληθώρα προβλημάτων, κάτι που δεν συνέβει με την διανομή Archlinux-Gnome τα τελευταία περίπου 5 χρόνια, την οποία, όμως, άλλαξα σε cinnamon, πριν από δύο μήνες, επειδή δεν μου άρεσαν οι αλλαγές που έγιναν στο Gnome. Σ’ ευχαριστώ και πάλι!

Καλή συνέχεια με υγεία.

1 «Μου αρέσει»

Τελικά, αντικατάστησα το Archlinux-Cinnamon με τo Archlinux-Gnome και λύθηκε το πρόβλημα της σύνδεσης της φωτογραφικής μηχανής. Επίσης, χρησιμοποιώντας ως Legacy Application το Adwaita-dark-darose, έλυσα και το πρόβλημα του ομοιόμορφου χρωματισμού σε όλα τα παράθυρα των προγραμμάτων.

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα 2 ημέρες μετά την τελευταία απάντηση. Δεν επιτρέπονται πλέον νέες απαντήσεις.