YouTube's Copyright .Τι να προσεξω?

Χαιρετω την παρεα,ελπιζω ολοι να ειστε καλα.Λοιπον ειπα να ξεκινησω ενα καναλι στο Youtube με γενικο περιεχομενο σχετικα με την τεχνολογια αλλα δεν εχω ιδεα τι πρεπει να προσεξω για να μην με κυνηγανε.Το καναλι θα εχει ομιλια απο εμενα θα ειναι το πολυ 10 λεπτων και ουσιαστικα θα μιλαω δειχνωντας φωτογραφιες και μικρα βεντεακια σχετικα με το εκαστοτε θεμα και με μια χαλαρη μουσικουλα απο πισω.Εχει κανενας εμπειρα πανω στο θεμα να με βοηθησει να βρισκω φωτο η βιντεο και να εχω το κεφαλι μου ησυχο?Μπορω να παιρνω υλικο απο αλλα καναλια κυριως ξενα και να τα βαζω μεσα στα βιντεο μου? Μιλαω για πολυ μικρα κλιπς και φωτο απο δω και απο κει οχι ολοκληρα τα βιντεο τους.Αν οχι υπαρχουν σελιδες με υλικο για ελευθερη χρηση?Επισης ποιον βιντεο editor προτεινετε γιατι ουτε εκει εχω εμπειρια αλλα γνωριζω καλα Αγγλικα?Σημειωνω οτι τα βιντεο θα τα κανω στα Windows μιας και το Linux μηχανημα κλαταρε και το καινουργιο pc εχει προεγκατεστημενα τα 11 και ειναι σε εγγυηση οποτε δεν μπορω να το πειραξω ακομα ωστε να τρεχει Linux.

2 «Μου αρέσει»

Καλή επιτυχία @Kostagiannis_Panagio .
Στα windows 11 μπορείς να κάνεις χρήση του υποσυστήματος linux με systemd πλέον, καθώς και του διαχειριστή πακέτων των windows, τον winget.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις βίντεο και φωτογραφίες με αναφορά χρήστη από το Unsplash και το Pexels αναφέροντας τις άδειες τους. Από το picryl εικόνες public domain καθώς και από το Openverse.
Αν θέλεις κάτι παραπάνω, ρίξε μια ματιά στο γενναιόδωρο MET καθώς και τις ψηφιακές συλλογές της βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης. Προτίμησε περισσότερο τις άδειες ccby με αναφορά χρήστη, τις cc0 και τις public domain πηγές. Γιατί;
Δες παρακάτω:

1. https://www.coalition-s.org/
  2. https://zenodo.org/record/4090923#.ZAECDyRBzMU
1 «Μου αρέσει»

Σ ευχαριστώ θα τα έχω υπόψιν μου.Τωρα να τρέξω το υποσύστημα καλύτερα όχι προς το παρόν μιας και το έχω στήσει το μηχάνημα όπως θέλω, μην τα κάνω μαντάρα .

1 «Μου αρέσει»

Ναι το καταλαβαίνω, αν και νομίζω ότι υπάρχει app στο play store πλέον για το υποσύστημα linux των windows, σε περίπτωση που χρειαστεί αργότερα.

1 «Μου αρέσει»

Αρχικά, καλή αρχή!!! :)

Το ίδιο το YouTube περιέχει βιβλιοθήκη με μουσικά τραγούδια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις χωρίς πνευματικά δικαιώματα.
Η πλειοψηφιά των copyright strikes που πέφτουν αφορούν την παραγωγή κέρδους. Δηλαδή, το βίντεο σου παραμένει διαθέσιμο να το παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί, ωστόσο, όλα τα κέρδη πηγαίνουν στον δημιουργό του ήχου αυτού.
Επιπλέον, τα περισσότερα copyright claims αφορούν τον ήχο και όχι την εικόνα.
Δηλαδή, σε εικόνα βάζε μικρά κομματάκια από άλλα βίντεο αν πχ θέλεις να τα σχολιάσεις, ωστόσο σε ήχο ακόμη και 4-5 δευτερόλεπτα από κάποιο κομμάτι πχ είναι αρκετά για να πέσει copyright clain.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το YouTube παρέχει Online editor σε περίπτωση που υπάρξει θέμα με copyright, όμως αν παράλληλα μιλάς και παίζει στο background κάποια μουσική με πνευματικά δικαιώματα… θα έχεις θέμα.

Ως foss video editor προτιμώ το Kdenlive. Υπάρχει διαθέσιμο ακόμη και σε Windows αν για κάποιο λόγο χρειαστεί.

Σε δικαιώματα προτιμάς ό,τι είναι σε public domain ή Creative Commons ή MIT κατά κύριο λόγο.

Όσο για τον νέο υπολογιστή που αναφέρεσαι, δεν καταλαβαίνω πώς η εγγύηση μπορεί να επηρεαστεί με το λειτουργικό που τρέχεις στο υλικό που αγόρασες, σε κάθε περίπτωση εκτός το WindowsSubsystem for linux, δοκίμασε να σηκώσεις κάποιο virtual machine να έχεις πραγματική εμπειρία!

2 «Μου αρέσει»

Δεν ειμαι και γω σιγουρος γ ιαυτο αλλα δε ρισκαρω για κανενα λογο

Αυτο θα το κανω σιγουρα και σ ευχαριστω για την βοηθεια

2 «Μου αρέσει»